Politic

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte se află, pentru a doua oară în acest mandat, la un pas de revocarea mandatelor de consilieri locali municipali. Celor doi le-a încetat calitatea de membru PNL, după ce Comisia de Etică, Integritate şi Arbitraj a partidului le-a respins argumentele şi a decis că nu mai pot face parte din partid.
 
De altfel, atât Rezeanu cât şi Căliminte sunt membri în Asociaţia „Constanţa Altfel”, fondată şi condusă de senatorul Vergil Chiţac, şi el fost liberal. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Constanţa, Zinaida Feodot, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că solicitarea organizaţiei PNL Constanţa privind încetarea mandatelor celor doi consilieri locali a fost depusă la cabinetul Prefectului pe 25 ianuarie a.c. Reprezentantul Guvernului în teritoriu are la dispoziţie 30 de zile pentru comunicarea răspunsului pe această speţă.
 
Vă reamintim că, pe 27 noiembrie 2017, Căliminte şi Rezeanu erau reprimiţi în CLM Constanţa, după ce au câştigat în instanţă anularea ordinelor de prefect emisie în luna iunie a aceluiaşi an, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa.
 
Acum, liberalii jubilează şi este de aşteptat să-i repropună pentru revalidarea mandatelor pe
Florin Gavrilă şi Marius Tulică, supleanţi pe listele PNL de la CLM. Astfel, liberalii vor avea din nou zece mandate în Consiliul Local Municipal Constanţa, dacă cei nominalizaţi mai sus nu vor avea probleme cu validarea din partea celorlalţi aleşi locali.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2016, CLM Constanţa are următoarea componenţă: 12 consilieri PSD, zece consilieri PNL, trei consilieri PMP şi un consilier independent.
 
Citeşte şi:

 

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma Parc Mamaia SRL, controlată de fostul consilier local Aurel Butnaru, va amenaja o plajă turistică în Mamaia

20 Apr 2019 395

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 545

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 917

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 761

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 2040

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 1188

LIVE TEXT Lansarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, la Constanţa. Rareş Bogdan, prezent la eveniment (galerie foto + video)

14 Apr 2019 1327

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 989

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 840

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 1527

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

11 Apr 2019 648

Cifră-record de morţi în accidente rutiere Huţucă (PNL) - „Guvernul PSD, incapabil să semneze un singur contract nou de autostradă!“

11 Apr 2019 358

S-a retras din Consiliul Local Municipal pentru că era prea puţin pentru domnia sa Senatorul Chiţac critică administraţia Făgădău, de pe margine!

08 Apr 2019 1677

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 552

Decizie în BPJ al PNL Constanţa. Propunere de excludere din partid a unui consilier local. Cine este cel vizat

05 Apr 2019 973