Si viceprimarii Constantei sunt de sorginte PSD

A fost validat noul Consiliu Local Municipal

In urma votului secret al noilor consilieri au fost desemnati dintre acestia cei doi viceprimari ai municipiului Constanta * Ambii viceprimari, Gabriel Stan si Nicolae Nemirschi, de profesie ingineri, provin din randul PSD * Locul acestora in cadrul consiliului a fost luat de Nicolae Bileca, respectiv Gheorghe Farcasiu, supleanti pe listele de consilieri ai PSD * Precizam ca, potrivit legii, numarul de consilieri locali fata de mandatul precedent a scazut de la 31 la 27

Potrivit Legii administratiei care prevede faptul ca in termen de 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor trebuie constituite consiliile locale, ieri a avut loc prima sedinta a noului Consiliu Local Municipal. Precizam ca, potrivit legii, numarul de consilieri locali fata de mandatul precedent a scazut de la 31 la 27. Judecatorul Ciprian Coada a dat citire hotararii de validare a primarului Radu Mazare. Conform legii, sedinta de constituire a Consiliului a fost condusa de cel mai in varsta consilier local, respectiv Corneliu Dida, de la PSD, si cei mai tineri consilieri (n.r.- pentru ca in CLM Constanta erau doi consilieri in aceeasi situatie, s-a facut o exceptie), Monica Jucan, din partea PSD, si Adrian Itu, de la PRM. Dupa validarea mandatelor primarului si consilierilor, a urmat depunerea juramantului. Au jurat ca vor respecta Constitutia tarii si vor actiona in interesul locuitorilor democratii Danut Moisoiu, Laurentiu Mironescu, Constantin Chirila, liberalii Victor Radulescu, Aurel Butnaru, Virgil Serbu, Gheorghe Dragomir, Eugen Serbanescu, Virgil Lungu, membrii PRM Horia Caliminte, Tiberiu Nemet si Adrian Itu si social-democratii Corneliu Dida, Alexandru Mazare, Nicolae Nemirschi, Nicolae Moga, Monica Jucan, Lucian Balut, Ali Nurhan, Valentin Parvulescu, Antonella Marinescu, Gabriel Stan, Marian Foca, Felix Stroe, Timur Ibram, Dumitru Calota si Aurelian Arghir. Precizam ca ultimii doi membri PSD au intrat ca supleati in CL ca urmare a renuntarii la mandatul de consilier local a primarului Radu Mazare si vicepresedintelui PSD, Nicusor Constantinescu. De asemenea, in urma renuntarii la mandatul de consilier al deputatului PNL, Puiu Hasotti, locul acestuia a fost luat de Virgil Lungu. In urma votului politic secret al noilor consilieri au fost desemnati dintre acestia cei doi viceprimari ai municipiului Constanta. Ambii viceprimari, Gabriel Stan si Nicolae Nemirschi, de profesie ingineri, provin din randul PSD. Locul acestora in cadrul consiliului a fost luat de Nicolae Bileca, respectiv Gheorghe Farcasiu, supleanti pe listele de consilieri ai PSD. In finalul sedintei a fost aprobata si componenta comisiilor de specialitate care vor functiona pe tot parcursul mandatului in cadrul Consiliului Local. Comisiile de buget-finante, juridic, urbanism si turism-servicii sunt formate din cate cinci consilieri, iar cea de cultura-sport si invatamant din sapte consilieri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 446

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 383

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 435

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 549

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 532

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 444

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 628

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 500

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 464

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 674

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1256

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 584

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 651