Stelian Ion (USR) “Am fost acolo, am inhalat gazele, am prieteni bătuți cu sălbaticie. Clasarea parțială a dosarului „10 august 2018”, o bătaie de joc la adresa celor gazați și bătuți”!

  • În opinia reprezentanților USR, decizia DIICOT reprezintă, totodată, un nou eșec al guvernării liberale de a repara după PSD și de a reda oamenilor încrederea în instituțiile statului prin oferirea, în primul rând, a adevărului
  • Stelian Ion anunță că așteaptă comunicarea soluției de clasare și o va contesta în instanță



Decizia DIICOT de clasare parțială a dosarului privind violențele din 10 august înseamnă că șefii Jandarmiei și Poliției de atunci, dar și politicienii care au orchestrat represiunea scapă de răspundere penală, urmând să fie cercetați doar subordonații acestora, susține USR.

În opinia reprezentanților USR “decizia DIICOT reprezintă, totodată, un nou eșec al guvernării liberale de a repara după PSD și de a reda oamenilor încrederea în instituțiile statului prin oferirea, în primul rând, a adevărului”.
 
„În afara câtorva jandarmi fără funcții importante de conducere, DIICOT i-a spălat de păcate pe șefii mari din Jandarmerie și pe politicienii care au fost în spatele represiunii violente din 10 august 2018. După DIICOT, șefii Jandarmeriei au acționat corect, ordinele au fost legale, au existat doar câteva excese de zel ale unor subordonați. Aceasta este o mizerie fără seamăn! O bătaie de joc la adresa tuturor celor gazați și bătuți de jandarmi din ordinele superiorilor jandarmilor și ale pesediștilor în frunte cu Dragnea și Carmen Dan. O bataie de joc la adresa ideii de Justiție. Da, vorbesc pătimaș pentru că am fost acolo, am inhalat gazele acelea, am prieteni și cunoscuți bătuți cu sălbaticie și răniți în seara zilei de 10 august. Lucrurile nu vor rămâne așa: personal am formulat plângere penală pentru infracțiunile săvârșite de organele de conducere ale jandarmilor și de către unii politicieni pe 10 august 2018. Aștept comunicarea soluției de clasare pe care o voi contesta în instanță. Colegii mei care au formulat plângeri penale și toți cei care vor fi nemulțumiți de această clasare vom ataca această soluție cu speranța că Justiția va face lumină în acest caz”, arată deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

Potrivit USR, decizia DIICOT de ieri este cu atât mai inacceptabilă cu cât structura condusă de Giorgiana Hosu nu avea competența să se pronunțe asupra militarilor, lucru admis, de altfel, tocmai prin declinarea competenței către Parchetul Militar în ceea ce-i privește pe jandarmii „simpli”. “Este evident că plângerea penală depusă de Jandarmerie, în care acuza o lovitură de stat la protestele din 10 august, a fost doar un pretext în planul de albire a șefilor Jandarmeriei”, concluzionează reprezentanții USR.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Verde Urban, la judecată cu Primăria și Consiliul Local Mangalia! Ce a decis Curtea de Apel Constanța

28 Feb 2024 536

Octogenară jefuită de două femei! Suspectele au ajuns după gratii

11 Oct 2023 749

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de furt calificat. Cum au acționat suspecții

28 Aug 2023 898

Constanța Inconștiență la volan! Șoferi prinși drogați și sub influența băuturilor alcoolice

28 Aug 2023 871

IPJ Giurgiu La volan fără permis

11 Aug 2023 551

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în Dosarul 10 august

18 Jan 2023 1336

Percheziții în județul Constanța într-un dosar de cerșetorie și trafic de minori. Victimele, exploatate în municipiul Mangalia și stațiunile Neptun, Jupiter și Venus

11 Nov 2022 1579

Încă o firmă din Constanța a intrat în faliment!

31 Aug 2022 2482

Percheziții în Constanța, Năvodari, Ilfov și București! S-a lăsat cu arestări (VIDEO)

21 Aug 2022 2392

Atenție de unde vă cumpărați telefon mobil! Percheziții în Constanța și Năvodari la persoane bănuite de înșelăciune prin anunțuri postate pe internet (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Aug 2022 2085

Inconștiență în trafic Șoferi sub influența substanțelor interzise depistați în stațiunea Mamaia

16 Aug 2022 1132

Pentru ce s-au ales cu dosare penale doi șoferi constănțeni

11 Aug 2022 1400

Georgeta Tapangea a pierdut un nou proces în fața Primăriei Constanța, pentru exproprierea de la Brotăcei

11 Aug 2022 2966

Legături cu celebrul dosar al restaurantului Beirut! G.N.K. Shipping & Trading LD SRL a intrat în faliment

08 Aug 2022 1365

Premieră la DNA Constanța! Sala de judecată se mută în casa unui cetățean din Tulcea!

05 Aug 2022 7107