Şcoala de Vară a OFL şi-a închis porţile Liberalele vor iniţia un proiect de lege privind prevenirea cancerului de col şi a celui de sân

În maximum două săptămâni, Organizaţia de Femei a PNL va înainta Biroului Politic Central al partidului trei propuneri de lege: una privind programele de prevenire a cancerului de col şi a celui de sân, una legată de fenomenul plantelor etnobotanice şi una referitoare la modificarea Legii Învăţământului.

Anunţul a fost făcut ieri, la Constanţa, de Lucia Varga, liderul naţional al femeilor liberale, în contextul unei conferinţe de presă organizate la finalul Şcolii de Vară a OFL, desfăşurată la Eforie între 8 şi 9 septembrie. „Aceste decizii au fost luate în primul rând prin consultarea cetăţenilor. Peste 100.000 de cetăţeni au fost de acord că în România prevenţia este practic inexistentă, toţi ne-au susţinut în demersul nostru şi ne-au cerut să ne implicăm în elaborarea acestei legi a prevenţiei", a declarat Lucia Varga.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Organizaţiei de Femei a PNL, cele trei propuneri de lege vor fi înaintate în viitorul foarte apropiat Parlamentului şi, pentru ca ele să devină cât mai curând legi, vor avea loc discuţii cu Senatul şi Camera Deputaţilor pentru ca propunerile să fie analizate în regim de urgenţă. „În fiecare zi mor opt femei din cauza cancerului de col. Poate îi convingem să dea chiar o ordonanţă de urgenţă", a subliniat Lucia Varga, cu menţiunea că îşi doreşte o lege care să funcţioneze nu doar în timpul unei guvernări anume ci, eventual, pe parcursul a zece ani, timp în care femeile să beneficieze de teste Papanicolau şi de teste pentru depistarea cancerului la sân în mod gratuit.

La conferinţa de ieri a participat şi consilierul judeţean constănţean Doina Carp, liderul Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Constanţa, dar şi Raluca Trandafir, membru în Biroul Politic Central al OFL.

Conform spuselor Doinei Carp, Şcoala de Vară a femeilor liberale, încheiată ieri la Eforie, a reunit aproximativ 130 de femei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 429

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 787

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 449

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 481

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 421

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 531

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 441

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 398

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 717

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 818

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 642

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 617

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1956

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1191

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 529