Politic

Senatoarea USR Ramona Dinu cere Ministerului Sănătății informații despre situația medicilor din Constanța lăsați cu mâinile goale în fața COVID-19


Medicii, asistenții medicali și alte categorii de personal din spitale trebuie să primească sprijin sub formă de echipamente și servicii care să îi țină în siguranță, este mesajul senatoarei USR Ramona Dinu.


Parlamentarul constănțean vorbește despre faptul că în această perioadă i s-au adus la cunoștință numeroase informații cu privire la situațiile pe care le întâmpină personalul medical în spitale în contextul actualei crize de sănătate publică.


“Am cerut Ministrului Sănătății să ne facă publică situația de fapt existentă în acest moment în: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Orășenesc Cernavodă, Spitalul Orășenesc Hârșova.

Am adresat 8 scrisori Ministrului Sănătății și m-am referit, punctual, la cazul fiecărei unități sanitare publice din județul Constanța. I-am solicitat domnului Ministru să îmi furnizeze răspunsuri având în vedere situația particulară în care se află fiecare unitate din cele menționate mai sus. Cadrele medicale trebuie să primească sprijin sub formă de echipamente și servicii care să le țină în siguranță”, spune Dinu.

Senatoarea USR de Constanța a solicitat informații detaliate privind echipamentul existent și pus la dispoziția cadrelor medicale din spitalele județului Constanța; modul în care s-a realizat instruirea personalului medical și câte persoane au participat; măsurile luate pentru gestionarea deșeurilor asociate tratării pacienților infectați; măsurile suplimentare luate pentru triajul epidemiologic în fiecare unitate sanitară; procedurile de prevenire a infecțiilor nosocomiale dar și numărul cadrelor medicale care au fost testate pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 în fiecare unitate.
 

Vouchere de vacanță pentru susținerea cazării cadrelor medicale

Totodată, senatorul propune ca la rectificarea bugetară, aflată în analiză zilele acestea, Guvernul să direcționeze fondurile pentru Programul voucherelor de vacanță, în special fondurile destinate voucherelor din extrasezon, pentru susținerea cazării cadrelor medicale.

“O astfel de întreprindere ar fi legitimă întrucât ar permite, pe de o parte, protejarea familiilor cadrelor medicale. Și cum să nu ne dorim să susținem, în situația dată, cadrele medicale care luptă cu eroism pentru a salva vieți, cu resurse precare și insuficientă protecție privind propria sănătate?

Pe de altă parte, în termeni economici, cheltuielile bugetare privind voucherele de vacanță nu pot fi angajate în contextul în care sectorul HORECA este practic închis. Or, este de dorit ca aceste sume alocate în bugetul de stat să fie folosite și să producă efecte de antrenare în mediul de afaceri. Nu aș recomanda să se amâne intervenția guvernului pentru resuscitarea unui sector economic efectiv doborât de criză. Cu cât sunt alimentate mai repede afacerile din acest sector cu resurse bănești, cu atât se vor înregistra mai puține falimente și se va putea menține numărul de locuri de muncă la un nivel apropiat celui înregistrat înainte de criză.

Bugetul total al Programului este de 843.210 mii lei, o sumă consistentă care poate fi folosită în vreme de criză atât pentru mai buna gestionare a crizei de sănătate publică, cât și pentru a încetini viteza de picaj a economiei românești în recesiune”, a explicat senatorul USR de Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pentru degrevarea aglomerației de pe Otopeni, USR Constanța propune ca o parte din zboruri să fie preluate de aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

12 May 2020 2695

Senatoarea USR, Ramona Dinu solicită Guvernului acte normative care să permită relansarea sectorului călătoriilor şi turismului

28 Apr 2020 1786

Senatoarea Ramona Dinu, amendamente privind acordarea unor facilități pentru angajatori. În vizor, contribuțiile de asigurări sociale și serviciile de utilități (document)

02 Apr 2020 1963

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1310

Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei

13 Mar 2020 1578

Ramona Dinu (USR) - „Urmează o nouă încercare de creare a cadrului legislativ pentru exploatarea resurselor offshore de la Marea Neagră”

25 Feb 2020 1237

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)

07 Jan 2020 1319

Modificări pentru studenţi Parlamentarii doresc înfiinţarea centrelor de competenţă pentru a veni în sprijinul universităţilor (document)

31 Dec 2019 1271

Senatoarea Ramona Dinu cere Ministerului Educaţiei reanalizarea coeficienţilor privind finanţarea instituţiilor de învăţământ de stat în 2020 (document)

25 Dec 2019 1103

Guvernatorul BNR, interpelat. Ramona Dinu (USR) - „Băncile îşi continuă comportamentul abuziv în relaţia cu românii!“ (document)

12 Dec 2019 1308

Abordarea mobilității în zona centrală a Constanței nu rezolvă problemele de trafic. 50.000 de euro pentru construirea unui metru pătrat de carosabil

19 Nov 2019 955

LIVE TEXT USR Constanța, prima conferință după ce au pierdut alegerile prezidențiale. Ce mesaje transmit liderii lor (galerie foto)

14 Nov 2019 1473

Remus Negoi, președintele USR județul Constanța „Sperăm ca turul doi să fie între Klaus Iohannis și Dan Barna” (galerie foto+video)

10 Nov 2019 1355

Senatorul USR, Ramona Dinu, interpelare pe tema situației Cetății Callatis din Mangalia

24 Oct 2019 825

Guvernul României trebuie să afle că litoralul românesc al Mării Negre nu începe şi nu se termină între graniţele staţiunii Mamaia!

28 Sep 2019 760