Politic

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

Peste 3.000 de membri ai Partidul Naţional Liberal au participat, la Constanţa, la întâlnirea Regională Sud-Est cu aleşii locali, activul de partid şi candidaţi partidului pentru alegerile europarlamentare, la Pavilionul Expoziţional.
Cu această ocazie, o parte a candidaţilor liberali pentru alegerile europarlamentare şi-au transmis mesajele propriului electorat.
 
La întâlnire au participat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, lideri naţionali şi locali ai PNL, primari, parlamentari şi candidaţi la alegerile europarlamentare, precum Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Dan Motreanu, Cristian Buşoi sau dobrogeanul Vlad Nistor.
 
Candidaţii PNL la europarlamentare au fost primiţi cu multă căldură ieri, la Constanţa, iar discursurile mobilizatoare au fost aplaudate la scenă deschisă. Fostul jurnalist Rareş Bogdan şi-a fascinat audienţa şi nu a avut nevoie de notiţe pentru asta.
 

„Votul de pe 26 mai este pentru a rămâne în Europa“

 
De la Constanţa, Rareş Bogdan a transmis tuturor liberalilor că „votul de pe 26 mai nu este un vot pentru a trimite nişte europarlamentari la Bruxelles. Este un vot în care hotărâm dacă România stă în Europa în primul rând. E votul României în Europa. E votul recâştigării demnităţii. În primele 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL este obligat să taie pensiile speciale. În afara militarilor şi a magistraţilor, toate celelalte 150.000 de pensii speciale trebuie să dispară. Constanţa înţelege ce vreau sa spun, pentru că a fost condusă de echipa Mazăre - Constantinescu - Strutinsky. Gaşca a fost înlocuită cu alta, la fel de nocivă. Constanţa a fost abandonată“.
 
Candidatul PNL aflat pe primul loc pe lista pentru alegerile europarlamentare a mai anunţat că săptămâna viitoare va merge acasă la Liviu Dragnea. „Sâmbăta viitoare vom organiza un miting în capitala corupţilor, în Alexandria. Le-am transmis că vine lupul acolo, să le arătăm că timpul lor a expirat, timpul lui Dragnea a expirat. Vom fi acolo cu miile să le spunem asta. Ne-am săturat să vorbim de oameni care nu iubesc această ţară, care ne desconsideră”.
 
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis celor prezenţi că partidul său va şti să aducă prosperitatea tuturor românilor, dacă prin vot li se va da această şansă. „Vă chem la luptă, în aceste zile, lăsaţi totul deoparte şi vorbiţi cu oamenii şi împreună să-i chemăm să elibereze România. Pe 26 mai eliberam România. PNL va câştiga şi europarlamentarele, şi prezidenţialele”, a spus Ludovic Orban.

Gazda evenimentului de la malul mării, preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a vorbit în discursul său despre un oraş aflat în ruină, sărăcit de „ciuma roşie. „Din păcate, acest oraş, simbol al judeţului Constanţa, a fost în ultimii 30 de ani sărăcit. Acest oraş a fost lovit de o boală care a întârziat dezvoltarea, o boală care continuă să îi ţină pe români dependenţi de o clică de hoţi şi incompetenţi. I se spune „ciuma roşie”. Au promis opt spitale regionale şi nu au făcut niciunul, nu au reuşit să facă niciun kilometru de autostradă, au devalorizat moneda naţională, românii pleacă din ţară, de parcă am fi în stare de asediu, iar pesediştilor le e frică să iasă pe stradă. Este limpede că PSD şi ALDE sunt incompatibili cu România. Avem exemplul primarilor PNL, care au arătat performanţa şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care este garanţia euroatlantică pentru România. PNL generează bunăstare pentru România. Doar împreună vom reuşi!”, a exclamat deputatul constănţean.

Au mai vorbit electoratului liberal şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care a afirmat că „pe 26 mai avem de dat două voturi vitale. Un vot pentru referendumul împotriva corupţilor şi un vot pentru Europe“, precum şi europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, senatorul George Stângă, europarlamentarul Cristian Buşoi, deputatul Victor Paul Dobre, vicepreşedinte al partidului, sau Vlad Nistor, vicepreşedintele PNL, de asemenea candidat la europarlamentare, şi Robert Sigărtău, secretarul general al PNL. Din cauza timpului nefavorabil, întâlnirea cu electoratul liberal din oraşul Ovidiu s-a anulat. În schimb, conducerea PNL şi candidaţii la europarlamentare au mers în comuna Mihail Kogălniceanu, unde s-au întâlnit cu activul de partid şi cu simpatizanţi liberali.

Citeşte şi:
 
LIVE TEXT Lansarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, la Constanţa. Rareş Bogdan, prezent la eveniment (galerie foto + video)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 210

Constanţa. Consilierii PNL cer schimbarea din funcţie a viceprimarului Dumitru Babu (document)

26 Jun 2019 281

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

25 Jun 2019 1491

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

24 Jun 2019 706

Zece etaje, spaţii comerciale şi restaurante la parter Fostul consilier local Virgil Lixandru va supraetaja blocul pe care îl ridică în Mamaia Nord

24 Jun 2019 990

Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă Oraşul Ovidiu, administrat de un primar liberal, modernizat cu fonduri europene

22 Jun 2019 831

Fost ministru condamnat la închisoare pentru fapte de corupție

20 Jun 2019 1045

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 1293

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1603

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a mers în Palazu Mare și a discutat cu locuitorii care nu vor betoane ridicate printre case (galerie foto)

15 Jun 2019 1721

Cine este noul secretar general al PNL Constanța. Decizia, luată în ședința Biroului Poltic Județean Constanța

14 Jun 2019 1758

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 473

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 2169

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 3504

PNL Constanţa strânge semnături pentru montarea de limitatoare de viteză în dreptul grădiniţei din Horia, aflată pe drumul judeţean

11 Jun 2019 478