Se teme sa nu fie anchetat de „procurorii lui Basescu“Mazare „Nu externalizez. Ce-s prost?!“

pentru_mazare_procuror_radu_mazare_002.jpgPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, nu este de acord cu externalizarea serviciilor publice subordonate Primăriei. Motivul: se teme de „procurorii lui Băsescu“.

Invitat joi, 12 august, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Ştirea Zilei“ cu Gabriela Vrânceanu Firea, primarul Constanţei a declarat că nu este de acord să externalizeze serviciile publice asigurate de municipalitate. Declaraţia a fost făcută în contextul în care primarul se plângea că este nevoit să reducă din personalul de la Poliţia Comunitară, cantine şi cluburile pentru pensionari. „N-am înţeles de ce sunt obligat eu să dau oameni afară pe bugetul meu de la Constanţa, unde eu n-am probleme, nu intru în faliment, eu îmi gospodăresc bugetul, conduc oraşul de zece ani, ştiu exact cât mă-ntind cât nu mă-ntind, şi ca mine sunt şi alţi primari. Nu înţeleg lucrul acesta, în ruptul capului. (...) Eu n-am înţeles de ce sunt obligat să dau oameni afară şi să nu mai pot asigura serviciile pe care le asiguram cetăţenilor, că de-aia m-au votat, nu? Ca să le fac 12 cluburi de pensionari. Eu acum am închis trei dintre ele, că aşa m-a obligat Guvernul Boc. De ce?“, a spus Mazăre.

Iulian Iancu: „În momentul externalizării, tariful prestaţiei creşte automat“

Invitat la rândul său în emisiune, deputatul PDL Gelu Vişan l-a întrebat pe primar: „De ce nu le externalizaţi?“. Iar răspunsul lui Mazăre a fost: „Ca să vină procurorii domnului Băsescu şi ai lui Morar de la DNA să m-ancheteze, să spună că sensul Ordonanţei (n.r. Ordonanţa 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare) e ca eu să reduc cheltuielile cu personalul, şi eu, în mod intenţionat am externalizat serviciul către o firmă şi am cheltuieli cu personalul mai mari decât le aveam înainte, că eu le plătesc?! Păi ce-s prost?“. Deputatul PSD Iulian Iancu, invitat de asemenea în studioul Antena 3, a întărit spusele primarului de Constanţa: „În momentul externalizării, tariful prestaţiei a crescut automat şi povara se transferă tot pe cetăţenii municipiului“. Declaraţia primarului Mazăre referitoare la externalizare poate fi urmărită în înregistrarea emisiunii „Ştirea Zilei“, de joi, 12 august, de la minutul 1:24:49.    

CJC a găsit o cale

În timp ce primarul Constanţei se teme să delege gestiunea serviciilor publice unor operatori privaţi, există, pe zi ce trece, tot mai multe autorităţi publice locale care îşi înfiinţează societăţi comerciale ce preiau din personalul care trebuia restructurat conform OUG 63/2010. Una dintre aceste instituţii este şi Consiliul Judeţean Constanţa, a cărui Direcţie de Pază a Judeţului s-a desfiinţat, înfiinţându-se Divizia de Pază SRL, cu unic asociat „defuncta“ Direcţie de Pază. De precizat că administratorul SRL-ului nou înfiinţat, ce va prelua patrimoniul şi personalul Direcţiei de Pază, este chiar fostul director al structurii - Lucian Titi Giurcă. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 669

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 725

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 853

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1373

Știri Constanța Bosînceanu, acționar majoritar SNC- "Nu pot să spun dacă l-aș vota pentru un nou mandat pe Chițac" (VIDEO)

09 Feb 2024 4173

Imobile de 14 etaje, un spital și mai multe locuințe. Iată ce vor să construiască niște investitori pe malul Lacului Siutghiol, Constanța

07 Feb 2024 5021

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1525

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1233

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1672

Fiul lui Radu Mazăre s-a lansat în afaceri! Iată ce domeniu a ales Răducu Mazăre

02 Jan 2024 6938

Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu Licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor bunuri aflate în proprietatea Ideea Contrast SRL

29 Dec 2023 934

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 983

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 859