Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei


Chiar dacă atenția autorităților guvernamentale este orientată în acest moment către sănătatea publică, pot fi luate măsuri care să limiteze efectele economice. Poate că resursele limitate vor conduce la imposibilitatea adoptării unor măsuri precum acordarea subvențiilor sau a facilităților fiscale extinse, însă afacerile din turism pot susține statul în gestionarea crizei de sănătate publică, spun reprezentanții industriei. Iar statul trebuie să sprijine acest domeniu plătind furnizorii de servicii.
 
Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu pledează pentru măsurile necesare într-un context economic și social delicat pentru industria turistică din România. „Criza Coronavirus afectează întreaga economie, afaceri din toate sectoarele și angajații companiilor private sau ai instituțiilor publice. Turismul este un sector direct afectat, mai ales că restricțiile de mobilitate impuse la nivel european au efecte în numărul celor care cumpără servicii turistice în țara noastră. Îngrijorarea operatorilor din turism este îndreptățită! Afacerile scad, dispare predictibilitatea, unele afaceri riscă să se închidă. Turismul românesc se află între criza Coronavirus și criza politică”, apreciază Dinu.
 
Senatoarea afirmă că, în acest context, pentru a veni în sprijinul celor care lucrează în acest domeniu, susține prorogarea tuturor termenelor de plată la obligațiile fiscale în turism. „Această măsură nu va rezolva în totalitate problema cu care se confruntă firmele, însă le va permite să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Totodată, Guvernul trebuie să privească către operatorii din turism cu încredere și să folosească infrastructura acestora pentru a gestiona mai bine această criză. Propun Guvernului să adopte un program de parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei. În cadrul acestui program, se pot înscrie hotelurile, restaurantele și firmele de catering. Este nevoie însă de respectarea cu maximă rigurozitate a normelor securitate și siguranță alimentară. Toate aceste companii se supun legislației în domeniu.
 
Este nevoie să întărească procedurile de management pentru respectarea legislației.
În această situație de criză, Statul trebuie să privească afacerile din turism ca pe un partener. În anumite faze ale pandemiei, se impun măsuri de auto-carantină. În cele mai multe cazuri, este foarte dificil să se realizeze acest lucru acasă întrucât există interacțiunea între persoana cu risc ridicat de îmbolnăvire cu ceilalți membri ai familiei. În aceste cazuri, utilizarea infrastructurii hoteliere poate fi o soluție reală”, adaugă Ramona Dinu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Dinu, secretar general, UAT comuna Albești (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 508

Achiziții Constanța Sumă de peste 500.000 de lei pusă la bătaie de Nuclearelectrica Serv SRL. Ce vrea să cumpere (DOCUMENT)

03 Apr 2024 782

Afaceri Constanța Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Medgidia, contracte de aproximativ 200.000 de lei încheiate cu Edus Platform (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 1068

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va furniza echipamente informatice Școlii Gimnaziale nr. 1 Mangalia (DOCUMENT)

13 Mar 2024 646

Istoria Dobrogei Dr. Gheorghe Vintilă - Darul ce l-a făcut oamenilor din Topalu

08 Mar 2024 6077

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

06 Mar 2024 580

Liceul tehnologic „Jean Dinu" din Adamclisi, județul Constanța, renovat cu fonduri prin PNRR (DOCUMENT)

03 Mar 2024 722

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Dinu Săraru depus luni, la Teatrul Naţional din Bucureşti

03 Mar 2024 657

Doliu în lumea culturii A murit scriitorul Dinu Săraru la vârsta de 92 de ani

02 Mar 2024 763

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

27 Feb 2024 674

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1184

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 875

Constanța Expoziție cu lucrări de grafică la Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu

12 Feb 2024 682

Modificări în firma Plaza Events SRL din Constanța. Printre asociați este și cumătrul lui Nicușor Constantinescu

05 Feb 2024 778

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8992