Politic

Ștefan Mihu(PSD) taxează lipsa de coerență din recomandările făcute populației, în contextul stării de alertă

  • Senatorul Mihu cere mai multă coerență în pachetul de măsuri privind starea de alertă
  • Interpelare adresată către ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății

Senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu a adresat o interpelare către ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății în care atrage atenția asupra necesității unei coerențe sporite privind gestionarea stării de alertă.
 

Inadvertențe și anomalii în pachetul de măsuri anunțat de guvern

“ Începând cu data de 15 mai, țara noastră a intrat în starea de alertă, în contextul pandemiei de coronavirus, demers însoțit de o anumită relaxare a măsurilor restrictive, impuse, anterior, de starea de urgență. Până aici, nimic neobișnuit, majoritatea țărilor care au depășit deja vârful de « sarcină » al numărului de cazuri de infectare, au recurs deja la măsuri similare. Inadvertențele și, daca vreți, anomaliile încep însă din momentul în care s-a pus problema transpunerii în practică a măsurilor impuse de gestionarea stării de alertă ! Dincolo de întârzierile impardonabile cu care « specialiștii” guvernamentali au înțeles să vină cu reglementarile și precizările de rigoare în domeniu, survenite la doar câteva minute anterioare intrării propriu-zise în starea de alertă, surprind, din nou, în mod neplăcut bâlbele frecvente și lipsa de coerență existente în recomandările, nu de puține ori, contradictorii făcute populației, care nu fac altceva decât să producă confuzie și incertitudine în rândul cetațenilor”, spune senatorul.

Parlamentarul le solicită miniștrilor să prezinte măsurile concrete pe care le au în vedere pentru remedierea inadvertențelor și anomaliilor, unele foarte grave, care persistă încă, din păcate, în pachetul de măsuri anunțat de guvern privind gestionarea stării de alertă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incertitudini în procesul de învățământ. Un senator de Constanța îi cere ministrului Educației strategia privind formele de învățământ online

26 May 2020 1665

Deputatul George Vișan, interpelare pe tema măsurilor pentru repatrierea marinarilor români blocați în toată lumea

21 May 2020 1647

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 2913

Senatorul PSD Ștefan Mihu l-a interpelat pe ministrul Afacerilor Externe în legătură cu poziționarea țării noastre în plan internațional post-pandemie

12 May 2020 1713

Senatorul PSD, Ștefan Mihu, cere miniștrilor Muncii și Economiei să prezinte strategia de reinserție urgentă a românilor afectați de criza coronavirsului

05 May 2020 1546

Senatorul Ștefan Mihu a adresat o interpelare Ministrului Sănătății “M-aș fi așteptat ca persoanelor în vârstă să le fie distribuite în mod prioritar măști și mănuși de protecție”

22 Apr 2020 2537

Senatorul social-democrat Ștefan Mihu solicită guvernului măsuri concrete pentru susținerea IMM-urilor în această perioadă de criză

14 Apr 2020 1932

Senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu solicită suplimentarea măsurilor pentru combaterea coronavirusului

06 Apr 2020 1883

Stelian Ion îi cere managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa să prezinte planul pentru combaterea coronavirusului

25 Feb 2020 2433

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)

07 Jan 2020 1323

Negoi - USR „Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu funcționează cu două zboruri. Nu putem vorbi decât despre amatorism!“ (document)

06 Jan 2020 2384

Senatoarea Ramona Dinu cere Ministerului Educaţiei reanalizarea coeficienţilor privind finanţarea instituţiilor de învăţământ de stat în 2020 (document)

25 Dec 2019 1109

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, interpelat pe tema stadiului realizării proiectului spitalului regional de la Constanţa (document)

06 Dec 2019 1088

Peste 30.000 de solicitări. În judeţul Constanţa s-au restituit peste 100 de milioane de lei, din taxa auto (document)

06 Dec 2019 1201

Senatorul USR, Ramona Dinu, interpelare pe tema situației Cetății Callatis din Mangalia

24 Oct 2019 827