Politic

Stelian Ion (USR) - „Solicităm PRO România şi ALDE să-şi exprime în mod explicit poziţia cu privire la moţiunea de cenzură!“


Parlamentarii USR solicită grupurilor PRO România şi ALDE să-şi exprime în mod explicit poziţia cu privire la moţiunea de cenzură şi îi invită pe reprezentanţii acestora la o discuţie, a anunţat, liderul deputaţilor USR, deputatul constănţean Stelian Ion.

„Am observat că se tărăgănează foarte mult nişte decizii din partea ALDE şi PRO România, ca urmare, am invitat toţi liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, mâine, pentru a avea o discuţie în cadru larg referitoare la urgentarea depunerii moţiunii de cenzură. Dorim prin aceasta să îi punem pe colegii din ALDE şi Pro România în postura de a-şi exprima în mod clar opţiunea cu privire la semnarea şi susţinerea moţiunii de cenzură.

De asemenea, ne-am reconsiderat poziţia referitoare la problema depunerii moţiunii de cenzură după strângerea celor 233 de semnături, numărul de voturi care ar fi necesare pentru a trece moţiunea de cenzură, în condiţiile în care am observat că fiecare zi care trece nu face altceva decât să întărească poziţia premierului Viorica Dăncilă, care recurge la mijloace neortodoxe incorecte de a prelua deputaţi din alte partide, de a-i lua pe fiecare la bucată şi a-şi întări poziţia. În aceste condiţii, credem este neapărat necesar să depunem cât mai repede această moţiune de cenzură”, a declarat, ieri, deputatul constănţean Stelian Ion.

În opinia sa, moţiunea de cenzură este cea care poate tranşa actuala criză politică. „Singura rezolvare a acestei crize este depunerea moţiunii de cenzură şi un vot pe moţiunea de cenzură. Iar cei care pretind mai nou că au intrat în Opoziţie trebuie să-şi definească foarte clar poziţionarea faţă de această moţiune de cenzură. Nu poţi să pretinzi că ai intrat în opoziţie şi că faci opoziţie Guvernului Dăncilă şi tu să arunci tot felul de condiţionări absurde referitoare la semnarea şi susţinerea acestei moţiuni de cenzură. Şi mă refer, în principal, la colegii din ALDE şi PRO România. Din punctul nostru de vedere, moţiunea ar fi trebuit depusă demult”, a  mai afirmat deputatul USR, care a devenit la sfârşitul săptămânii trecute şi vicepreşedinte al USR la nivel naţional.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR Constanța solicită Consiliului Județean măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean

27 Mar 2020 556

USR cere Ministerului Sănătății clarificarea normelor privind persoanele izolate la domiciliu

27 Mar 2020 533

USR Constanța cere testarea periodică a personalului medical și auxiliar, consiliere psihologică și cazare gratuită. Ce proiect au trimis Consiliului Local? (document)

27 Mar 2020 856

Deputatul Stelian Ion - „Măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente!”

26 Mar 2020 1548

Deputatul USR Stelian Ion solicită autorităților centrale și locale blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile

25 Mar 2020 2076

Stelian Ion (USR) - „I-am solicitat ministrului de Interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului”

24 Mar 2020 2212

USR „MAI trebuie să pună Hotelul Meridian la dispoziția cadrelor medicale din Constanța”

23 Mar 2020 1324

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)

21 Mar 2020 3041

Deputatul USR Stelian Ion - „Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie trebuie închisă temporar, nu dezinfectată!”

19 Mar 2020 2513

USR PLUS propune măsuri de compensare pentru sectorul HORECA

18 Mar 2020 486

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1104

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”

17 Mar 2020 1152

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion, aflat în izolare la domiciliu și luat în evidență de DSP, dar netestat pentru COVID-19, cere amânarea alegerilor locale

17 Mar 2020 3244

Candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion - "Alegerile locale trebuie amânate"!

16 Mar 2020 1534

Ce spune Nicu Fălcoi (USR), unul dintre parlamentarii care au fost în delegația de la Bruxelles, despre cazul senatorului Chițac, infectat cu coronavirus

16 Mar 2020 4109