Stelian Ion îi solicită ministrului Vela să permită personalului navigant să revină în țară aplicându-i-se izolarea la domiciliu, și nu plasarea în carantină instituționalizată


Deputatul USR de Constanța Stelian Ion spune că navigatorii nu trebuie împiedicați să revină la familii. În acest sens, parlamentarul a transmis ministrului de Interne, Marcel Vela, o solicitare pe care o redăm mai jos:

“Stimate domnule ministru Marcel Vela,
Una dintre categoriile profesionale afectate de pandemie, despre care însă nu se vorbeşte aproape deloc, este cea a navigatorilor. Concret, schimburile de echipaje au devenit anevoioase, în sensul că personalul navigant aflat deja pe mare este împiedicat să debarce, în timp ce lucrătorii care ar trebui să-i înlocuiască sunt blocaţi pe uscat.
În urmă cu o săptămână, Organizaţia Maritimă Internaţională, agenţie a ONU, le-a solicitat guvernelor din întreaga lume să menţină deschis lanţul comercial maritim acordând un statut special, de „lucrători cheie”, celor care muncesc pe mările şi oceanele lumii.
Chestiunea ridică două probleme.
Pe de o parte, la nivel macro, este importantă menținerea permanenței lanțului de transport maritim, prin intermediul căruia se asigură cca. 90% din comerțul mondial.
Pe de alta, la nivel uman individual, personalul navigant vine de pe nave, care nu pot fi considerate automat „zone roșii”. Ei lucrează și trăiesc acolo în medii izolate, practic mai sigure decât majoritatea zonelor de uscat, și primesc de la armatori echipamente de prevenție pentru deplasarea spre casă. Problema pentru navigatori apare în momentul în care, sosiți în țară, sunt puși în carantină instituționalizată împreună cu alte persoane cu risc de a fi contractat virusul covid-19.
Prin urmare, în numele lor, vă solicit, dle ministru
- să permiteți personalului navigant să revină în țară aplicându-i-se izolarea la domiciliu și nu plasarea în carantină instituționalizată.
- să aprobați protocoale rapide de consultare și diagnosticare a personalului care urmează să se îmbarce și a celui care a fost debarcat.
- să înlăturați acele restricții naționale de deplasare sau de circulație - sporite prin Ordonanța militară 7 - care îngreunează îmbarcarea sau repatrierea personalului navigant”, susține parlamentarul.
Stelian Ion spune că acestui apel i s-a alăturat zilele trecute și Sindicatul Liber al Navigatorilor din România.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sorin Celaru

10 Apr, 2020 08:38

Salut. Ce s-a mai intamplat cu acest demers? Exista vreo reactie sau un raspuns oficial din partea autoritatilor? Pentru cine poate da detalii sau are cunostinta de vreo modificare oficiala a regulamentului privind repatrierea navigatorilor, va rog sa ma contactati pe e-mail sau sa incercati sa faceti public prin intermediul platformei online a navigatorilor romani ainostrii.ro Multumesc frumos. Orice efort va fi apreciat de miile de navigatori romani care trec acum printr-o mare incercare, fiind in imposibilitatea de a reveni acasa.

Articole asemanatoare

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 293

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 499

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 922

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 468

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 580

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 570

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 618

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 761

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 522

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 670

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 821

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 667

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 773

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 665