Stelian Dutu a fost ales din primul tur secretar executiv

Partidul Democrat si-a ales structurile de conducere in cadrul Consiliului National

Consiliul National de Coordonare (CNC) al Partidului Democrat (PD), reunit sambata, la Palatul Parlamentului, s-a pronuntat in unanimitate pentru declansarea de alegeri anticipate si a completat partial Biroul Permanent National (BPN).

Presedintele PD, Emil Boc, presedintele executiv, Adriean Videanu, si vicepresedintele Sorin Frunzaverde au pledat pentru organizarea de alegeri anticipate.Emil Boc a pus accentul pe blocajul produs de decizia Curtii Constitutionale de a respinge anumite articole din pachetul de legi privind reforma justitiei. Presedintele executiv, Adriean Videanu, a afirmat ca decizia Curtii Constitutionale a iscat un conflict deschis intre institutiile statului, care nu permite respectarea angajamentului luat de Alianta D.A. pentru reformarea rapida si eficienta a societatii romanesti.Printr-o procedura complexa, cu voturi pe liste in mai multe tururi, cei peste 800 de delegati au ales, dupa mai bine de 12 ore de la debutul lucrarilor, secretarul general, trezorierul, pe cei 10 vicepresedinti, pe cei 8 membri ai Comisiei Nationale pentru Statut, Etica si Litigii si pe cei 6 membri ai Comisiei Nationale de Revizie si Control. Vasile Blaga si Ion Ivascu, care nu au avut contracandidati, au fost alesi in functiile de secretar general si, respectiv, de trezorier.Noii vicepresedinti care completeaza Biroul Permanent National, sunt Sorin Frunzaverde, Liviu Negoita, Petru Filip, Mircea Hava, Anca Boagiu, Ioan Oltean - alesi din primul tur de scrutin, si Romeo Raicu, Cezar Preda, Gheorghe Barbu si George Scripcaru. Vicepremierul Gheorghe Seculici, vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, si liderul grupului democrat din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, nu au avut sustinerea necesara pentru a accede in BPN.Consiliul National de Coordonare nu a reusit insa sa completeze intreg BPN. Din cei 14 secretari executivi au fost alesi doar cinci, 9 posturi ramanand vacante. BPN va decide procedura de ocupare a acestora. In primul tur de scrutin pentru secretari executivi s-au ocupat patru locuri: Roberta Anastase (cu 483 de voturi, din 807 exprimate si 52 nule), Gheorghe Falca (441 voturi), Stelian Dutu (422) si Silvian Ionescu (411).Pentru urmatoarele 10 posturi de secretari executivi s-a organizat un al doilea tur de scrutin in urma caruia au obtinut majoritatea voturilor exprimate doar Mihai Stanisoara cu 392 de voturi.Intrucat dupa cel de-al doilea tur de scrutin majoritatea delegatilor la CNC plecasera, presedintele comisiei de numarare, deputatul Marina Jean Marinescu, a anuntat ca pentru restul de locuri ramase vacante, modalitatea de completare se va stabili in Biroul Permanent National de miercuri, 13 iulie.Daca presedintele PD local, Stelian Dutu, a reusit din primul tur sa devina secretar executiv, el retragandu-si intre timp si candidatura pentru postul de vicepresedinte, celalalt deputat de Constanta, Laurentiu Mironescu, nu s-a calificat pentru celelalte tururi de scrutin pentru o functie similara.

Eliminat din cursa, Mironescu este multumit de performanta sa

Mironescu a obtinut doar 159 de voturi, procent de care deputatul se declara satisfacut. "Sunt onorat de numarul de voturi pe care le-am primit si consider aceasta candidatura drept o experienta utila pentru activitatea mea politica. Din pacate, nu m-am calificat mai departe pentru functia de secretar executiv insa sunt multumit de ceea ce am reusit, avand in vedere faptul ca 30 de alti membri mult mai experimentati au primit mai putine voturi", apreciaza deputatul democrat. Mironescu a tinut sa-l felicite pe contracandidatul sau, Stelian Dutu, pentru victorie si a apreciat ca de acum inainte sarcina democratilor este pregatirea alegerilor anticipate. Avand in vedere faptul ca raportul de plasare pe liste a candidatilor ADA va fi egal (1-1), fara sa exemplifice nominal, Mironescu a precizat ca la intocmirea listelor ar trebui plasati si pe mai departe oameni pe placul presedintelui Basescu, adica membrii tineri, fara tinichele de coada si recomandati de o oarecare experienta profesionala. Cel de-al treilea pretendent constantean la functia de secretar executiv, pensionarul Ioan Georgescu, si-a retras candidatura inaintea inceperii lucrarilor CNC.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 523

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 505

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 517

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 728

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 548

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 654

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 774

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3404

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14148

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 934

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 937