Stelian Ion (USR), sesizare la CE pentru acţionarea în judecată a României în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru încălcarea legislaţiei europene

Calitatea de cetăţeni europeni ne conferă nişte drepturi pe care ar trebui să le exercităm.
Pentru apărarea statului de drept în România, deputatul USR Stelian Ion este de părere că „putem solicita Comisiei Europene să pornească demersurile pentru acţionarea în judecată a României în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru încălcarea legislaţiei europene şi a obligaţiilor decurgând din Tratatul de aderare, întocmai cum a procedat în cazul Poloniei”.
 
Parlamentarul mai susţine că întotdeauna „Comisia Europeană apreciază plângerile venite din partea cetăţenilor, care constituie o sursă importantă pentru detectarea încălcărilor şi a încurajat permanent formularea unor astfel de sesizări”.
 
În acest sens, deputatul USR reaminteşte că fiecare cetăţean român are la dispoziţie în acest scop un formular special online care se poate completa şi în limba română, la adresa: https://ec.europa.eu/…/report-a-br…/complaints_ro/index.html.
 
„Cu cât se trimit mai multe astfel de sesizări, cu atât cresc şansele ca problema mutilării legilor justiţiei şi a favorizării infractorilor prin modificarea legislaţiei penale să ajungă mai repede în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, la sesizarea Comisiei Europene. Eu am trimis această sesizare. Completarea şi expedierea ei durează doar câteva minute”, conchide deputatul.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 269

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 488

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 922

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 468

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 580

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 570

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 618

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 761

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 522

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 670

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 821

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 666

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 773

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 665