Politic

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

  • “Am susținut și am votat alături de parlamentari din toate partidele, proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional “Carol I” Constanța”, anunță deputatul USR, Stelian Ion


Proiectul privind înfințarea unui Spital Regional în Constanța a fost aprobat în Camera Deputaților, în forma în care a fost modificat în Comisia de Apărare  a Camerei Deputaților și va fi finanțat din fonduri europene și din fonduri guvernamentale.
„Construirea unui spital regional la Constanța este o necesitate. Și nu de ieri, de azi, ci de cel puțin 30 de ani. Toate “marile” partide care au deținut puterea și s-au perindat la guvernare au venit cu această promisiune. Ni s-au arătat pliante, schițe, machete, studii și proiecte, dar în mod concret nu s-a realizat nimic”, spune deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.
Parlamentarul adaugă că unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean este subdimensionată și suprasolicitată, mai ales în condițiile în care, vara, populația orașului crește substanțial, preluând și turiștii aflați pe litoral.
Realitatea este că la Constanța, unul dintre marile orașe ale României, nu există încă un spital de pediatrie, iar Spitalul de Boli Infecțioase, care funcționează într-o clădire foarte veche, mai punctează deputatul.
“De aceea, am susținut și am votat astăzi cu speranță, alături de parlamentari din toate partidele, proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional “Carol I” Constanța. Cu condiția de fi dus la bun sfârșit, acesta reprezintă un prim pas către îmbunătățirea sistemului de sănătate din Constanța.
Dar nu este suficient. Constanța are nevoie în continuare de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale, capabil să asigure asistență medicală pentru toți dobrogenii, dar și pentru locuitorii județelor limitrofe. Această investiție majoră trebuie să treacă de la stadiul de proiect la realitate în cel mai scurt timp. Românii, constănțenii în mod special s-au săturat de studii de fezabilitate expirate, de machete și animații 3D.
În aceeași măsură, constănțenii au nevoie de un spital de pediatrie și de acces la logistică și echipamente medicale performante. Nu în ultimul rând, susțin că trebuie să sprijinim, să reevaluăm și să recunoaștem rolul esențial al medicilor de familie în cadrul sistemului regional și național de sănătate, ca temelie a unui sistem sanitar complet, modern și eficient”, a conchis Stelian Ion.
 

Citește și:

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parlamentarii PSD de la Constanța, supărați pe Iohannis “Spitalul regional este unul de interes strategic, gândit pentru a deservi inclusiv efectivele militare aliate”!

20 Jun 2020 1502

Iohannis a atacat la CCR proiectul spitalului regional de la Constanța. Reacția parlamentarilor PSD

19 Jun 2020 1843

Klaus Iohannis contestă la CCR legea prin care urma a se construi Spitalul Militar Regional „Carol I” pe raza municipiului Constanța

19 Jun 2020 757

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

27 May 2020 1852

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 1812

Constanța va avea un spital militar de campanie pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19

21 Mar 2020 3656

În doi ani, Spitalul Militar va fi transformat în spital regional!

27 Sep 2019 2857

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 2692

Eugen Teodorovici Spitalul regional de urgenţă de la Constanţa va fi obiectiv spitalicesc cu „un caracter atât public, cât şi militar"

02 Apr 2019 952

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 1846