Politic

Senatorul constănţean Ştefan Mihu, raport de activitate. Primii doi ani de mandat

Ştefan Mihu este reprezentant al municipiului şi judeţului Constanţa, din partea Partidului Social Democrat, în Parlamentul României. În cadrul legislativului activează în următoarele comisii permanente şi speciale: Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital, unde ocupă poziţia de vicepreşedinte, membru al Comisiei economice, industrii şi servicii şi membru al Comisiei pentru controlul execuţiei bugetelor anuale ale Curţii de Conturi.
 

Sinteza principalelor activităţi 

 
În cei doi ani de mandat, Mihu a înaintat sau prezentat de la tribuna Senatului României, împreună cu alţi colegi din coaliţia parlamentară majoritară sau din comisiile de specialitate ale Senatului din care face parte, 68 de iniţiative legislative, la care s-au adăugat, în nume propriu, alte 12 declaraţii politice. 
 
De asemenea, a supus atenţiei ministerelor de resort şi altor instituţii abilitate, după caz, 21 interpelări, dintre care 7 au fost adresate direct prim-ministrului României, precum şi 13 întrebări, referitoare la probleme de actualitate ale vieţii politice şi social-economice, cu accent pe cele ce vizează direct municipiul şi judeţul Constanţa.
 
În domeniul iniţiativelor legislative, Mihu a avut în vedere, cu prioritate, politicile economice şi financiar-fiscale, printre care: modificarea Codului Fiscal; reorganizarea activităţii ANAF; modificarea Legii privind organizarea activităţii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România; legea achiziţiilor publice; legea referitoare la limitarea dobânzilor penalizatoare pentru obligaţiile băneşti practicate de bănci.
 
Senatorul a susţinut şi mai multe declaraţii politice, inclusiv pe chestiuni concrete semnalate de cetăţeni, apărute în municipiul şi judeţul Constanţa, cum ar fi: poluarea în oraşul Constanţa, situaţia Teatrului de Operă şi Balet Constanţa, situaţia Şantierului Naval Mangalia, anomalii în livrarea agentului termic în municipiul Constanţa; situaţia plajei terapeutice pentru persoanele cu dizabilităţi; riscuri de securitate la adresa zootehniei româneşti; pensionarea cadrelor militare în rezervă şi disponibilizate, promovarea turismului românesc, probleme legate de învăţământul românesc, situaţia sportului românesc etc.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Cristina

02 Jan, 2019 09:59

Nici nu am auzit de persoana dumnealui.Totul a ramas la stadiul de initiativa,nimic concret pentru jud.Constanta,vorbe in vant.Oameni trimisi si platiti de cetateni,fac jocuri politice murdare care sa le salveze averile si interesele lor,nimic pentru cetatean.

Articole asemanatoare

Cum creşte bătaia de joc… Constanţa. Deşi sunt obligaţi să depună rapoarte anuale de activitate, aleşii locali şi judeţeni încalcă legea fără nicio remuşcare!

18 Oct 2019 941

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

14 Aug 2019 479

Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

09 Aug 2019 761

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor inițiate de primar, în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală!“

07 Aug 2019 834

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănţeni în audienţele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu

03 Aug 2019 624

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)

02 Jul 2019 1773

„Primarul Constanţei, oricare ar fi el, ar trebui să respecte legea şi să-şi respecte cetăţenii“ Senatorul Chiţac îi solicită lui Decebal Făgădău un raport de activitate

15 May 2019 1160

Raport ACROPO Ce firme vor efectua operațiuni petroliere offshore la Marea Neagră în 2019

23 Mar 2019 2572

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, raport la doi ani de mandat ”Am încercat ca prin activitatea desfășurată să pun, să punem în centrul activității cetățeanul”

04 Mar 2019 574

UPDATE. Propunerea respinsă DNA a analizat azi suspendarea activităţii în semn de protest față de Ordonanța de urgență pe justiție.

26 Feb 2019 960

DNA Sinteză a raportului de activitate al anului 2018

22 Feb 2019 521

Câți asistenți sociali pentru persoanele cu handicap grav sunt în Constanța. Raport de activitate pentru 2018 (documente)

16 Jan 2019 1271

Schimbări în Guvernul Dăncilă. Care sunt noutăţile

19 Nov 2018 954

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 579

Vânătorii și pescarii sportivi din Constanța, la raport. A fost convocată adunarea generală

22 Oct 2018 789