Stelian Ion, deputat USR Constanța „Dacă ceva va clătina alianța PSD-PNL-UDMR, acesta va fi banul”

  • USR a propus transparentizare și criterii obiective pentru cheltuirea banilor din programul Anghel Saligny pe modelul fondurilor europene
  • Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny în urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei
  • Din bugetul alocat, unitățile administrativ teritoriale pot accesa fonduri pentru drumuri și poduri, precum și pentru rețeaua de apă și canalizare
  •  Media alocării a fost de 1,25 miliarde de lei pe județ
     

 
USR a propus transparentizare și criterii obiective pentru cheltuirea banilor din programul Anghel Saligny pe modelul fondurilor europene, cu stabilirea unor criterii și verificarea modului în care acești bani sunt cheltuiți.
 
USR mai susține că este important ca cei care sunt acum la putere să explice ce vor să facă, pentru că varianta de transparență și criterii obiective se pare că nu a fost bună.
 
În acest sens, deputatul USR de Constanța, Stelian Ion consideră că : „Dacă ceva va clătina alianța PSD-PNL-UDMR, acesta va fi banul”, deoarece în opinia parlamentarului constănțean, „va fi interesul pentru a acapara cât mai mulți bani și pentru a-i cheltui, din păcate pentru România, în mod discreționar. De aici, de la această sete nesatisfăcută de bani provin discuțiile în această alianță. Nu este vorba de principii sau despre cum să reformeze România, pentru că toate reformele se blochează rând pe rând”.
 
Vă reamintim, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny în urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei. 

Din bugetul alocat, unitățile administrativ teritoriale pot accesa fonduri pentru drumuri și poduri, precum și pentru rețeaua de apă și canalizare.
 
Programul a beneficiat și de o suplimentare de fonduri, ca un răspuns la nevoia de a îmbunătăți traiul comunităților locale.

La nivel național s-a depus un număr foarte mare de proiecte, care depășește colosal de mult bugetul alocat. La nivelul județului Constanța au fost depuse aproximativ 200 de proiecte.


Pentru proiecte de apă și canalizare la nivelul județului Constanța s-au alocat 486.536.580 lei iar pentru reabilitare de drumuri și poduri 648.715.440 lei.
 

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, vor fi alocate cel puțin 140 de milioane de lei pentru fiecare județ, minimum 4 milioane pentru fiecare comună și cel puțin 7 milioane de lei pentru fiecare oraș. De asemenea, pentru fiecare municipiu vor fi alocate minimum 10 milioane de lei și cel puțin 43 de milioane de lei pentru reședințele de județ pentru proiecte prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
 
Formula de calcul pentru alocările pe județe
Pentru alocarea pe aceste domenii s-a folosit o medie ponderată, cuprinzând următorii indicatori:
  • 50% - ponderea numărului unităților administrativ-teritoriale la nivel național;
  • 15% - ponderea populației fiecărui județ în total populație;
  • 15% - indicatori statistici publicați în baza de date TEMPO-Online de către Institutul Național de Statistică, din care rezultă necesarul de infrastructură în domeniile drumurilor publice, alimentării cu apă, sistemelor de canalizare;
  • 20% - capacitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale.
 Media alocării a fost de 1,25 miliarde de lei pe județ.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Deputatul USR Stelian Ion susține că modificările la Legea achizițiilor publice dau liber la hoție în teritoriu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua de 28 mai, în istorie Tudor Chirilă împlinește 48 de ani. Câteva lucruri pe care nu le știai despre celebrul artist (VIDEO)

28 May 2022 454

Pe 27 mai 1984 a fost resfințită Biserica Neagră din Brașov. Ce evenimente au mai avut loc în istorie

27 May 2022 415

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Nu am trădat niciodată angajamentul faţă de PNL, singurul proiect politic în care am crezut, în care cred“

27 May 2022 430

Deputații juriști și-au dat întâlnire la Penitenciarul Poarta Albă. Din Comisie fac parte și doi parlamentari constănțeni

27 May 2022 856

Vergil Chițac are trei contracandidați puternici pentru funcția de vicepreședinte al PNL în domeniul apărării şi siguranţei naţionale

27 May 2022 1151

Deputatul constănțean, Dănuț Aelenei s-a înscris în Alternativa Dreaptă. Va gestiona fililalele din Dobrogea

26 May 2022 1124

Cristi Danileț, exclus pentru a doua oară din magistratură. Ce a declarat magistratul

25 May 2022 543

Președintele CJ Constanța „Istoria demonstrează că Partidul Național Liberal este un partid de construcție politică“

24 May 2022 424

Emmanuel Macron Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani''

22 May 2022 456

Ludovic Orban „Dragi studenţi, nu staţi departe de viaţa publică”

21 May 2022 1933

Vergil Chițac și-a depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte al PNL

21 May 2022 2333

Katalin Novak, președinta Ungariei, a ieșit la alergat în Parcul Central din Cluj-Napoca

20 May 2022 857

„Uniți, salvăm Pădurea Comorova”. În prima lună a campaniei au fost strânse peste 800 de semnături!

20 May 2022 1880

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu reținut de autoritățile din Grecia

17 May 2022 681

Cartea zilei Alegeri în junglă

16 May 2022 361