Politic

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte se află, pentru a doua oară în acest mandat, la un pas de revocarea mandatelor de consilieri locali municipali. Celor doi le-a încetat calitatea de membru PNL, după ce Comisia de Etică, Integritate şi Arbitraj a partidului le-a respins argumentele şi a decis că nu mai pot face parte din partid.
 
De altfel, atât Rezeanu cât şi Căliminte sunt membri în Asociaţia „Constanţa Altfel”, fondată şi condusă de senatorul Vergil Chiţac, şi el fost liberal. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Constanţa, Zinaida Feodot, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că solicitarea organizaţiei PNL Constanţa privind încetarea mandatelor celor doi consilieri locali a fost depusă la cabinetul Prefectului pe 25 ianuarie a.c. Reprezentantul Guvernului în teritoriu are la dispoziţie 30 de zile pentru comunicarea răspunsului pe această speţă.
 
Vă reamintim că, pe 27 noiembrie 2017, Căliminte şi Rezeanu erau reprimiţi în CLM Constanţa, după ce au câştigat în instanţă anularea ordinelor de prefect emisie în luna iunie a aceluiaşi an, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa.
 
Acum, liberalii jubilează şi este de aşteptat să-i repropună pentru revalidarea mandatelor pe
Florin Gavrilă şi Marius Tulică, supleanţi pe listele PNL de la CLM. Astfel, liberalii vor avea din nou zece mandate în Consiliul Local Municipal Constanţa, dacă cei nominalizaţi mai sus nu vor avea probleme cu validarea din partea celorlalţi aleşi locali.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2016, CLM Constanţa are următoarea componenţă: 12 consilieri PSD, zece consilieri PNL, trei consilieri PMP şi un consilier independent.
 
Citeşte şi:

 

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial. Prefectul județului Constanța a semnat ordinele prin care doi consilieri locali rămân fără mandate

18 Feb 2019 1092

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 704

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1090

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 396

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 703

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 834

Bogdan Huţucă (PNL) - „OUG 114 creşte taxele şi impozitele locale cu încălcarea Constituţiei“

12 Feb 2019 536

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect se discută (galerie foto+video)

07 Feb 2019 1007

Sondaj la nivel național efectuat de PNL pentru anul electoral 2019 Klaus Iohannis conduce detașat la nivelul județului Constanța în plutonul prezidențiabililor

05 Feb 2019 2389

PNL solicită conducerii CJC ședință de îndată pentru acordarea facilităților la transport pentru elevi și studenți (galerie foto)

03 Feb 2019 463

Licitaţia pentru PUG-ul municipiului Constanţa, anulată. Conducerea PNL Constanţa acuză că este o mişcare deliberată a municipalităţii

02 Feb 2019 1167

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)

31 Jan 2019 536

Consilierul local Mihaela Andrei (PNL), proiect pentru punerea în valoare a monumentului istoric „Poarta Mare de intrare în Cetatea Tomisului“ (document)

31 Jan 2019 979

PNL a decis Lavinia Boldea, consilier judeţean în locul lui Sorin Mocianu (documente)

26 Jan 2019 1403

Recomandări adoptate în Biroul Permanent Local Propunerile PNL Constanţa privind Planul Urbanistic Zonal al Peninsulei (document)

23 Jan 2019 584