Politic

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale


Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu îi arată din nou cartonaşul roşu ministrului Turismului, Bogdan Trif. „Avem o ţară frumoasă, din păcate, de 30 de ani nu am fost capabili să o promovăm aşa cum ar fi trebuit. Dezinteres, corupţie, incompetenţă, lipsă de profesionalism, toate au caracterizat de-a lungul timpului activitatea la Ministerul Turismului.

Astăzi, turismul românesc se zbate să trăiască. Şi trăieşte tocmai pentru că există atracţii şi destinaţii care se promovează aproape singure, fără implicarea autorităţilor.
Ce nu a înţeles niciun ministru al turismului este tocmai nevoia de a trata acest domeniu cu instrumente ştiinţifice, dar mai ales nevoia de a ne uita adânc în experienţele noastre şi de a identifica acele elemente care dau valoare unei destinaţii.

Niciun ministru nu a fost interesat vreodată să afle de la oameni care sunt acele lucruri specifice care fac o destinaţie turistică să fie unică. România este o ţară în care destinaţiile turistice sunt legate profund de tradiţii şi obiceiuri. Ce ar fi oare Bucovina fără ouăle încondeiate cu migală înainte de Paşte sau fără cetele de colindători care se pregătesc cu mult înainte de perioada sărbătorilor de iarnă? Nici nu ne putem imagina sărbătorile de iarnă, în Transilvania, fără colindele care fac uliţele să răsune. La fel cum nu ne putem imagina Dobrogea fără tradiţiile românilor, turcilor, tătarilor, amestecate atât de armonios”, susţine senatoarea USR.

Anul trecut, parlamentarul constănţean a iniţiat în mediul online un chestionar prin intermediul căruia românii au ales cele mai frumoase destinaţii turistice din România. „Am realizat un top al destinaţiilor turistice, pe baza voturilor voastre. De această dată, credinţa mea este că vom afla tradiţiile şi obiceiurile care definesc destinaţiile turistice din întreaga ţară. Şi vă chem alături de mine, în perioada următoare, să votaţi obiceiuri şi tradiţii din judeţul sau din regiunea în care trăiţi. Împreună vom realiza un top naţional şi vom promova o hartă a celor mai frumoase tradiţii sau obiceiuri, în speranţa că exemplul nostru va fi o sursă de inspiraţie pentru cei care conduc astăzi destinele turismului românesc. Angajamentul meu este ca la finalul acestei campanii să identificăm soluţii legislative pentru conservarea şi promovarea acestor comori naţionale, care sunt tradiţiile şi obiceiurile locale”, conchide Ramona Dinu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele USR Constanța, Remus Negoi „De ce nu iau autoritățile măsuri concrete și predictibile pentru revigorarea turismului pe litoral?”

16 May 2020 3817

Bogdan Huțucă (PNL) “Înainte ca PSD-iștii de la Constanța să numească Guvernul PNL „gropar”, ar fi bine să lase din mână lopata cu care lovesc de 20 de ani”

16 May 2020 3778

PSD Constanța cere Guvernului ridicarea restricțiilor de circulație pe teritoriul României

15 May 2020 1683

Gabriel Comănescu, cooptat în societatea Vega Travel International SRL

13 May 2020 1432

Protest în fața Hotelului Majestic din Mamaia! Angajații din turismul de la malul Mării Negre cer să muncească

12 May 2020 1808

Un spaţiu comercial de pe strada Negru Vodă din Constanţa, transformat în boutique hotel. Detalii

11 May 2020 1555

Ministrul Economiei, videoconferință cu reprezentanții a 18 organizații importante din turismul românesc

09 May 2020 1432

George Vișan (PSD) “Industria HoReCa trăiește o adevărată dramă, așa cum întreagă societate o trăiește. Este lockdown.”

08 May 2020 1521

Prima întâlnire între patronatele de turism și autorități locale. Turiștii care vor ajunge pe litoral, în această vară ar putea fi testați!

06 May 2020 1255

Termenul pentru completarea formularului dedicat operatorilor economici din turism, prelungit

05 May 2020 735

Bogdan Huțucă(PNL) “Guvernul pregătește granturi pentru turism iar românii care își vor face vacanța în țară, vor contribui la salvarea industriei”

05 May 2020 2769

Vega Turism SA, care deţine hotelul Vega din Mamaia, are un administrator nou

04 May 2020 2152

Ansamblu imobiliar, ridicat de Blue Beach în Mamaia. Legături cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre

01 May 2020 1308

Mihai Lupu cere autorităților locale să intre în dialog cu reprezentanții industriei turistice, greu încercate din cauza pandemiei

01 May 2020 2664

Hotelul Vega, deţinut de Gabriel Comănescu, garanție imobiliară pentru un împrumut acordat societății GSP Offshore

01 May 2020 3212