Şeful sindicatului TESA din cadrul SCJU Constanţa„Nu vrem să ajungă Spitalul Judeţean SRL Constanţa“ (video)

_prefect_sindicate.jpgDupă un protest spontan de aproape două ore desfăşurat ieri în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de membrii sindicatului TESA, o delegaţie formată din patru reprezentanţi, în frunte cu liderul Emil Alexiu, a stat de vorbă cu prefectul Judeţului Constanţa pentru a-i aduce la cunoştinţă nedreptăţile şi „ilegalităţile“ care se fac prin concedierile şi externalizarea serviciului de pază a spitalului.

Liderul sindical a vorbit, în numele celor 1.100 de sindicalişti pe care îi reprezintă, despre cele 392 de concedieri colective care urmează să se facă în următoare perioadă, decizie despre care reprezentanţii sindicatului nu au ştiut până la momentul în care au primit prin poştă avizele prin care erau anunţaţi că vor rămâne fără locuri de muncă. „Noi nu am fost anunţaţi despre aceste concedieri şi nici nu am fost invitaţi la negocieri când s-a discutat despre restructurări, spre deosebire de cei de la sindicatul SANITAS care au şi participat şi au şi semnat aprobarea reducerii de personal. Acest lucru s-a întâmplat pe 19 iulie. Noi am găsit soluţii ca să nu se facă concedieri, am decis să renunţăm la sporuri pentru a nu se face reduceri de personal. Nu vrem să ajungă Spitalul Judeţean SRL Constanţa“, a precizat Alexiu. Acesta a mai adăugat că li s-a transmis că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că pentru adoptarea unor măsuri de reorganizare în cadrul unităţii spitaliceşti nu ar fi nevoie de acordul Ministerului Sănătăţii. „Trebuie să înţelegeţi că preşedintele CJC nu are pregătire juridică“, a adăugat Palaz.

De altfel, pe lângă concedierile care urmează să se facă la spital, conducerea SCJU a decis şi externalizarea serviciului de pază, serviciu de care se ocupă de un an, în paralel cu paza spitalului, Zip Escort. „Se face o reducere mai mare dacă spitalul plăteşte un salariu de 1.200 de lei plus bonuri de masă celor de la Zip, decât dacă ne-ar da nouă şapte milioane?!“, a ripostat unul dintre membrii delegaţiei, angajat încă la serviciul de pază al spitalului. Alexiu a mai prezentat prefectului şi decizia înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu încetările rapoartelor de muncă care urmează să se facă la SCJU.
Prefectul le-a spus reprezentanţilor TESA că va studia îndeaproape toate documentele care i-au fost predate şi va da un răspuns cât mai repede posibil celor care i-au cerut ajutorul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAIR Au fost reluate lucrările pentru finalizarea construcției A0 Sud între A2 şi DN5

04 Jan 2024 775

Federaţia Sanitas anunță deschiderea conflictului de muncă

14 Dec 2023 794

Personalul TESA din sănătate anunță o demonstrație de protest

10 Dec 2023 673

Protest spontan la Spitalul Județean Tulcea. Zeci de angajați, nemulțumiți pentru că nu le-au fost mărite salariile (VIDEO)

28 Dec 2021 1695

Vești bune pentru personalul CFR. Ce se va întâmpla cu salariile acestora

20 Jul 2021 1599

Posturi vacante, scoase la concurs de ARSVOM Constanța

31 Aug 2019 6250

ARSVOM angajează contabil

31 Dec 2018 1943

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 august 2018

24 Aug 2018 2890

One Star Security angajează agenți de vânzări, consilier vânzări la magazinul de securitate, tehnician sisteme de securitate și personal feminin pentru birouri (personal TESA)

08 May 2018 5300

Protest de amploare în Piața Victoriei. Mii de sindicaliști din Sănătate participă la protest. Sunt și sindicaliști de la Constanța (galerie foto-video)

26 Apr 2018 1975

UPDATE 3 Accident cu microbuz al MAI în Constanţa, la intersecţia străzilor Nicolae Iorga şi Maramureş (galerie foto+video)

07 Dec 2016 4191

A doua zi de grevă generală în spitalele constănțene!

01 Nov 2016 2320

Decizie SC Ropharma SA Michael Vartic va fi revocat din funcția de administrator al SC Farmacia Tesa SRL

30 Sep 2014 3431