Se constituie asociatia pagubitilor de Vectra Construct (galerie foto)

cap_1.jpgAproximativ 50 de persoane care urmau să-şi primească până acum imobilele construite de SC Vectra Construct SRL, în zona Energia, s-au strâns ieri pentru a găsi o modalitate de a-şi recupera investiţia. 

În data de 4 martie 2009, firmei  SC Vectra Construct SRL, din Constanţa, i-a fost emisă o notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă. Abia astăzi este termenul limită pentru definitivarea listei finale a creditorilor societăţii.

„Ne-am strâns cu toţi pentru a vedea câţi fraieri suntem", a susţinut una dintre persoanele care a achiziţionat un apartament în Vila Alex şi care şi-a pierdut speranţa că îşi va mai recupera vreodată banii daţi în urmă cu un an pentru achiziţionarea unei case.

În urmă cu câteva zile, în mass-media locală apărea un anunţ prin care toţi cei care au contractat imobile de la grupul de firme „Vectra Construct" şi care nu au fost predate la termen, erau convocaţi la o întâlnire în vederea demarării unor demersuri pentru recuperarea banilor sau a imobilelor integral achitate. Majoritatea celor prezenţi au achitat integral sumele pentru contractarea imobilului la momentul încheierii contractului -  în noiembrie 2007 -, valoarea acestora variind între 28.000 de euro pentru o garsonieră şi 50.000 de euro pentru un apartament. Vilele Alex şi Alexa, în faţa cărora s-au strâns cei care în urmă cu aproape doi ani visau să devină proprietarii unui apartament nou, trebuiau predate la începutul anului, pe 28 ianuarie 2009. Pe lângă cei care şi-au achiziţionat o casă în cele două vile, se aflau şi persoane care urmau să devină proprietari şi aveau achitate imobilele în mai multe clădiri situate în zona Energia, pe lângă cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri. Fără ca firma cu care au încheiat un contract de execuţie să le dea vreo explicaţie în legătură cu modalitatea în care îşi vor recupera banii, o mână de oameni, care şi-au dat agoniseala pe un apartament într-o zonă liniştită a oraşului, încearcă să găsească o cale, legală, prin care pot acţiona mai mult decât la nivel declarativ.

vectra_construct_24.jpg„Nu am nicio speranţă că ei îşi vor reveni"

Ieri, toţi cei prezenţi au întocmit un tabel cu datele personale şi toate detaliile imobilelor în posesia cărora trebuiau să intre încă de anul trecut. Următoarea etapă convenită ieri face referire la constituirea unei asociaţii cu statut juridic, care să acţioneze în numele tuturor celor păgubiţi în vederea recuperării sumelor. Însă, problema cea mai gravă este că unele dintre contracte nu au fost încheiate cu SC Vectra Construct SRL sau cu SC Vectra Imobiliare, ci cu un mandatar desemnat de societate, cele mai multe avându-l trecut pe numitul Adrian Roşu, asociat în SC Vectra Betoane şi Agregate SRL. „Am vorbit cu Adrian Roşu şi mi-a spus că el nu are nicio treabă în acest caz, că trebuie să se acţioneze prin Vectra Construct. Eu personal nu am nicio speranţă că ei îşi vor reveni", a declarat una dintre persoanele prezente. Soluţia dată de majoritatea celor prezenţi a fost întocmirea cât mai multor plângeri penale pe numele societăţii, după expirarea termenului de predare pentru fiecare beneficiar în parte, dar şi întocmirea unei cereri în vederea efectuării unui control în fondurile societăţii. „Cei care au contractele cu mandatarul nu au nicio legătură cu Vectra. Noi, practic, dublăm activitatea administratorului judiciar desemnat, Global Insolvency SPRL, prin ceea ce vrem să facem. Însă, trebuie să facem ceva, nu putem să stăm să aşteptăm", au declarat la unison toţi cei aflaţi la faţa locului.

Grupul este alcătuit din societatea de construcţii şi dezvoltări imobiliare Vectra Construct (condusă de Ion Mareş, administrator, şi Cristina Moise, unic asociat), compania imobiliară Vectra Imobiliare (controlată de Anica Văcăraşu şi de Mihai Ionuţ Bucur) şi firma producătoare de beton Vectra Betoane şi Agregate (controlată de Ion Mareş, în calitate de administrator, şi de Gabriel Moise şi Adrian Roşu, ca asociaţi). Compania are în derulare, la acest moment, 26 de proiecte rezidenţiale mici şi medii.

Moise Gabriel mai apare ca administrator şi în SC Vectra Imobiliare, Xtreme Media SRL, Recom Construct, Universal Metal SRL şi în Saraesa Project, societate înfiinţată în acest an.

{mos_ri:vectra}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 352

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 298

Cumpărări directe Constanța Sofia Prodcom Impex SRL va livra pachete alimentare Primăriei Adamclisi (DOCUMENT)

17 Apr 2024 460

Firme Constanța Granvia First Step SRL va fi dizolvată și lichidată

17 Apr 2024 307

Modificări importante în cadrul societății Avantech Cont SRL Constanța. Un nou asociat, cooptat în firmă

17 Apr 2024 314

Frimituri SRL furnizează materiale de promovare și protocol pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 356

Două automobile, din patrimoniul firmei, de vânzare One Star Security SRL, executată de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 440

Primarul orașului Năvodari și Amira Evo SRL, chemați în instanță de Prefectul Județului Constanța

16 Apr 2024 1674

Societatea Centrul de Pregătire Muzicală Constanța SA are un asociat unic nou. Ayla Calil s-a retras din firmă

15 Apr 2024 306

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 657

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 554

Un imobil din stațiunea Venus crește pe verticală. Firma Club Razelm SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

11 Apr 2024 425

Marco Chim SRL nu renunță la investiția imobiliară de pe bulevardul Mamaia. Primăria Constanța a emis un act de urbanism

09 Apr 2024 598

Licitații Constanța Apollo Ecoterm cumpără borduri și pavele de la o firmă din Murfatlar

09 Apr 2024 334

Știri Constanța Căminul pentru persoane vârstnice a fost plin de culoare

08 Apr 2024 653