Sprijinul pentru Feri se transforma intr-o „actiune umilitoare"

Feri_Predescu_02.jpgEste opinia directorului în cadrul Direcţiei de Emisiuni Informative din cadrul Televiziunii Române, Rodica Culcer, postată pe blogul hotnews.ro a lui Iulian Comănescu, referitoare la demersul breslei jurnalistice de a dona bani pentru achitarea „datoriei" jurnalistei constănţene către primarul Radu Mazăre.

Cazul ziaristei constănţene Feri Predescu, care a pierdut un proces de calomnie cu primarul Radu Mazăre, ia, pe zi ce trece, amploarea de care era nevoie. Petiţiile cărora li s-au alăturat nume consacrate ale mass-media autohtone denotă solidaritatea breslei jurnalistice.
Din ce în ce mai multe site-uri şi blog-uri au preluat petiţia, toţi cerând, la unison, respectarea drepturilor şi libertăţilor de exprimare, reglementate de lege. Prin comentariile ataşate petiţiei sau prin semnături, unii dezaprobă demersul primarului care a „îndrăznit" să dea în judecată un coleg de breaslă, în cele din urmă, el, primarul, fost jurnalist. Anonimi sau persoane care semnează cu numele lor real, în semn de asumare a declaraţiilor vizavi de acest subiect fierbinte de sfârşit de an, cei mai mulţi privesc petiţiile drept cea mai bună metodă de propagare a cunoaşterii unei situaţii limite a jurnalismului românesc. „Dacă povestea asta se întâmplă de câteva ori şi nimeni nu face nimic, va fi greu să găseşti un jurnalist care îndrăzneşte să scrie sau să spună ceva fără să rişte să-şi piardă casa. Mai ales când e vorba de jurnalişti de investigaţii, care sunt, după părerea mea, o specie rară în România. E plin de jurnalişti care scriu pe teme politice, dar foarte puţin care fac investigaţii", arăta un comentariu la adresa acestui subiect pe ronormalitate.worldpress.com.

Feri_Predescu_jurnalist_01.jpg„Pură acţiune de intimidare a jurnaliştilor"

Pe blogul său, Iulian Comănescu, „ca om care a fost pe statul de plată al unei redacţii", după cum precizează în intro-ul materialului referitor la petiţia on line pentru Feri Predescu, evidenţiază că „ştie cât de mult înseamnă această sumă în cazul unui jurnalist onest, care nu are alte surse de venit". „De aceea, am marşat din prima la ideea Agenţiei de Monitorizare a Presei de a dona o sumă în contul lui Feri Predescu. Vă propun şi vouă să o faceţi, dacă puteţi", ne îndeamnă blogger-ul.
La adresa iniţiativei de a dona bani într-un cont, „bani pentru Mazăre", comentariul postat de Rodica Culcer, director în cadrul Direcţiei de Emisiuni Informative din cadrul Televiziunii Române, pe 9 decembrie, consideră demersul de a strânge suma necesară jurnalistei drept o discreditare la adresa acesteia: „Ceea ce trebuie adăugat la cazul lui Feri este că, în emisiunea blamată, erau de faţă şi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, care şi-au apărat imaginea şi punctul de vedere, chiar au făcut-o nebună, bună de «dus la balamuc». Iată de ce nu are dreptate Cristian Tudor Popescu, al cărui demers este, de fapt, menit în mod pervers s-o discrediteze pe Feri şi să transforme donaţia sa într-o acţiune umilitoare. Aici este vorba de o pură acţiune de intimidare a jurnaliştilor şi de aceea ne-am solidarizat. Aş fi preferat să-şi fi făcut demersul în mod individual, iar acţiunea noastră să fi rămas neviciată. Aştept însă ca domnul Popescu să facă propria investigaţie în interiorul lumii interlope, în care colaborează borfaşii şi politicienii, dacă-l ţin balamalele. Toţi ştim că lucrurile acestea se întâmplă, dar nu putem vorbi despre ele. Sunt sigură că ştie şi domnul Popescu acest lucru", a conchis Rodica Culcer.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 366

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 492

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 358

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 865

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 598

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2491

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 342

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 851

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 513

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1122

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 681

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 862

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 785

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 849