Senatorul USR, Remus Negoi avertizează că se pregătește o „licitaţie cu dedicaţie pentru atribuirea sectoarelor de plajă de pe litoral"

 
 Senatorul USR Constanța, Remus Negoi atrage atenția asupra faptul că s-a întârziat intenţionat emiterea ordonanţei de urgenţă pentru organizarea licitaţiei, astfel încât să expire contractele de închiriere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici.
 
"Ministrul Mediului, Tanczos Barna şi secretarul general din minister, Corvin Nedelcu au întârziat intenţionat emiterea ordonanţei de urgenţă pentru organizarea licitaţiei, astfel încât să expire contractele de închiriere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici.
În acest mod s-au asigurat că vor fi scoase la licitaţie toate sectoarele, inclusiv cele închiriate anul trecut, o oportunitate pentru clienţii de partid. Orice firmă, chiar dacă nu are activitate în domeniul turismului, poate să liciteze pentru închirierea plajelor și după aceea să subînchirieze la altă firmă.
În plus, sub pretextul că ABADL nu are timpul necesar de a organiza licitaţia, aceasta va avea loc la Bucureşti, organizată direct de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, astfel încât să câştige cine trebuie", a scris Remus Negoi pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de o suprafață de 2.155.365 mp, adică vreo 215 hectare de plajă nou înființată cu fonduri europene.

Vă reamintim, în toamna anului trecut, prezent la Constanța, ministrul Mediului Tánczos Barna, a precizat că „în sezonul turistic 2023 se va recurge la soluții de compromis pentru exploatarea noilor plaje deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului român nu vor fi finalizate și nu vor exista nici reglementări urbanistice care să permită închirierea lor conform legii", vezi secțiunea „citește și".

Ministrul Tánczos Barna participase în octombrie 2022 la conferința de presă cu tema exploatarea turistică a plajelor după implementarea proiectului "Reducerea Eroziunii Costiere FAZA II (2014/2020), care a avut loc la Prefectura Constanța, alături de ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu și reprezentanți ai autorităților autorităților locale, ai Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța (ADD), ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), ai Gărzii de Mediu Constanța, ai Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, dar și reprezentanți ai asociațiilor, organizațiilor și patronatelor de profil, cu activitate pe litoral.

”Ne aflăm astăzi, aici, pentru a găsi soluția viitorului plajelor din România: administrarea plajelor se face de către Apele Române, prin ABA-DL (Administrația Bazinală de Apă-Dobrogea Litoral), dar fără colaborarea cu autoritățile locale, fără colaborarea cu mediul de afaceri, fără colaborarea cu cei care dețin și administrează hoteluri în această zonă, nu se poate construi viitorul plajelor din România. Vom avea o perioadă de tranziție, în care porțiunile noi de plaje trebuie întabulate, o perioadă în care, până la realizarea acestor PUZ-uri, trebuie să găsim soluții pe termen scurt, după care, conform politicilor publice și strategiilor elaborate la nivel județean și la nivelul administrației publice locale, trebuie să găsim, pe termen mediu și lung, o soluție de dezvoltare a turismului, aici, pe litoralul românesc. Avem o colaborare foarte bună cu ministerul de resort, motiv pentru care am propus ca această discuție să o avem la Constanța, noi avem o viziune despre cum ar trebui să decurgă lucrurile, dar, cu siguranță, ceea ce propunem noi trebuie discutat și cu cei care au contracte în vigoare, cu cei care vor să închirieze porțiuni de plajă în această perioadă de tranziție până vom finaliza toate lucrările topografice, întabulare și PUZ-urile, astfel încât să nu afectăm sezonul estival și să putem exploata legal, corect plajele chiar și în această perioadă, iar pe termen lung, să găsim o soluție viabilă pentru toți actorii implicați”, a declarat  atunci ministrul Mediului, Barna Tánczos.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

LIVE VIDEO+TEXT Miniștrii Turismului și Mediului, în vizită oficială la Constanța. Exploatarea turistică a plajelor, pe ordinea de zi (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ministerul Mediului simplifică procedura de licitare a plajelor! Iată ce conține proiectul de ordin (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța, al 7-lea termen în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

23 Mar 2024 540

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1397

Primăria Cernavodă, în doliu! Un consilier local PNL s-a stins din viață la doar 55 de ani

26 Feb 2024 710

Tribunalul Constanța menține măsura asigurătorie în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă (MINUTA)

26 Feb 2024 681

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, așteptat la Tribunalul Constanța!

19 Feb 2024 860

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 ianuarie 2024

01 Feb 2024 857

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, județul Constanța

25 Jan 2024 1214

Pompierii îi strică planurile primarului NegoițăRevelionul pregătit de Primăria Sectorului 3 la Hala Laminor ar fi ilegal

30 Dec 2023 898

Cele 20 de amendamente depuse de USR Constanța la bugetul de stat pentru 2024, prin deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, respinse de coaliția de guvernare

19 Dec 2023 851

LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța, în conferință de presă. „2024 va fi anul în care vom câștiga Primăria Constanța“ (FOTO)

15 Dec 2023 902

Dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA, amânat pentru la anul

13 Dec 2023 890

Știri Constanța Senatorul Remus Negoi, ales președintele Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

10 Dec 2023 717

#Dobrogea145 Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1408

Termen nou în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA!

16 Nov 2023 1125

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 900