Politic

Stelian Ion îi solicită ministrului Vela să permită personalului navigant să revină în țară aplicându-i-se izolarea la domiciliu, și nu plasarea în carantină instituționalizată


Deputatul USR de Constanța Stelian Ion spune că navigatorii nu trebuie împiedicați să revină la familii. În acest sens, parlamentarul a transmis ministrului de Interne, Marcel Vela, o solicitare pe care o redăm mai jos:

“Stimate domnule ministru Marcel Vela,
Una dintre categoriile profesionale afectate de pandemie, despre care însă nu se vorbeşte aproape deloc, este cea a navigatorilor. Concret, schimburile de echipaje au devenit anevoioase, în sensul că personalul navigant aflat deja pe mare este împiedicat să debarce, în timp ce lucrătorii care ar trebui să-i înlocuiască sunt blocaţi pe uscat.
În urmă cu o săptămână, Organizaţia Maritimă Internaţională, agenţie a ONU, le-a solicitat guvernelor din întreaga lume să menţină deschis lanţul comercial maritim acordând un statut special, de „lucrători cheie”, celor care muncesc pe mările şi oceanele lumii.
Chestiunea ridică două probleme.
Pe de o parte, la nivel macro, este importantă menținerea permanenței lanțului de transport maritim, prin intermediul căruia se asigură cca. 90% din comerțul mondial.
Pe de alta, la nivel uman individual, personalul navigant vine de pe nave, care nu pot fi considerate automat „zone roșii”. Ei lucrează și trăiesc acolo în medii izolate, practic mai sigure decât majoritatea zonelor de uscat, și primesc de la armatori echipamente de prevenție pentru deplasarea spre casă. Problema pentru navigatori apare în momentul în care, sosiți în țară, sunt puși în carantină instituționalizată împreună cu alte persoane cu risc de a fi contractat virusul covid-19.
Prin urmare, în numele lor, vă solicit, dle ministru
- să permiteți personalului navigant să revină în țară aplicându-i-se izolarea la domiciliu și nu plasarea în carantină instituționalizată.
- să aprobați protocoale rapide de consultare și diagnosticare a personalului care urmează să se îmbarce și a celui care a fost debarcat.
- să înlăturați acele restricții naționale de deplasare sau de circulație - sporite prin Ordonanța militară 7 - care îngreunează îmbarcarea sau repatrierea personalului navigant”, susține parlamentarul.
Stelian Ion spune că acestui apel i s-a alăturat zilele trecute și Sindicatul Liber al Navigatorilor din România.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Sorin Celaru

10 Apr, 2020 08:38

Salut. Ce s-a mai intamplat cu acest demers? Exista vreo reactie sau un raspuns oficial din partea autoritatilor? Pentru cine poate da detalii sau are cunostinta de vreo modificare oficiala a regulamentului privind repatrierea navigatorilor, va rog sa ma contactati pe e-mail sau sa incercati sa faceti public prin intermediul platformei online a navigatorilor romani ainostrii.ro Multumesc frumos. Orice efort va fi apreciat de miile de navigatori romani care trec acum printr-o mare incercare, fiind in imposibilitatea de a reveni acasa.

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 707

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 1085

Deputatul USR, Stelian Ion, testat pentru Coronavirus. Rezultatul este negativ

01 Jul 2020 566

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1786

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5527

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1590

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1574

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”

18 Jun 2020 1359

DNA-ul pădurilor, legea care îl are co-inițiator pe deputatul Stelian Ion, retrimisă în comisie de senatori

11 Jun 2020 1315

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3204

USR-Comunicat de presă Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de “Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă

04 Jun 2020 739

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 1155

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3342

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 2269

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 3033