Se repetă istoria! PNL Constanţa a cerut prefectului să constate încetarea mandatelor pentru aleşii locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte

Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte se află, pentru a doua oară în acest mandat, la un pas de revocarea mandatelor de consilieri locali municipali. Celor doi le-a încetat calitatea de membru PNL, după ce Comisia de Etică, Integritate şi Arbitraj a partidului le-a respins argumentele şi a decis că nu mai pot face parte din partid.
 
De altfel, atât Rezeanu cât şi Căliminte sunt membri în Asociaţia „Constanţa Altfel”, fondată şi condusă de senatorul Vergil Chiţac, şi el fost liberal. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Constanţa, Zinaida Feodot, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că solicitarea organizaţiei PNL Constanţa privind încetarea mandatelor celor doi consilieri locali a fost depusă la cabinetul Prefectului pe 25 ianuarie a.c. Reprezentantul Guvernului în teritoriu are la dispoziţie 30 de zile pentru comunicarea răspunsului pe această speţă.
 
Vă reamintim că, pe 27 noiembrie 2017, Căliminte şi Rezeanu erau reprimiţi în CLM Constanţa, după ce au câştigat în instanţă anularea ordinelor de prefect emisie în luna iunie a aceluiaşi an, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa.
 
Acum, liberalii jubilează şi este de aşteptat să-i repropună pentru revalidarea mandatelor pe
Florin Gavrilă şi Marius Tulică, supleanţi pe listele PNL de la CLM. Astfel, liberalii vor avea din nou zece mandate în Consiliul Local Municipal Constanţa, dacă cei nominalizaţi mai sus nu vor avea probleme cu validarea din partea celorlalţi aleşi locali.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 2016, CLM Constanţa are următoarea componenţă: 12 consilieri PSD, zece consilieri PNL, trei consilieri PMP şi un consilier independent.
 
Citeşte şi:

 

Rezeanu şi Căliminte şi-au recâştigat în instanţă mandatele de consilieri! CLM trebuie să le revalideze

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 349

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 608

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 773

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1370

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 581

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2957

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 558

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 615

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 912

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 699

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 671

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 2879

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1286

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 575