Politic

Senatorul Chiţac, din nou absent Ludovic Orban propune un PNL în care investiţia în tineri şi democraţia internă să fie primordiale

Candidatul pentru funcţia de preşedinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a întâlnit cu organizaţia de la Constanța, pentru a-și promova moţiunea „Forţa Dreptei”. Discuţiile pe marginea moţiunii lui Orban au avut loc în cadrul Consiliului Director Județean, convocat de preşedintele filialei judeţene, Bogdan Huţucă.

„Filiala Constanța a fost o filială care a fost apropiată de mine de-a lungul timpului. A fost prezentă de foarte multe ori alături de colegii mei liberali din județul Constanța, de fiecare dată când am avut posibilitatea sau când prezența mea a fost necesară. Pentru colegii mei din Constanța, am o apreciere deosebită și mă simt onorat pentru faptul că au dat un vot, chiar și cu caracter consultativ”, a declarat Ludovic Orban, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Colegiului Director.
Orban nu a făcut foarte multe referiri la documentul care reprezintă viziunea sa pe termen mediu de reconstrucţie a PNL, însă a precizat că moţiunea s-a scris în urma discuţiilor purtate timp de aproape trei luni cu organizațiile județene din țară, cu simpli membri de partid, cu președinții de organizații.
„Este scheletul viitorului program politic și program de guvernare, dar, evident, poate fi îmbunătățit cu idei și propuneri, pe care le aştept în continuare de la colegii mei”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Partidul are nevoie de o identitate clară, de dreapta

Pe scurt, candidatul la funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban, apreciază că partidul are nevoie de lideri reprezentativi și credibili, de o identitate clară de dreapta, apropiată de orientările partidelor de dreaptă din zona euro-atlantică, de principii care promovează ideea de națiune, identitate sau familia tradiţională, de democrație internă, astfel încât deciziile partidului să nu se mai ia în spatele ușilor închise, în birourile de la București, și să fie luate după consultarea bazei PNL.
Cu prilejul vizitei de la Constanţa, Orban a precizat că îl aşteaptă pe Bogdan Huţucă (n.r. preşedintele PNL Constanţa) să decidă dacă vrea să facă parte din echipa de conducere a PNL la nivel naţional. În replică, Huţucă a spus că va accepta să fie membru în Biroul Politic Naţional, dar că nu-şi doreşte o funcţie de vicepreşedinte. 

PNL Constanţa a votat pentru Orban 

Vă reamintim că, pe 15 mai a.c., membrii Comitetului Director Judeţean al PNL Constanţa l-au desemnat, cu 49 de voturi „pentru“, şase voturi „împotrivă“ şi o abţinere, pe preşedintele Filialei PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, să semneze moţiunea „Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei“, a lui Ludovic Orban, candidat la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. 

Votul covârşitor pentru susţinerea moţiunii lui Orban a venit din partea primarilor liberali, a preşedintelui organizaţiei de tineret, Bogdan Bola, a preşedintelui organizaţiei municipale, George Muhscină. Primarul de la Mangalia şi preşedintele filialei, Cristian Radu, a fost printre puţinii susţinători ai lui Cristian Buşoi. Totodată, pentru candidatura acestuia au mai votat deputatul Robert Boroianu (noul secretar general al PNL Constanţa), Stelian Bucovală, membru al Biroului Judeţean, Septimiu Bourceanu, prim-vicepreşedinte PNL, sau Marilena Dragnea, care reprezintă organizaţia Năvodari. De la vot s-a abţinut consilierul judeţean Radu Matei.
Totodată, membrii Biroului Politic Judeţean au votat lista delegaţilor filialei PNL Constanţa (135 de aleşi şi 17 de drept) la Congresul Naţional al PNL din 17 iunie 2017. 

Se apropie Congresul. Chiţac nu s-a poziţionat şi face notă separată 

Singurul parlamentar care a evitat până acum să se pronunţe în legătură cu susţinerea uneia dintre moţiuni, respectiv candidaţi pentru preşedinţia PNL este senatorul Vergil Chiţac. Marginalizat de filiala Constanţa după ce a anunţat că va ataca în instanţă deciziile care au stat la baza desemnării echipei de la organizaţia municipală, despre Chiţac s-a vorbit inclusiv că va părăsi barca PNL. Deşi a negat o posibilă plecare la PSD sau ALDE, senatorul nu mai participă la întâlnirile de partid, la Constanţa. Atât Orban, cât şi Huţucă au arătat prin declaraţiilor lor că nu sunt de acord cu modul în care senatorul Chiţac îşi caută dreptatea.
„Orice membru de partid trebuie să lupte în interiorul partidului pentru drepturile sale, eu nu sunt de acord cu calea aleasă de senatorul Chiţac”, a spus Orban, în timp ce Huţucă a vorbit despre liberali care aduc deservicii partidului: „Eu sunt deschis să colaborez şi să mă sfătuiesc atât cu noul birou, cât şi cu cei care nu mai sunt acum în funcţii. Eu am dat acest semnal, din păcate avem şi colegi care nu înţeleg şi creează, prin declaraţii sau fapte, prejudicii de imagine partidului”, a spus preşedintele PNL Constanţa.

În următoarea perioadă, şi ceilalţi doi prezidenţiabili interni ai PNL vor ajunge la Constanţa. Pe 5-6 iunie, îşi va prezenta moţiunea în faţa liberalilor constănţeni Cristian Buşoi, iar pe 13 iunie, Viorel Cataramă.
Congresul PNL în care va fi ales noul preşedinte are loc pe 17-18 iunie, la Bucureşti.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După funcţia de la partid, liberalul Muhscină renunţă şi la mandatul de consilier judeţean

22 Feb 2018 554

Sesizările USR privind Legile Justiţiei, respinse de CCR

21 Feb 2018 287

George Niculescu, consilier județean PNL, scrisoare deschisă către ministrului Energiei, Anton Anton

21 Feb 2018 734

Ce parlamentari fac parte din Comisia de anchetă privind activitatea directorului Serviciului de Protecţie şi Pază

20 Feb 2018 217

Lia Olguța Vasilescu neagă scăderile salariale - ”Nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a două milioane de români”

20 Feb 2018 678

Procurorii DNA au cerut condamnarea lui Ludovic Orban la închisoare cu executare. Ce decizie a primit liderul PNL în primă instanță

19 Feb 2018 266

Informații incredibile din stenograme ale DNA. Crin Antonescu ar fi fost șantajat. Cum a reacționat fostul lider PNL

18 Feb 2018 852

BPN al femeilor din PNL a votat principalele direcții și strategii la nivel de organizații județene

18 Feb 2018 460

Constanţa. Consilierul judeţean PNL, Bogdan Bola explică de ce a votat împotriva bugetului pentru anul 2018

18 Feb 2018 381

Iată cum ar trebui să arate noul teatru pentru copii și tineret! Propunerea consilierilor PNL Gima și Bola, neacceptată de Consiliul Județean Constanța! (galerie foto)

17 Feb 2018 1017

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 1556

Bugetul Constanţei a fost aprobat cu două amendamente - elaborarea unei strategii de smart city şi a studiilor de fezabilitate pentru porturi turistice

16 Feb 2018 595

Achiziția a două mașini de spălat pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea a încins spiritele consilierilor

15 Feb 2018 567

Nemulţumiţi că nu le-au fost luate în considerare amendamentele Consilierii PNL nu au votat bugetul judeţului Constanţa. Iată cum s-au împărţit banii!

15 Feb 2018 600

Bogdan Huțucă, despre bugetul municipiului Constanța pentru anul 2018

14 Feb 2018 331

UPDATE. Vicepreședintele PNL, deputatul Victor Paul Dobre, la Constanța. Susține o conferință de presă

14 Feb 2018 486

Moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, depusă de PNL

12 Feb 2018 499

Doliu în lumea politică din România. Un fost lider PNL s-a stins din viață

08 Feb 2018 863

Huţucă - „Românii îşi vor încasa lefurile care scad sub efectele «escrocheriei» fiscale prin mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat!“

07 Feb 2018 326

Preşedintele interimar al ALDE Constanţa, chestor la Camera Deputaţilor

02 Feb 2018 1065

Curtea de Conturi a trimis speţa şi la Parchet Fostul primar Urdea, dat în judecată de actualul primar şi de Consiliul Local Limanu

31 Jan 2018 743

Ludovic Orban, despre învestirea Guvernului - ”Nu vom vota acest Guvern!”

28 Jan 2018 564

Alături de echipa sa, senatorul Chiţac pregăteşte lansarea unei platforme politice locale. Între timp, îşi critică foştii colegi. Astăzi, despre „amnistia“ deputatului Huţucă!

27 Jan 2018 867

AstăziCCR, decizie finală cu privire la legile Justiţiei

23 Jan 2018 629

Ședință cu final așteptat. Septimiu Bourceanu, desemnat coordonator al filialei PNL Constanța

20 Jan 2018 1432

Septimiu Bourceanu, desemnat coordonator al filialei PNL Constanța

19 Jan 2018 617

George Muhscina a demisionat din funcția de președinte al organizatiei municipale a PNL

18 Jan 2018 2124

Debutatul Bogdan Huțucă intervine în conflictul dintre fostul președinte al ANAF și ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa

18 Jan 2018 534

Consilierii PNL Bola şi Gima au cerut conducerii Enel Dobrogea să includă în lista de investiţii solicitările primarilor din judeţ (document)

17 Jan 2018 820

PNL, 28 de ani de la reînfiinţare. O istorie pe scurt, în opoziţie!

16 Jan 2018 654

Ziua poetului național, Mihai Eminescu sărbătorită în avans de femeile din PNL Constanţa

14 Jan 2018 750

Un senator PSD de Bistrița Năsăud, propunerea PSD pentru a prelua funcția de ministru al Pădurilor și al Apelor. Funcția, vacantă după demisia Doinei Pană

08 Jan 2018 410

PNL sesizează CCR pe legea care va permite numirea politică a directorilor pentru aproximativ 100 de companii de stat

27 Dec 2017 367

PNL a depus o sesizare la CSM împotriva modificării legii privind organizarea judiciară

22 Dec 2017 778

Deputatul PNL Mihai Voicu, trimis în judecată de DNA

21 Dec 2017 595

Deputatul Bogdan Huțucă - ”Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal”

21 Dec 2017 882

Consilierii de Constanţa Rezeanu şi Căliminte, membri PNL şi nu prea!

20 Dec 2017 731

Huţucă - „Bugetul aferent anului 2018 are ca principale victime primăriile!“

20 Dec 2017 769

București. Consilierii propun bulevardul ”Regele Mihai I al României"

18 Dec 2017 665

PMP Constanţa va ataca în instanţă modul de eliberare din funcţie a unor consilieri locali PNL

15 Dec 2017 909

Deputaţii liberali, amendamente la Legea bugetului de stat. Huţucă şi Boroianu au cerut mai mulţi bani pentru Spitalul Judeţean Constanţa

13 Dec 2017 571

Un an de la alegerile parlamentare. Mai ştiţi pe cine aţi trimis în Parlamentul României?

09 Dec 2017 1439

Punctul de vedere al Nuclearelectrica faţă de comunicatul lui Virgil Popescu, deputat PNL

08 Dec 2017 621

PNL susţine că, în 2018, dezvoltarea colectivităţilor locale va fi afectată dramatic!

08 Dec 2017 533

PNL cere premierului demiterea ministrului Energiei şi a directorului general al Nuclearelectrica

07 Dec 2017 634

Comisia de buget ar putea relua votul asupra raportului la OUG privind split TVA

05 Dec 2017 359

Liberalii constănţeni nu sunt de acord cu majorarea taxelor şi impozitelor pentru 2018

30 Nov 2017 664

Mesaj tranșant al deputatului liberal Bogdan Huțucă Nu îi permitem cuplului Dragnea-Tăriceanu să vorbească în numele parlamentarilor PNL

29 Nov 2017 599

Liberalii au revenit la sentimente mai bune. Vor vota pentru validarea mandatelor lui Rezeanu şi Căliminte. În ce condiţii ar relua procedura de vacantare a mandatelor?

27 Nov 2017 1181

Consilierul PNL Andreea Văsii propune un parteneriat între Consiliul Local Municipal Constanţa şi Waze Connected Citizens

25 Nov 2017 720