Politic

Sesizări la Primărie, Garda de Mediu și ABADL USR Constanța trage un semnal de alarmă - “Aria Protejată Lacul Siutghiol, victimă a nepăsării, neregulilor și abuzurilor”!

  • Senatoarea USR Ramona Dinu şi președintele filialalei municipale Dumitru Caragheorghe au inițiat o serie de demersuri pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din aria protejată a lacului Siutghiol
  • Au fost transmise sesizări către Primăria Constanța, Garda de Mediu și ABADL cu privire la nerespectarea legislației de mediu în zona naturală protejată Lac Siutghiol și zona de faleză Palazu Mare - Ovidiu
  • Senatoarea USR Ramona Dinu a trimis Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor o interpelare cu privire la situațiile grave semnalate de-a lungul timpului în cadrul ariei protejate avifaunistică Lacul Siutghiol
  • Din corespondența purtată rezultă că Ministrul Mediului nu își asumă răspunderea, deși aceste chestiuni sunt și în atribuția Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, autoritate care se află, de drept, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor


Senatoarea USR Ramona Dinu şi președintele filialalei municipale Dumitru Caragheorghe au inițiat o serie de demersuri pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din aria protejată a lacului Siutghiol.

Dumitru Caragheorghe a transmis sesizări către Primăria Constanța, Garda de Mediu și ABADL cu privire la nerespectarea legislației de mediu în zona naturală protejată Lac Siutghiol și zona de faleză Palazu Mare - Ovidiu (strada Siutghiol - strada Santinelei).

De asemenea, în luna martie, senatoarea USR Ramona Dinu a trimis Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor o interpelare cu privire la situațiile grave semnalate de-a lungul timpului în cadrul ariei protejate avifaunistică Lacul Siutghiol. Întrucât răspunsul primit este nemulțumitor, în data 2 iunie, senatoarea USR a revenit pe acest subiect.
Din corespondența purtată rezultă că Ministrul Mediului nu își asumă răspunderea, deși aceste chestiuni sunt și în atribuția Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, autoritate care se află, de drept, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.Degradarea Lacului Siutghiol este vizibilă cu ochiul liber, deși legea obligă autoritățile să ia măsuri urgente de conservare și de utilizare durabilă a patrimoniului natural.
Prin interpelările transmise, senatoarea USR Constanța a solicitat adoptarea unor măsuri concrete privind:
-urgentarea elaborării Planului de management al ariei naturale protejate;

-fixarea unor termene și a unui calendar aferent acestor proceduri obligatorii pentru autoritățile competente;
- punerea la dispoziție a raportului privind implementarea prevederilor Directivei 92/43/CEE, transmis Comisiei Europene;
-precizarea responsabililor pentru lipsa implementării directivelor europene precum și demersuri legale şi sancţiuni aplicate pentru desfăşurarea de activităţi în interiorul ariei naturale şi în afara ei, activităţi care au produs poluare, deteriorarea habitatelor şi perturbări ale speciilor.

 

Facem precizarea ca în data 04 iunie a.c. și cotidianul ZIUA de Constanța a tras un semnal de alarmă asupra situației lacului Siutghiol. Vezi aici:

În buza Constanței: Groapă de gunoi, ascunsă printre construcțiile de pe malul Lacului Siutghiol. Garda de Mediu, sesizată (galerie foto).
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 731

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 686

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 1094

Președintele USR Constanța, “războiul declarațiilor” cu administratorul județului. Amendamentul lui Teodorovici, o vizează direct pe Mirela Matichescu

02 Jul 2020 2227

Președintele PNL, Bogdan Huțucă, le răspunde celor din USR-PLUS “Vreau să discutăm despre proiecte pentru Constanța , nu despre împărțit funcții”!

22 Jun 2020 1661

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1590

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1574

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

17 Jun 2020 1427

Situl arheologic al oraşului antic Callatis, în pericol. USR Constanța a sesizat Ministerul Culturii

12 Jun 2020 1305

Președintele CJC, câine surd la vânătoare! Cetăţenii mai au de aşteptat pentru servicii decente de transport public de persoane

09 Jun 2020 1802

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3204

USR-Comunicat de presă CU COMPLICITATEA PRIMĂRIEI LUI DECEBAL FĂGĂDĂU SE PREGĂTEȘTE ÎNCĂ UN TUN IMOBILIAR DE PROPORŢII

03 Jun 2020 1010

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3342

Un spațiu verde din Mamaia propus spre vânzare. Primăria Constanța a scris negru pe alb că nu are nici un plan legat de vreo amenajare

27 May 2020 2352

USR Constanța cere consilierilor locali să nu aprobe vânzările de terenuri proprietate publică sau privată a municipiului

26 May 2020 2856