Politic

Stelian Ion(USR) “PSD caută să-şi reactiveze baroni locali şi tot felul de personaje dubioase pentru alegerile locale din acest an”


Parlamentarii PSD nu încetează să batjocorească principiile democrației și normele etice, susține parlamentarul USR, Stelian Ion.

“PSD forțează adoptarea unei legi care îi scapă pe baronii locali de incompatibilitățile și conflictele de interese constatate de ANI sau justiție, astfel încât aceștia să poată candida nestingheriți la alegerile locale din 2020. Vor să confere și mai multă putere polițiștilor, introducând o așa-numită ”prezumție de legalitate”. Astfel, ar putea fi prezumate ca fiind realizate în mod legal toate activitățile exercitate de un polițist în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu, precum și actele prin care acestea sunt constatate. Iar dovada contrară va fi realizată doar prin administrarea probei cu martori sau înscrisuri. Acest proiect este opera lui Florin Iordache, Niculae Bădălău, Paul Stănescu și Alfred Simonis”, explică deputatul USR de Constanșa.

Astfel în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor o lege care să-i scape pe aceştia de incompatibilitățile și de conflictele de interese constatate de ANI sau de justiție. Iar comisia a dat raport de adoptare, validând explicațiile deputatului Nicolicea și ignorând punctul de vedere al ANI. Cel mai probabil vor încerca adoptarea legii la ședința de miercuri, avertizează Stelian Ion.

“Dacă va fi votată, vom strânge semnături pentru contestarea ei la Curtea Constituțională pentru că nu putem accepta ideea că unii indivizi își fac legea pentru a scăpa de sancțiuni și pentru a candida pentru niște funcții pentru care sunt nedemni”, a conchis deputatul constănțean, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor Burada” are un alt director interimar (document)

07 Jul 2020 568

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)

07 Jul 2020 666

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

04 Jul 2020 1523

Tudorel Chesoi, Alianța Național Țărănistă Primarul PSD Decebal Făgădău a sărăcit Constanța

02 Jul 2020 239

Ședință de Consiliu Local PSD și PMP au respins acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni!

01 Jul 2020 1139

PNL Constanța cere Primăriei să facă publice informațiile legate de procedura de achiziție a serviciilor de realizare a PUG-ului orașului

30 Jun 2020 2499

Consilierii județeni ai PNL cer eliberarea din funcție a Nicoletei Bercaru (PSD), interimar la Centrul „Teodor T. Burada”. Horia Țuțuianu a numit-o politic!

30 Jun 2020 1949

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1785

Liviu Dragnea, citat astăzi la DNA

26 Jun 2020 436

Liviu Dragnea, primul interviu după 13 luni de pușcărie „Sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație”

25 Jun 2020 1112

Stănescu Creșterea pensiilor și alocațiilor – prima măsură a PSD după demiterea guvernului Orban

22 Jun 2020 1407

Marian Râșnoveanu a fost schimbat de la Garda de Mediu

21 Jun 2020 899

Parlamentul European a votat o rezoluție pentru primirea României în Schengen

20 Jun 2020 1118

Parlamentarii PSD de la Constanța, supărați pe Iohannis “Spitalul regional este unul de interes strategic, gândit pentru a deservi inclusiv efectivele militare aliate”!

20 Jun 2020 1480

S-a înscris în Pro România și intră în competiția electorală. Medgidia, un oraș eco-smart, proiectul lui Dumitru Moinescu pentru alegerile locale

20 Jun 2020 1537