Stelian Ion, deputat USR Constanța „Rechinii imobiliari nu iau pauză niciodată. Stăm cu ochii pe ei în permanență!"

  • Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion a participat alături de colegii săi Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței și senatorul Remus Negoi, la ședința Comitetului Național al Zonei Costiere (CNZC), organism al Ministerului Mediului cu atribuții de avizare a planurilor urbanistice care au impact asupra zonei costiere
  • Stelian Ion susține că pe ordinea de zi, printre altele, a fost cererea de avizare a unui plan urbanistic în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, în vederea înălțării unui hotel cu regim de înălțime P+10 etaje
  • CNZC a respins cererea de aviz
  • În zilele următoare, USR Năvodari, va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții pentru se a aplica sancțiunile prevăzute de lege în cazul construcțiilor făcute fără respectarea reglementărilor în vigoare și pentru a fi sesizat prefectul în vederea anulării unor acte nelegale

 
Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion a participat alături de colegii săi Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței și senatorul Remus Negoi, la ședința Comitetului Național al Zonei Costiere (CNZC), organism al Ministerului Mediului cu atribuții de avizare a planurilor urbanistice care au impact asupra zonei costiere.

Stelian Ion susține că pe ordinea de zi, printre altele, a fost cererea de avizare a unui plan urbanistic în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, în vederea înălțării unui hotel cu regim de înălțime P+10 etaje.

„Fix pe plajă. În cererea adresată Comitetului, constructorul susține că în acest moment aici s-ar afla, în curs de constucție, o clădire cu P + 8 etaje, în baza une autorizații emise de Primăria Năvodari în 2020. O minciună sfruntată!

Realitatea de la fața locului arată cu totul altfel. Pe acel teren, exact pe plajă, este deja înălțat un mastodont cu înălțimea P + 12 etaje (primul din stânga în poza de mai jos). Puși în fața evidenței, cu fotografii de la fața locului, reprezentanții investitorului și ai Primăriei Năvodari au început să dea din colț în colț. Niște oameni cu dispreț față de lege au construit pe plajă, fără a avea toate avizele și autorizațiile, Primăria Năvodari fiind complice. Astăzi, când sunt lucrările deja aproape gata, încercau să intre parțial în legalitate.

Din fericire, CNZC a respins cererea de aviz. În zilele următoare, alături de colegii din USR Năvodari, vom sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții pentru se a aplica sancțiunile prevăzute de lege în cazul construcțiilor făcute fără respectarea reglementărilor în vigoare și pentru a fi sesizat prefectul în vederea anulării unor acte nelegale", susține parlamentarul USR de Constanța.

Un al doilea proiect de PUZ din Năvodari prin care se permitea construirea unor clădiri de 10 etaje în imediata apropiere a plajei a fost și el respins ca urmare a unor nereguli de ordin legal pe care le-am semnalat și pe care reprezentanții primăriei Năvodari nu au putut să le explice.
„Un alt caz se referea la solicitarea unei alte societăți de a primi avizul pentru demararea lucrărilor de racordare la energie electrică a cherhanalei pe care o dețin pe plaja Vadu, în zona protejată a Rezervației Biosferei Deltei Dunării. Aceeași societate, pe de altă parte, solicita avizul pentru demolarea construcției tip cherhana și ridicarea unui hotel de tip P + 2E. Din fericire, solicitarea a fost respinsă de către Comitetul Național al Zonei Costiere.

Oprirea constucțiilor ilegale, în zona plajelor sau în zonele protejate, ne privește pe toți. Vom continua să stăm cu ochii pe toți cei care vor să își bată joc de lege, cetățeni și mediul înconjurător pentru că ei nu se vor opri. O clipă dacă nu ești atent răsar betoanele peste noapte chiar și în arii naturale protejate sau pe plaje", a conchis Stelian Ion.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Prefectul județului Constanța, acuzat de Stelian Ion că a blocat organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 511

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 344

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 418

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 533

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 377

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 833

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 929

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 908

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 553

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 717

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 431

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1368

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 772

Alegeri locale 2024 Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța, intră în lupta pentru primărie

02 Apr 2024 1427