Politic

Senatorul USR, Ramona Dinu, interpelare pe tema situației Cetății Callatis din Mangalia


În România, monumentele istorice și siturile arheologice nu reprezintă teme de interes central pentru politicienii aflați la putere.
Atunci când politicul decide totuși să aloce fonduri către această zonă, de regulă, interesul este altul: nu acela al restaurării profesioniste, cât cel al alocării de contracte către firme prietene.
Este și cazul cetății antice Callatis, pentru reabilitarea căreia au fost puse la dispoziție nu mai puțin de 3 milioane de euro.

Primăria Mangalia a precipitat atribuirea contractului, iar proiectul tehnic nu a mai primit avizul obligatoriu al Ministerului Culturii, susține senatorul USR de Constanța, Ramona Nicoleta Dinu.
Proiectul tehnic în cauză prezenta mai multe hibe, scoase în evidență de specialiști, care au și solicitat revizuirea documentației, susține parlamentarul.

Cu toate acestea, s-au demarat lucrări în regim de urgență, care au dus la rezultate scandaloase, descrise la acea vreme de presă prin sintagma „Cetatea Callatis, distrusă prin renovare” .
În acest sens, senatoarea USR a adresat o interpelare Ministerului Culturii prin care a cerut să se dispună o evaluare amănunțită asupra situației în care se află în prezent Cetatea Callatis și să îi comunice măsurile luate pentru corectarea derapajelor din implementarea proiectului.

“Cred cu tărie că respectarea și conservarea monumentelor istorice trebuie să reprezinte un interes major în dezvoltarea politicilor centrale și locale. Și, la fel de important, mai cred că liderii politici care nu arată respect istoriei, nu sunt demni să ne conducă spre viitor”, spune Ramona Dinu.Sursa foto. USR Constanța


Citește și:
 

Guvernul României trebuie să afle că litoralul românesc al Mării Negre nu începe şi nu se termină între graniţele staţiunii Mamaia!

Senatoarea USR Ramona Dinu invită constănţenii să voteze cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din Dobrogea

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

Răspuns halucinant de la Ministerul Sănătăţii în privinţa secţiilor retrocedate din Spitalul Municipal Mangalia. Senatoarea Ramona Dinu continuă demersurile, iar Primăria Mangalia vrea să ofere la schimb un teren în Venus (document)

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR și PLUS și-au desemnat parlamentarii. ”Un caz Presadă” și la Constanța? Senatoarea Dinu, în coada listei

12 Oct 2020 3112

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 septembrie 2020

14 Sep 2020 642

Sesizări la Primărie, Garda de Mediu și ABADL USR Constanța trage un semnal de alarmă - “Aria Protejată Lacul Siutghiol, victimă a nepăsării, neregulilor și abuzurilor”!

06 Jun 2020 3808

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 iunie 2020

04 Jun 2020 985

Patrick Dinu, cel mai medaliat sportiv de la Atena Sport Club Constanța „M-am îndrăgostit de înot de la primul antrenament“

03 Jun 2020 2829

Pentru degrevarea aglomerației de pe Otopeni, USR Constanța propune ca o parte din zboruri să fie preluate de aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

12 May 2020 2962

Senatoarea USR, Ramona Dinu solicită Guvernului acte normative care să permită relansarea sectorului călătoriilor şi turismului

28 Apr 2020 2024

Senatoarea Ramona Dinu, amendamente privind acordarea unor facilități pentru angajatori. În vizor, contribuțiile de asigurări sociale și serviciile de utilități (document)

02 Apr 2020 2202

Senatoarea USR Ramona Dinu cere Ministerului Sănătății informații despre situația medicilor din Constanța lăsați cu mâinile goale în fața COVID-19

30 Mar 2020 2821

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1420

Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei

13 Mar 2020 1701

Ramona Dinu (USR) - „Urmează o nouă încercare de creare a cadrului legislativ pentru exploatarea resurselor offshore de la Marea Neagră”

25 Feb 2020 1339

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)

07 Jan 2020 1505

Modificări pentru studenţi Parlamentarii doresc înfiinţarea centrelor de competenţă pentru a veni în sprijinul universităţilor (document)

31 Dec 2019 1423

Senatoarea Ramona Dinu cere Ministerului Educaţiei reanalizarea coeficienţilor privind finanţarea instituţiilor de învăţământ de stat în 2020 (document)

25 Dec 2019 1282