Politic

Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte se află, pentru a doua oară în acest mandat, la un pas de revocarea mandatelor de consilieri locali municipali. Celor doi le-a încetat calitatea de membru PNL, după ce Comisia de Etică, Integritate şi Arbitraj a partidului le-a respins argumentele şi a decis că nu mai pot face parte din partid.
 
De altfel, atât Rezeanu cât şi Căliminte sunt membri în Asociaţia „Constanţa Altfel”, fondată şi condusă de senatorul Vergil Chiţac, şi el fost liberal. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Constanţa, Zinaida Feodot, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că solicitarea organizaţiei PNL Constanţa privind încetarea mandatelor celor doi consilieri locali a fost depusă la cabinetul Prefectului pe 25 ianuarie a.c. Reprezentantul Guvernului în teritoriu are la dispoziţie 30 de zile pentru comunicarea răspunsului pe această speţă.
 
Vă reamintim că, pe 27 noiembrie 2017, Căliminte şi Rezeanu erau reprimiţi în CLM Constanţa, după ce au câştigat în instanţă anularea ordinelor de prefect emisie în luna iunie a aceluiaşi an, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa.
 
Acum, liberalii jubilează şi este de aşteptat să-i repropună pentru revalidarea mandatelor pe
Florin Gavrilă şi Marius Tulică, supleanţi pe listele PNL de la CLM. Astfel, liberalii vor avea din nou zece mandate în Consiliul Local Municipal Constanţa, dacă cei nominalizaţi mai sus nu vor avea probleme cu validarea din partea celorlalţi aleşi locali.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2016, CLM Constanţa are următoarea componenţă: 12 consilieri PSD, zece consilieri PNL, trei consilieri PMP şi un consilier independent.
 
Citeşte şi:

 

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța va prelua magistralele de distribuție a energiei termice de la CET (galerie foto)

22 Aug 2019 822

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a rețelei termice și să vină cu el în fața consilierilor

19 Aug 2019 640

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 2029

Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

09 Aug 2019 646

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 1068

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 779

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

30 Jul 2019 493

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 999

Constanța. Comisia de repartizare transparentă a alocărilor bugetare? Consilierii județeni PNL și PMP cer reînființarea grupului transpartinic de împărțire a banilor (document)

30 Jul 2019 1194

PNL Constanţa strânge semnături pentru reabilitarea pasajului pietonal de la gară

29 Jul 2019 718

Rectificare bugetară Unitățile de învăţământ din Constanţa încep anul şcolar cu ZERO lei pentru renovări. Părinţii, din nou buni de plată! (document)

29 Jul 2019 2785

Organizația Femeilor Liberale din Constanța a participat la ”Școala Politică de Vară” (galerie foto)

28 Jul 2019 819

PSD Constanța, despre declarațiile liberalilor „Nu au existat și nu vor exista discrepanțe între sumele alocate diverselor Unități Administrativ Teritoriale”

26 Jul 2019 536

PNL şi PMP Constanţa solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Constanţa

26 Jul 2019 339

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 1957