Politic

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale


Senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu îi arată din nou cartonaşul roşu ministrului Turismului, Bogdan Trif. „Avem o ţară frumoasă, din păcate, de 30 de ani nu am fost capabili să o promovăm aşa cum ar fi trebuit. Dezinteres, corupţie, incompetenţă, lipsă de profesionalism, toate au caracterizat de-a lungul timpului activitatea la Ministerul Turismului.

Astăzi, turismul românesc se zbate să trăiască. Şi trăieşte tocmai pentru că există atracţii şi destinaţii care se promovează aproape singure, fără implicarea autorităţilor.
Ce nu a înţeles niciun ministru al turismului este tocmai nevoia de a trata acest domeniu cu instrumente ştiinţifice, dar mai ales nevoia de a ne uita adânc în experienţele noastre şi de a identifica acele elemente care dau valoare unei destinaţii.

Niciun ministru nu a fost interesat vreodată să afle de la oameni care sunt acele lucruri specifice care fac o destinaţie turistică să fie unică. România este o ţară în care destinaţiile turistice sunt legate profund de tradiţii şi obiceiuri. Ce ar fi oare Bucovina fără ouăle încondeiate cu migală înainte de Paşte sau fără cetele de colindători care se pregătesc cu mult înainte de perioada sărbătorilor de iarnă? Nici nu ne putem imagina sărbătorile de iarnă, în Transilvania, fără colindele care fac uliţele să răsune. La fel cum nu ne putem imagina Dobrogea fără tradiţiile românilor, turcilor, tătarilor, amestecate atât de armonios”, susţine senatoarea USR.

Anul trecut, parlamentarul constănţean a iniţiat în mediul online un chestionar prin intermediul căruia românii au ales cele mai frumoase destinaţii turistice din România. „Am realizat un top al destinaţiilor turistice, pe baza voturilor voastre. De această dată, credinţa mea este că vom afla tradiţiile şi obiceiurile care definesc destinaţiile turistice din întreaga ţară. Şi vă chem alături de mine, în perioada următoare, să votaţi obiceiuri şi tradiţii din judeţul sau din regiunea în care trăiţi. Împreună vom realiza un top naţional şi vom promova o hartă a celor mai frumoase tradiţii sau obiceiuri, în speranţa că exemplul nostru va fi o sursă de inspiraţie pentru cei care conduc astăzi destinele turismului românesc. Angajamentul meu este ca la finalul acestei campanii să identificăm soluţii legislative pentru conservarea şi promovarea acestor comori naţionale, care sunt tradiţiile şi obiceiurile locale”, conchide Ramona Dinu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Dobrogea Controlul unităţilor de turism de pe litoral

19 Aug 2019 270

Sondaj de opinie Credeţi că Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să dea curs solicitărilor operatorilor din turism şi să prelungească vacanţa de vară a elevilor?

12 Aug 2019 1037

Turismul balnear din România - șanse de revigorare?

08 Aug 2019 345

De unde va achiziționa ANR bilete de avion spre diferite destinații internaționale (document)

05 Aug 2019 677

Pe două roţi, către podgoriile dobrogene - traseu cicloturistic pe ruta Constanţa-Tulcea

02 Aug 2019 488

Unde a fost numită administrator Anca Pavel-Nedea, fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Turism

02 Aug 2019 913

ISU Constanța Bilanț al controalelor de prevenire desfăşurate în peste 70 de unităţi de turism de pe litoral

29 Jul 2019 566

Grupul Eurolines, cedat către DER Touristik Group. Detalii despre tranzacţia efectuată

23 Jul 2019 506

Un avion cu parașutiști s-a prăbușit în nordul Suediei. 9 persoane au decedat

14 Jul 2019 494

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate într-o săptămână de pompierii ISU Dobrogea pe litoral. Vizate, unitățile de turism

10 Jul 2019 462

Consiliul Concurenței S-a autorizat tranzacția prin care Exim Holding AS preia Travel Brands SRL

05 Jul 2019 664

Pompierii constănţeni au aplicat amenzi la zeci de unităţi de turism. Iată motivele

01 Jul 2019 470

Sondaj de opinie „Plutesc pe apă şezlongurile! Corupţia e în floare pe litoral“. Participanţii la sondajul de opinie cred că distanţa de 5 metri între linia apei şi primul şezlong nu este respectată

01 Jul 2019 847

DJST Constanţa şi partenerii săi, activităţi pentru tineri Festivalul Naţional „Lira Litoralului“ e în desfăşurare la Mangalia

28 Jun 2019 686

Inspectorii sanitari iau cu asalt litoralul. Sunt vizate unităţi de turism şi taberele dar şi apele de îmbăiere

26 Jun 2019 502