Sinteză interviu online cu Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL „Sunt pregătit să declanşez, oricând, o campanie de suspendare a lui Mazăre!"

07_sinteza_Gigi_Chiru.jpgE vremea referendumurilor. După suspendarea preşedintelui, când va avea loc şi primul referendum pentru demiterea unui primar? PDL Constanţa are antecedente, având în vedere că în urmă cu un an a iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului. Cât de actuală mai este o astfel de temă pentru PDL în raport cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, care au fost plusurile şi minusurile celor două scrutine electorale din mandatul de preşedinte al lui Christian Gigi Chiru şi care sunt PDL-iştii care vor merge în Parlament am aflat la Interviu Online.

CGC despre decizia CCR: „Vom aştepta să fie actualizate listele permanente şi în final decizia finală a Curţii de invalidare a referendumului. Este o procedură destul de complicată, dar din experienţa anterioară actualizarea listelor nu a modificat mai mult de un procent numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele permanente. De asemenea, cred că primarul Sibiului atenţionează USL că primarii din România nu sunt dispuşi să actualizeze listele făcând o verificare la sânge a cetăţenilor cu drept de vot, pentru că acest lucru ar fi în dezavantajul acestora la alegerile locale".

CGC despre o demisie asumată de Traian Băsescu: „Cred că preşedintele suspendat Traian Băsescu este conştient de faptul că, mai mult ca niciodată, va trebui să se lupte pentru salvarea statului de drept şi pentru depăşirea crizei politice în care România a fost aruncată. Va trebui să aştepte invalidarea referendumului, să-şi preia atribuţiile şi să repare tot ce s-a stricat în ultima vreme".

„În PDL vor exista modificări de garnitură, sunt vizate organizaţiile care nu au reuşit să se echilibreze"

CGC despre referendum: „În ceea ce priveşte felul în care au răspuns colegii mei provocării de diminuare a fraudei electorale, cred că s-au implicat şi au făcut eforturi, dar întotdeauna este loc de mai bine. Întotdeauna, după o campanie electorală, toate partidele mari procedează la analize care vizează activitatea şi rezultatele organizaţiilor. Aceste analize au rolul să ne arate unde scârţâie activitatea şi eventual felul în care putem să eficientizăm rezultatele obţinute. Vor exista schimbări de garnitură, sunt vizate organizaţiile care nu au reuşit să se echilibreze şi preşedinţii care sunt de prea multă vreme în această funcţie".

CGC despre suspendarea lui Mazăre: „Sunt pregătit să declanşez în orice moment o nouă campanie de suspendare a primarului, dar acest lucru se va întâmpla atunci când cetăţenii Constanţei îmi vor solicita acest lucru".

CGC despre alegerile locale: „Sincer, foarte multe nu am să-mi reproşez. Probabil trebuia să dau o mai mare atenţie securizării secţiilor de votare. În rest, mulţumesc încă o dată celor care m-au susţinut, dar şi echipei din spatele meu. În ceea ce priveşte candidatura, sunt sigur ca experienţa anterioară ne va folosi tuturor. Punctual, anumitor colegi am a le reproşa foarte multe lucruri, dar toate acestea se vor întâmpla în interiorul organizaţiei.

Interviul integral îl puteţi citi AICI


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

make

04 Aug, 2012 10:03

Odata ce a fost ales cu o majoritate covarsitoare , cine crezi ca ar vota suspendarea? Of...daca ar durea...

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 519

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1192

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1584

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1399

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 682

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1005

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257