Senatoarea USR, Ramona Dinu solicită Guvernului acte normative care să permită relansarea sectorului călătoriilor şi turismului

Senatoarea USR de Constanța, Ramona Dinu solicită Guvernului adoptarea unor acte normative care să permită relansarea, după pandemie, a sectorului călătoriilor şi turismului, asfel încât activitatea economică să poată fi reluată într-un mod adaptat nevoilor de distanţare socială ce se vor menţine sub diferite forme pentru orizonturi de timp mai lungi.

Dinu propune instituirea unor noi standarde de igienă şi sisteme de certificare a serviciilor de călătorie, transport, cazare şi închiriere autovehicule, a facilităţilor balneare și de tip SPA, a unităţilor de alimentaţie publică şi catering.
De asemenea, pentru plaje, senatoarea USR cere definirea unor noi criterii obligatorii pentru autorizarea sectoarelor/subsectoarelor de plajă în scopuri turistice, prin care să se ţină cont de actuala situaţie epidemiologică, precum şi de nevoia prevenirii unor noi epidemii. Este necesar ca noile criterii să fie în linia măsurilor de distanțare socială și să definească norme mai stricte de igienă în privinţa mobilierului (şezlong, scaun, masa, umbrelă) închiriat şi echipării sanitare a plajelor cu toalete şi duşuri publice, de pildă.
În privința agenţiilor de turism, senatoare USR propune ca acestea să informeze călătorii cu privire la măsurile de prevenire a infecţiilor pe parcursul călătoriei și pe perioada șederii la destinaţie, urmând ca pentru călătoriile internaţionale să fie perfectate angajamente publice la nivel bilateral sau multilateral între România și țările gazdă ale călătorilor. De asemenea, la nivelul destinaţiilor, ar putea fi înființate linii telefonice de tip TelVerde unde turiştii pot semnala încălcarea de către operatorii economici a măsurilor de prevenire şi control al îmbolnăvirilor, a standardelor de igienă şi normelor de distanţare socială.
Toate aceste măsuri ar putea fi reunite într-un Ghid de prevenire şi control al răspândirii infecţiilor pentru derularea afacerilor din sectorul călătoriilor şi turismului din România în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică.

Măsurile enumerate au în vedere doar aspectele legate de sănătatea publică. Relansarea propriu-zisă a afacerilor în sectorul călătoriilor şi turismului, după pandemia cu COVID-19, necesită stimulente de natură economică, pornind de la constatarea că acest sector este unul dintre cele mai grav afectate. Trebuie să avem inteligența și tenacitatea de a transforma, prin politici adecvate, această situație într-un avantaj de competitivitate spre a dobândi o mai bună poziţionare pe piaţa internaţională a serviciilor turistice, declară senatoarea USR Ramona Dinu.

Conform datelor furnizate de World Economic Forum în Raportul privind Competivitatea Sectorului de Călătorii şi Turism-2019, România se află pe locul 101 din 140 de ţări privind politicile publice de prioritizare a dezvoltării sectorului de călătorii şi turism, dar se situează pe locul 36 din 140 de ţări sub aspectul criteriului „Sănătate şi igienă”.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 454

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Dinu, secretar general, UAT comuna Albești (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 523

Achiziții Constanța Sumă de peste 500.000 de lei pusă la bătaie de Nuclearelectrica Serv SRL. Ce vrea să cumpere (DOCUMENT)

03 Apr 2024 798

Afaceri Constanța Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Medgidia, contracte de aproximativ 200.000 de lei încheiate cu Edus Platform (DOCUMENTE)

20 Mar 2024 1078

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va furniza echipamente informatice Școlii Gimnaziale nr. 1 Mangalia (DOCUMENT)

13 Mar 2024 650

Istoria Dobrogei Dr. Gheorghe Vintilă - Darul ce l-a făcut oamenilor din Topalu

08 Mar 2024 6088

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

06 Mar 2024 591

Liceul tehnologic „Jean Dinu" din Adamclisi, județul Constanța, renovat cu fonduri prin PNRR (DOCUMENT)

03 Mar 2024 727

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Dinu Săraru depus luni, la Teatrul Naţional din Bucureşti

03 Mar 2024 667

Doliu în lumea culturii A murit scriitorul Dinu Săraru la vârsta de 92 de ani

02 Mar 2024 788

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

27 Feb 2024 684

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1206

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 887

Constanța Expoziție cu lucrări de grafică la Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu

12 Feb 2024 687

Modificări în firma Plaza Events SRL din Constanța. Printre asociați este și cumătrul lui Nicușor Constantinescu

05 Feb 2024 792