Politic

Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei


Chiar dacă atenția autorităților guvernamentale este orientată în acest moment către sănătatea publică, pot fi luate măsuri care să limiteze efectele economice. Poate că resursele limitate vor conduce la imposibilitatea adoptării unor măsuri precum acordarea subvențiilor sau a facilităților fiscale extinse, însă afacerile din turism pot susține statul în gestionarea crizei de sănătate publică, spun reprezentanții industriei. Iar statul trebuie să sprijine acest domeniu plătind furnizorii de servicii.
 
Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu pledează pentru măsurile necesare într-un context economic și social delicat pentru industria turistică din România. „Criza Coronavirus afectează întreaga economie, afaceri din toate sectoarele și angajații companiilor private sau ai instituțiilor publice. Turismul este un sector direct afectat, mai ales că restricțiile de mobilitate impuse la nivel european au efecte în numărul celor care cumpără servicii turistice în țara noastră. Îngrijorarea operatorilor din turism este îndreptățită! Afacerile scad, dispare predictibilitatea, unele afaceri riscă să se închidă. Turismul românesc se află între criza Coronavirus și criza politică”, apreciază Dinu.
 
Senatoarea afirmă că, în acest context, pentru a veni în sprijinul celor care lucrează în acest domeniu, susține prorogarea tuturor termenelor de plată la obligațiile fiscale în turism. „Această măsură nu va rezolva în totalitate problema cu care se confruntă firmele, însă le va permite să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Totodată, Guvernul trebuie să privească către operatorii din turism cu încredere și să folosească infrastructura acestora pentru a gestiona mai bine această criză. Propun Guvernului să adopte un program de parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei. În cadrul acestui program, se pot înscrie hotelurile, restaurantele și firmele de catering. Este nevoie însă de respectarea cu maximă rigurozitate a normelor securitate și siguranță alimentară. Toate aceste companii se supun legislației în domeniu.
 
Este nevoie să întărească procedurile de management pentru respectarea legislației.
În această situație de criză, Statul trebuie să privească afacerile din turism ca pe un partener. În anumite faze ale pandemiei, se impun măsuri de auto-carantină. În cele mai multe cazuri, este foarte dificil să se realizeze acest lucru acasă întrucât există interacțiunea între persoana cu risc ridicat de îmbolnăvire cu ceilalți membri ai familiei. În aceste cazuri, utilizarea infrastructurii hoteliere poate fi o soluție reală”, adaugă Ramona Dinu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatoarea USR Ramona Dinu cere Ministerului Sănătății informații despre situația medicilor din Constanța lăsați cu mâinile goale în fața COVID-19

30 Mar 2020 1844

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1143

Doliu în cinematografia românească „Ne-a părăsit o actriță excepţională, un suflet nobil, un om extraordinar”

14 Mar 2020 6271

Ce decizii a luat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la procurorii constănțeni

12 Mar 2020 1787

Procurori constănţeni, în atenţia CSM

09 Mar 2020 489

Nu s-a finalizat expertiza pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă. Ce a decis instanţa

06 Mar 2020 338

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 martie 2020

05 Mar 2020 740

Aproape 40 de sportivi de la Atena Sport Club Constanţa au participat la „Cupa Contratimp Chindia“. Rezultate frumoase! (galerie foto)

04 Mar 2020 2165

Lupta pentru Colecţia Dinu şi Sevasta Vintilă. Mâine ar putea fi prezentat raportul expertizei

03 Mar 2020 567

AS Kinder Constanţa a câştigat turneul Kinder Cup Sport Vision, de la baza Valencia Academy (galerie foto)

26 Feb 2020 1399

Ramona Dinu (USR) - „Urmează o nouă încercare de creare a cadrului legislativ pentru exploatarea resurselor offshore de la Marea Neagră”

25 Feb 2020 1134

Imagine-document Anul 1967! Tiberiu Kallo şi Constantin Kozska, de la Farul Constanţa, în tricoul echipei naţionale, la meciul cu RFG

22 Feb 2020 2900

Două judecătoare de la Înalta Curte vor să iasă la pensie

11 Feb 2020 1139

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 ianuarie 2020

31 Jan 2020 454

13 februarie - ziua de care ar putea depinde soarta Colecţiei Dinu şi Sevasta Vintilă, a Muzeului din Topalu

27 Jan 2020 1344