Politic

Stelian Ion îi cere managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa să prezinte planul pentru combaterea coronavirusului


Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion consideră situaţia răspândirii coronavirusului una deosebit de gravă. „Nu avem motive rezonabile să credem că acest virus va ocoli România, dimpotrivă, cred că este doar o chestiune de timp până când vom afla despre primul caz din ţara noastră, iar Constanţa este o importantă poartă de intrare. Trebuie sa fim informaţi, să ştim cum stăm, pe ce ne bazăm, ce avem de făcut”, afirmă parlamentarul.


În acest scop, Stelian Ion a adresat o serie de întrebări conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. De asemenea, parlamentarul a adresat întrebări similare şi ministrului sănătăţii. Stelian Ion spune că nu putem evita intrarea virusului în ţară, dar, printr-o bună organizare şi printr-o corectă informare, putem salva multe vieţi.


În adresa transmisă Stelei Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) din Constanţa, Stelian Ion îi solicită acesteia să precizeze în ce constă pregătirea pentru o eventuală epidemie de coronavirus la malul mării. Parlamentarul vrea să ştie dacă există un spaţiu special amenajat în cadrul SCBI Constanţa pentru acest tip de infecţie. Dacă acest spaţiu există, câte persoane ar putea prelua? Ce protocoale şi proceduri sunt disponibile pentru a fi activate la momentul apariţiei primului caz diagnosticat în Constanţa? Câte analize poate efectua pe zi laboratorul spitalului şi în cât timp de la recoltare se poate obţine un rezultat? Ce posibilitate de suplimentare a numărului de paturi există în prezent şi cu ce alte unităţi spitaliceşti se poate colabora în cazul declanşării unei epidemii? - sunt câteva dintre întrebările adresate de Ion Stelian.


Un alt set de întrebări vizează campaniile de informare a cetăţenilor, metode de prevenţie şi măsurile concrete pe care ar trebui să le ia persoanele care au simptome de gripă/răceală. Alte întrebări vizează stocul de medicamente/teste sau existenţa fondurilor pentru a le achiziţiona. Momentan, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa nu a oferit niciun răspuns la interpelarea deputatului USR.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stradă cu stradă, schimbăm Constanța Stelian Ion, candidat USR-PLUS

03 Aug 2020 1918

Candidatul USR-PLUS, Stelian Ion cere criterii de performanță clare pentru cluburile sportive private și un nou regulament privind locurile de parcare din municipiul Constanța

30 Jul 2020 1902

LIVE TEXT. Candidatul USR - Plus Stelian Ion, precizări pe tema ședinței de Consiliu Local Municipal

29 Jul 2020 1829

“Stradă cu stradă, schimbăm Constanța” Incursiune în cartierul Faleză Nord a candidatului Alianței USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion

28 Jul 2020 2066

Candidatul Alianței USR- PLUS, Stelian Ion spune că renașterea Parcului Tăbăcărie, care suferă sub administrația Făgădău este una dintre prioritățile sale!

25 Jul 2020 2268

Candidații dreptei, de la Constanța, au propria versiune despre cum ar trebui folosiți banii negociați la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis

24 Jul 2020 1746

Stradă cu stradă, schimbăm România! Candidatul USR-PLUS, Stelian Ion - „Locuitorii din cartierul Veterani din municipiu vor să se rupă de Constanța și să se lipească de Lazu sau Cumpăna”

22 Jul 2020 2090

LIVE VIDEO Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța, despre problemele locuitorilor din cartierul Veterani (galerie foto)

21 Jul 2020 2042

Candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion, mesaj dur pentru liberali „În 2020, candidatura lui Chițac este un risc inacceptabil!”

20 Jul 2020 2169

Bogdan Huțucă (PNL), invitație către liderii USR Constanța. „Este timpul să punem Constanța în primul rând”

19 Jul 2020 1913

Stelian Ion (USR) dezminte vehement că ar fi avut o întâlnire cu viceprimarul Constanței (PSD)

19 Jul 2020 2076

LIVE TEXT ȘI VIDEO Mesajul USR Constanța liberalii constănțeni - „Constanța nu este unitate militară, nu primim ordine inacceptabile“ (galerie foto)

19 Jul 2020 2179

Alianța USR-PLUS și-a prezentat candidații pentru primăriile Agigea, Eforie și Cumpăna. Stelian Ion nu renunță la lupta pentru Constanța. Vrea s-o scape de PSD

17 Jul 2020 2256

Vergil Chițac, despre alianța partidelor de dreapta, pentru Primăria Constanța „Sunt sigur că în septembrie Constanța va redeveni cu adevărat puternică”

16 Jul 2020 2178

LIVE TEXT Alianța USR-PLUS Constanța, lansarea candidaților pentru primăriile Eforie, Agigea și Cumpăna (galerie foto + video)

16 Jul 2020 2313