Politic

Stelian Ion (USR) - „Puţin probabil ca staţiunea Mamaia să atingă măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc!“

Lansată cu surle şi trâmbiţe în 2018, Strategia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului în municipiul Constanţa vorbeşte despre utilizarea durabilă şi eficientă a resurselor, despre mecanisme moderne de management şi despre valorificarea la maximum a fondurilor UE alocate pentru dezvoltarea turismului.
 
„Pentru oraşul nostru, turismul ar fi trebuit să fie una dintre principalele surse de dezvoltare economică. Ne vorbeşte inclusiv despre certificarea plajelor în sistem “blue flag” (steagul albastru) - cel mai înalt standard pentru calitatea apei, securitatea plajei, serviciile oferite şi conservarea mediului. Anul trecut, doar 4 zone de plajă din Mamaia şi Mamaia - Sat/Năvodari au primit Steagul Albastru. În 2019, numărul acestora scade la 3. Ţara vecină, Bulgaria, deţine 13 asemenea plaje (sursa: blueflag.global/all-bf-site).  La noi, la Mamaia, sub oblăduirea autorităţilor locale, s-a construit şi încă se construieşte haotic: pe spaţiile verzi, pe plajă, până în buza trotuarelor şi pe terenuri retrocedate ilegal. Mizeria, paragina şi kitsch-ul ne întâmpină la tot pasul. În aceste condiţii, este puţin probabil ca staţiunea noastră să atingă curând măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc. 

Atâta vreme cât la conducerea acestui oraş vor fi tot urmaşii politici ai lui Mazăre şi grupurile de interese din jurul acestuia, idei precum cea a dezvoltării unui turism durabil, responsabil şi de calitate rămân doar pe hârtie, între copertele unor dosare cu denumiri pompoase”, susţine deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 1386

Rareş Bogdan (PNL) - „În timp ce milioane de români au fost alungaţi din ţară, nu există o strategie care să coreleze educaţia cu piaţa forţei de muncă“

03 May 2019 446

Moda planificărilor pe bani publici Strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Constanţa, mai scumpă decât studiul pentru Master-Planul de investiţii al Ministerului Turismului! (document)

03 Dec 2018 1025

Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța intră la vot în Consiliu Local Municipal. Ne-a costat 85.000 de lei!

25 May 2018 692

CJC a făcut degeaba consultarea pentru „Strategia de Dezvoltare a Turismului“ Bogdan Bola (PNL) - „În județul Constanța, turismul este admirabil, sublim, dar lipsește cu desăvârșire!“

12 May 2018 2123

După municipalitate, şi Consiliul Judeţean Constanţa pregăteşte terenul pentru a comanda o strategie pentru dezvoltare turistică a judeţului

07 Apr 2018 1371

Ce spune fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, despre Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa (document)

08 Mar 2018 1423

Primăria Constanţa organizează dezbatere publică pe marginea strategiei de dezvoltare şi promovare turistică. Vezi când are loc întâlnirea?

28 Feb 2018 666

Constanţa. Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu a fost finalizată. Primăria vă invită să o consultaţi. Care sunt obiectivele pe termen mediu şi lung? (document)

14 Feb 2018 2491

Agorapolis SRL va realiza strategia de dezvoltare şi promovare a turismului constănţean

19 Aug 2017 1358

Audit Curtea de Conturi despre un dezastru ANT-ul condus de Filipescu, Matichescu și Nedea nu a elaborat o strategie de dezvoltare a turismului (document)

23 May 2017 6318

Consilierul Bogdan Bola solicită CJC o strategie turistică pentru localitățile dunărene din județ

16 Apr 2017 1852

Anunţul conducerii administraţiei judeţene Constanţa Buget de avarie, strategie pentru drumuri, înfiinţarea unui serviciu de analiză strategică şi Direcţie pentru Turism

31 Mar 2017 2254

Ce așteaptă patronatele din turism de la Ministerul Turismului. O strategie de promovare și reglementări

04 Jan 2017 1699

Strategia de comunicare pe Facebook pentru industria de turism

14 Feb 2014 2033