Scandal în plenul Parlamentului. Turcescu „PSD trebuie să aleagă între păstrarea în funcţie a lui Dragnea, şi salvarea statului de drept”!

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, în cadrul declarației politice susținute de la tribuna Parlamentului, a atras atenţia asupra faptului că Liviu Dragnea, condamnat penal, pune în pericol statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și UE, drept pentru care trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Potrivit comunicatului emis de către Departamentul de Stat al SUA, Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției și ar putea slăbi independența judiciară.
„Cheia acestui mesaj este, în opinia mea, simplă: condamnatul penal Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaților. Păstrarea lui la șefia forului legislativ ar însemna o tragedie, o pată pe obrazul României, cu  grave efecte pe plan intern și internațional. Șeful Camerei Deputaților nu trebuie să fie neaparat liderul partidului care a câștigat alegerile parlamentare, ci un parlamentar cu calități de conducere, bine pregătit și fără condamnare penală, capabil să conducă activitatea forului legislativ. Este evident că Liviu Dragnea nu întrunește nici una dintre aceste condiții”, spune Turcescu.

Robert Turcescu a mai explicat, în intervenţia sa, că PSD încearcă să minimalizeze mesajul Statelor Unite şi să devieze de la subiect, principala lor grijă fiind suveranitatea statului, despre care spune că a fost încălcată de către Departamentul de Stat al SUA.
„Aș vrea să fie foarte clar: americanii nu ne fac ordine în propria ogradă și nici nu ne încalcă în acest moment suveranitatea ca stat, dar ne atrag atenția asupra faptului că gașca aceasta de PSD-iști din fruntea statului, dirijată de liderul de partid, a derapat teribil de la ceea ce înseamnă asumarea valorilor euroatlantice pe care le avem ca literă de lege de aproape 30 de ani. Tocmai de aceea, condamnatul penal Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaților”, a mai precizat deputatul PMP.

Parlamentarul PMP subliniază faptul că Partidul Social Democrat trebuie să aleagă între păstrarea în funcţie a condamnatului penal, Liviu Dragnea, şi salvarea statului de drept.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța. Despre perspectiva României în actualul context conflictual din spațiul politic

08 Sep 2018 5250

Robert Turcescu se căsătorește astăzi

04 Oct 2014 1866