Sesizări la Primărie, Garda de Mediu și ABADL USR Constanța trage un semnal de alarmă - “Aria Protejată Lacul Siutghiol, victimă a nepăsării, neregulilor și abuzurilor”!

  • Senatoarea USR Ramona Dinu şi președintele filialalei municipale Dumitru Caragheorghe au inițiat o serie de demersuri pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din aria protejată a lacului Siutghiol
  • Au fost transmise sesizări către Primăria Constanța, Garda de Mediu și ABADL cu privire la nerespectarea legislației de mediu în zona naturală protejată Lac Siutghiol și zona de faleză Palazu Mare - Ovidiu
  • Senatoarea USR Ramona Dinu a trimis Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor o interpelare cu privire la situațiile grave semnalate de-a lungul timpului în cadrul ariei protejate avifaunistică Lacul Siutghiol
  • Din corespondența purtată rezultă că Ministrul Mediului nu își asumă răspunderea, deși aceste chestiuni sunt și în atribuția Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, autoritate care se află, de drept, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor


Senatoarea USR Ramona Dinu şi președintele filialalei municipale Dumitru Caragheorghe au inițiat o serie de demersuri pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din aria protejată a lacului Siutghiol.

Dumitru Caragheorghe a transmis sesizări către Primăria Constanța, Garda de Mediu și ABADL cu privire la nerespectarea legislației de mediu în zona naturală protejată Lac Siutghiol și zona de faleză Palazu Mare - Ovidiu (strada Siutghiol - strada Santinelei).

De asemenea, în luna martie, senatoarea USR Ramona Dinu a trimis Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor o interpelare cu privire la situațiile grave semnalate de-a lungul timpului în cadrul ariei protejate avifaunistică Lacul Siutghiol. Întrucât răspunsul primit este nemulțumitor, în data 2 iunie, senatoarea USR a revenit pe acest subiect.
Din corespondența purtată rezultă că Ministrul Mediului nu își asumă răspunderea, deși aceste chestiuni sunt și în atribuția Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, autoritate care se află, de drept, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.



Degradarea Lacului Siutghiol este vizibilă cu ochiul liber, deși legea obligă autoritățile să ia măsuri urgente de conservare și de utilizare durabilă a patrimoniului natural.
Prin interpelările transmise, senatoarea USR Constanța a solicitat adoptarea unor măsuri concrete privind:
-urgentarea elaborării Planului de management al ariei naturale protejate;

-fixarea unor termene și a unui calendar aferent acestor proceduri obligatorii pentru autoritățile competente;

- punerea la dispoziție a raportului privind implementarea prevederilor Directivei 92/43/CEE, transmis Comisiei Europene;
-precizarea responsabililor pentru lipsa implementării directivelor europene precum și demersuri legale şi sancţiuni aplicate pentru desfăşurarea de activităţi în interiorul ariei naturale şi în afara ei, activităţi care au produs poluare, deteriorarea habitatelor şi perturbări ale speciilor.

 

Facem precizarea ca în data 04 iunie a.c. și cotidianul ZIUA de Constanța a tras un semnal de alarmă asupra situației lacului Siutghiol. Vezi aici:

În buza Constanței: Groapă de gunoi, ascunsă printre construcțiile de pe malul Lacului Siutghiol. Garda de Mediu, sesizată (galerie foto).
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 327

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 493

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 509

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 573

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 536

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 435

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 733

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 650

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 798

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1103

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 750

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 653

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 874