Politic

Senatorul USR Ramona Dinu, amendamente la Legea Turismului

Senatorul USR de Constanţa Ramona Dinu a depus mai multe amendamente la Legea Turismului.

Din păcate, în România există o multitudine de obiective turistice inaccesibile grupurilor mari, din cauza faptului că nu există spații de parcare corespunzător dimensionate pentru staționarea autocarelor.

„Iată, deci, cum un astfel de neajuns limitează profund potențialul turistic din multe zone ale țării!
În acest sens, am realizat un amendament la Legea Turismului care prevede ca, în apropierea punctelor turistice, autoritățile locale să aibă obligația nu numai de a înființa parcări, ci să se asigure că acestea au capacitatea să servească în mod optim fluxului turistic specific”, susţine senatorul USR.
Ramona Dinu consideră că turismul românesc are nevoie de o mai bună promovare în mediul online. Până în momentul de față, această nevoie a fost acoperită în România, cu precădere, prin inițiative private.
„Pornind de la această observaţie, am depus un amendament la Legea Turismului prin care propun îmbunătăţirea accesibilităţii de la distanţă a centrelor naționale și locale de promovare turistică, prin crearea unor website-uri dedicate care să furnizeze informaţii atât în română, cât şi în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională” – afirma senatoarea.
România se bucură de mii de obiective turistice unice. „Avem obligația de a le face cunoscute publicului larg, din țară și din străinătate, prin toate mijloacele de comunicare! Una dintre cele mai mari amenințări la adresa dezvoltării optime a turismului din România este deficitul de forță de muncă, ultimele estimări realizate de reprezentanţii mediului de afaceri susțin că afacerile din domeniu au nevoie de cel puțin 150.000 de angajați în plus.
Așadar, am realizat un amendament la Legea Turismului care prevede ca, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Legii, autoritatea administrației publice centrale responsabilă în domeniul turismului să aibă obligația de a iniția demersuri legislative pentru adoptarea unui pachet integrat de măsuri care să susțină echilibrul între cererea și oferta de forță de muncă din turism” – conchide Ramona Dinu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatoarea USR Ramona Dinu invită constănţenii să voteze cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din Dobrogea

06 Aug 2019 392

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale

03 Aug 2019 432

De la Ministerul Sănătăţii citire, arma împotriva infecţiilor nosocomiale „Spălatul pe mâini”!

24 Jul 2019 740

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

12 Jul 2019 1158

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 iunie 2019

28 Jun 2019 692

Litoralul românesc, administrat şi condus „la mica înţelegere“ Ramona Dinu (USR) - „Ministrul Turismului să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă“

20 Jun 2019 1396

Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu îi cere vicepremierului Suciu să intervină pentru stoparea dezastrului urbanistic din „Zona litoral Mamaia Nord - Năvodari“

07 Jun 2019 895

Răspuns halucinant de la Ministerul Sănătăţii în privinţa secţiilor retrocedate din Spitalul Municipal Mangalia. Senatoarea Ramona Dinu continuă demersurile, iar Primăria Mangalia vrea să ofere la schimb un teren în Venus (document)

04 Jun 2019 1748

Ramona Dinu (USR) - „Nouă români părăsesc ţara în fiecare oră. Repopularea nu se rezolvă cu câteva sute de lei în plus la salariu!“

07 May 2019 640

Ramona Dinu (USR) „În fiecare zi, PSD omoară turismul, puțin câte puțin”

05 May 2019 525

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia

23 Apr 2019 1655

Proiect de modificare a Codului Fiscal, blocat în Parlament Senatoarea USR Ramona Dinu afirmă că industria turismului riscă să se prăbuşească sub propria greutate

15 Apr 2019 562

Proiectele USR, blocate în Parlament. Senatorul Ramona Dinu, despre criza de forţă de muncă fără precedent

09 Apr 2019 524

Ramona Dinu (USR) Domnule ministru al Culturii, ce aveți de gând să faceţi cu Palatul Regal din Mamaia"?

06 Apr 2019 1026

Demers periculos şi fără echivalent în orice alt stat UE Senatoarea Dinu

02 Apr 2019 621