Senatorul USR de Constanţa, Remus Negoi și-a prezentat raportul de activitate după primele şase luni în Parlamentul României

  • Negoi este membru al Comisiei pentru Cultură şi Media şi al celei de Comunicaţii şi IT, din cadrul Senatului şi  vicepreşedinte al  Comisiei reunite pentru relaţia cu UNESCO
  • În cadrul Comisiei de Comunicaţii şi IT a aprobat introducerea semnăturii electronice în domeniul relaţiilor de muncă, marca electronică temporală şi sigiliul electronic şi am dat aviz pozitiv pentru legea 169/2021 care reglementează implementarea reţelelor 5G
  • A depus două amendamente pentru modificarea și completarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la serviciile media audiovizuale
  • Parlamentarul constănțean a participat la dezbateri importante în Comisia reunită pentru relaţia cu UNESCO
 

 
Senatorul USR de Constanţa, Remus Negoi și -a prezentat raportul de activitate după primele şase luni petrecute în Parlamentul României.
Parlamentarul susține că activitatea sa s-a împărțit între şedinţele de plen şi lucrările în cadrul comisiilor permanente.

Negoi este membru al Comisiei pentru Cultură şi Media şi al celei de Comunicaţii şi IT, din cadrul Senatului şi  vicepreşedinte al  Comisiei reunite pentru relaţia cu UNESCO.

"În perioada primelor şase luni de mandat, am participat săptămânal la dezbateri în aceste comisii. Cred într-o administraţie publică digitalizată, debirocratizată şi în mijloace tehnologice alternative, prietenoase cu mediul înconjurător.
În cadrul Comisiei de Comunicaţii şi IT am aprobat introducerea semnăturii electronice în domeniul relaţiilor de muncă, împreună cu marca electronică temporală şi sigiliul electronic şi am dat aviz pozitiv pentru legea 169/2021 care reglementează implementarea reţelelor 5G şi am redus bugetul ANCOM cu 22 milioane de lei.
Am depus două amendamente pentru modificarea și completarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la serviciile media audiovizuale”, spune senatorul constățean.

Totodată, parlamentarul USR precizează că împreună cu colegii săi din Comisia pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, a depus două amendamente la Legea 128.

"Am propus, astfel, să fie transcrise şi traduse subtitrările programelor de televiziune în sistemele de acces la informaţie specifice persoanelor încadrate în anumite categorii de handicap. Evoluția tehnologiilor de tip text-to-speech permite transformarea facilă a subtitrării într-un conținut audio cu beneficii pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Conținutul audio astfel generat ar putea fi inclus ca opțiune selectabilă în meniul TV-ului sau ar putea fi distribuit pe Internet către persoanele vizate, într-o manieră sincronizată cu transmisia video. În acest sens, radiodifuzorul va avea obligația de a pune la dispoziție subtitrarea”, a adăugat Remus Negoi.

Nu în ultimul rând, parlamentarul constănțean a participat la dezbateri importante în Comisia reunită pentru relaţia cu UNESCO.

„Şi în Comisia reunită pentru relaţia cu UNESCO am avut, în aceste şase luni, dezbateri importante. Patrimoniul cultural a reprezentat întotdeauna un subiect de interes pentru mine, astfel că, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei, am acţionat în vederea protejării şi promovării patrimoniului cultural naţional. Cel mai important moment a fost sărbătorirea a 65 de ani de prezenţă românească în UNESCO, prilej cu care am participat la o masă rotundă cu tema Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări şi soluţii. Alte aspecte abordate în cadrul şedinţelor de lucru au fost situaţia dosarelor Ansamblului Monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu şi a peisajului minier de la Roşia Montană, care vor intra în dezbaterea UNESCO în 2021, stadiul dosarului LIMES – Frontierele Imperiului Roman în România care urmează să fie depus la UNESCO, prezentarea priorităţilor Institutului Naţional al Patrimoniului pentru anul 2021 şi stadiul lucrărilor la Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei. Am purtat discuţii în Comisie și referitoare la îndeplinirea obligațiilor privind programul de conformare impus de UNESCO, privind Rezervațiile Rodna și Retezat și bunul UNESCO Păduri virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”, se arată în raportul de activitate al senatorului USR, Remus Negoi.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește:
 
Senatorul Remus Negoi a depus o inițiativă pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități pe plajă și în apă

Senatorii USR PLUS au respins definitiv pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 389

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 521

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 541

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 358

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 421

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 536

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 845

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 931

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 914

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 554

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 721

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 432

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1370

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 777