Stelian Ion (USR) - „Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie va avea o viaţă scurtă“

Deputatul constănţean Stelian Cristian Ion susţine că primul lucru pe care îl vor face cei din USR în momentul în care vor constitui o majoritate parlamentară va fi desfiinţarea secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie.
 
„La începutul acestei sesiuni parlamentare, USR a depus o propunere legislativă de punere în acord a legilor justiţiei cu avizul Comisiei de la Veneţia. Printre altele, propunerea noastră prevedea desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor, iar la Senat a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei Juridice de pe o zi pe alta. La începutul acestei săptămâni s-a dat raport de respingere, după care a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului, spre dezbatere şi vot final, fiind respinsă într-o procedură fulger”, explică deputatul USR Constanţa.
 
În opinia parlamentarului constănţean, „graba PSD de a scăpa de această propunere arată teama lor de a nu se întâmpla ceva neprevăzut care să le dea peste cap socotelile. Le e frică de noi mişcări, le e frică de dezertări ale unora dintre colegii lor. Într-o astfel de situaţie, un proiect cum este acesta îi poate lăsa fără jucăria lor cea mai de preţ, fără SS, cu care încearcă să bage frica-n magistraţi.
 
De la tribuna Senatului, Robert Cazanciuc, Şerban Nicolae, Claudiu Manda şi Daniel Zamfir au adus tot felul de argumente schimonosite, încercând să demonstreze cât de minunată este această secţie care anchetează magistraţi şi cât de odios este DNA-ul, cel care anchetează politicieni. Pentru ei, satisfacţia oferită de SS este maximă. Să-i vadă acum pe procurorii care au îndrăznit să-i ancheteze, anchetaţi ei înşişi de SS, este tot ce şi-ar fi putut dori vreodată. Răzbunare şi intimidare”, mai spune Stelian Ion.
 
Proiectul respins de Senat va fi completat cu amendamentele prin care vor fi eliminate şi efectele nocive ale OUG 7/2019 şi OUG 12/2019 şi va fi redepus în această săptămână, a mai anunţat deputatul jurist.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.