Politic

Şeful sindicatului TESA din cadrul SCJU Constanţa„Nu vrem să ajungă Spitalul Judeţean SRL Constanţa“ (video)

_prefect_sindicate.jpgDupă un protest spontan de aproape două ore desfăşurat ieri în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de membrii sindicatului TESA, o delegaţie formată din patru reprezentanţi, în frunte cu liderul Emil Alexiu, a stat de vorbă cu prefectul Judeţului Constanţa pentru a-i aduce la cunoştinţă nedreptăţile şi „ilegalităţile“ care se fac prin concedierile şi externalizarea serviciului de pază a spitalului.

Liderul sindical a vorbit, în numele celor 1.100 de sindicalişti pe care îi reprezintă, despre cele 392 de concedieri colective care urmează să se facă în următoare perioadă, decizie despre care reprezentanţii sindicatului nu au ştiut până la momentul în care au primit prin poştă avizele prin care erau anunţaţi că vor rămâne fără locuri de muncă. „Noi nu am fost anunţaţi despre aceste concedieri şi nici nu am fost invitaţi la negocieri când s-a discutat despre restructurări, spre deosebire de cei de la sindicatul SANITAS care au şi participat şi au şi semnat aprobarea reducerii de personal. Acest lucru s-a întâmplat pe 19 iulie. Noi am găsit soluţii ca să nu se facă concedieri, am decis să renunţăm la sporuri pentru a nu se face reduceri de personal. Nu vrem să ajungă Spitalul Judeţean SRL Constanţa“, a precizat Alexiu. Acesta a mai adăugat că li s-a transmis că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că pentru adoptarea unor măsuri de reorganizare în cadrul unităţii spitaliceşti nu ar fi nevoie de acordul Ministerului Sănătăţii. „Trebuie să înţelegeţi că preşedintele CJC nu are pregătire juridică“, a adăugat Palaz.

De altfel, pe lângă concedierile care urmează să se facă la spital, conducerea SCJU a decis şi externalizarea serviciului de pază, serviciu de care se ocupă de un an, în paralel cu paza spitalului, Zip Escort. „Se face o reducere mai mare dacă spitalul plăteşte un salariu de 1.200 de lei plus bonuri de masă celor de la Zip, decât dacă ne-ar da nouă şapte milioane?!“, a ripostat unul dintre membrii delegaţiei, angajat încă la serviciul de pază al spitalului. Alexiu a mai prezentat prefectului şi decizia înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu încetările rapoartelor de muncă care urmează să se facă la SCJU.
Prefectul le-a spus reprezentanţilor TESA că va studia îndeaproape toate documentele care i-au fost predate şi va da un răspuns cât mai repede posibil celor care i-au cerut ajutorul.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ARSVOM angajează contabil

31 Dec 2018 795

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 august 2018

24 Aug 2018 866

One Star Security angajează agenți de vânzări, consilier vânzări la magazinul de securitate, tehnician sisteme de securitate și personal feminin pentru birouri (personal TESA)

08 May 2018 3399

Protest de amploare în Piața Victoriei. Mii de sindicaliști din Sănătate participă la protest. Sunt și sindicaliști de la Constanța (galerie foto-video)

26 Apr 2018 532

UPDATE 3 Accident cu microbuz al MAI în Constanţa, la intersecţia străzilor Nicolae Iorga şi Maramureş (galerie foto+video)

07 Dec 2016 2970

A doua zi de grevă generală în spitalele constănțene!

01 Nov 2016 1347

Decizie SC Ropharma SA Michael Vartic va fi revocat din funcția de administrator al SC Farmacia Tesa SRL

30 Sep 2014 2116

Disponibilizǎri la CFR Marfǎ. Cȃți angajați ar urma sǎ fie concediați

06 Sep 2013 1092

Angajații RATC au intrat în grevă Cer mărirea salariilor și demisia liderului de sindicat

22 May 2013 1623

Băsescu a aprobat eliberarea din funcţie a unui judecător de la Constanţa

17 Apr 2013 1168

Judecător din Tribunalul Constanţa, eliberat din funcţie de CSM

22 Mar 2013 1773

Judecător din Tribunalul Constanţa, cu cerere de eliberare din funcţie

18 Mar 2013 1154

Protest al sindicaliştilor din cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia

18 Jan 2011 1115

Replica Prejudiciu de 22 de miliarde - Dupa 5 luni de puscarie, ciorditoarele din Spitalul Cernavoda sunt libere

23 Dec 2010 1226

Inculpat pentru mită Sindicalistul Crăciun se judecă pentru locul lui

08 Dec 2010 1081