Politic

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

Peste 3.000 de membri ai Partidul Naţional Liberal au participat, la Constanţa, la întâlnirea Regională Sud-Est cu aleşii locali, activul de partid şi candidaţi partidului pentru alegerile europarlamentare, la Pavilionul Expoziţional.
Cu această ocazie, o parte a candidaţilor liberali pentru alegerile europarlamentare şi-au transmis mesajele propriului electorat.
 
La întâlnire au participat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, lideri naţionali şi locali ai PNL, primari, parlamentari şi candidaţi la alegerile europarlamentare, precum Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Dan Motreanu, Cristian Buşoi sau dobrogeanul Vlad Nistor.
 
Candidaţii PNL la europarlamentare au fost primiţi cu multă căldură ieri, la Constanţa, iar discursurile mobilizatoare au fost aplaudate la scenă deschisă. Fostul jurnalist Rareş Bogdan şi-a fascinat audienţa şi nu a avut nevoie de notiţe pentru asta.
 

„Votul de pe 26 mai este pentru a rămâne în Europa“

 
De la Constanţa, Rareş Bogdan a transmis tuturor liberalilor că „votul de pe 26 mai nu este un vot pentru a trimite nişte europarlamentari la Bruxelles. Este un vot în care hotărâm dacă România stă în Europa în primul rând. E votul României în Europa. E votul recâştigării demnităţii. În primele 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL este obligat să taie pensiile speciale. În afara militarilor şi a magistraţilor, toate celelalte 150.000 de pensii speciale trebuie să dispară. Constanţa înţelege ce vreau sa spun, pentru că a fost condusă de echipa Mazăre - Constantinescu - Strutinsky. Gaşca a fost înlocuită cu alta, la fel de nocivă. Constanţa a fost abandonată“.
 
Candidatul PNL aflat pe primul loc pe lista pentru alegerile europarlamentare a mai anunţat că săptămâna viitoare va merge acasă la Liviu Dragnea. „Sâmbăta viitoare vom organiza un miting în capitala corupţilor, în Alexandria. Le-am transmis că vine lupul acolo, să le arătăm că timpul lor a expirat, timpul lui Dragnea a expirat. Vom fi acolo cu miile să le spunem asta. Ne-am săturat să vorbim de oameni care nu iubesc această ţară, care ne desconsideră”.
 
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis celor prezenţi că partidul său va şti să aducă prosperitatea tuturor românilor, dacă prin vot li se va da această şansă. „Vă chem la luptă, în aceste zile, lăsaţi totul deoparte şi vorbiţi cu oamenii şi împreună să-i chemăm să elibereze România. Pe 26 mai eliberam România. PNL va câştiga şi europarlamentarele, şi prezidenţialele”, a spus Ludovic Orban.

Gazda evenimentului de la malul mării, preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a vorbit în discursul său despre un oraş aflat în ruină, sărăcit de „ciuma roşie. „Din păcate, acest oraş, simbol al judeţului Constanţa, a fost în ultimii 30 de ani sărăcit. Acest oraş a fost lovit de o boală care a întârziat dezvoltarea, o boală care continuă să îi ţină pe români dependenţi de o clică de hoţi şi incompetenţi. I se spune „ciuma roşie”. Au promis opt spitale regionale şi nu au făcut niciunul, nu au reuşit să facă niciun kilometru de autostradă, au devalorizat moneda naţională, românii pleacă din ţară, de parcă am fi în stare de asediu, iar pesediştilor le e frică să iasă pe stradă. Este limpede că PSD şi ALDE sunt incompatibili cu România. Avem exemplul primarilor PNL, care au arătat performanţa şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care este garanţia euroatlantică pentru România. PNL generează bunăstare pentru România. Doar împreună vom reuşi!”, a exclamat deputatul constănţean.

Au mai vorbit electoratului liberal şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care a afirmat că „pe 26 mai avem de dat două voturi vitale. Un vot pentru referendumul împotriva corupţilor şi un vot pentru Europe“, precum şi europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, senatorul George Stângă, europarlamentarul Cristian Buşoi, deputatul Victor Paul Dobre, vicepreşedinte al partidului, sau Vlad Nistor, vicepreşedintele PNL, de asemenea candidat la europarlamentare, şi Robert Sigărtău, secretarul general al PNL. Din cauza timpului nefavorabil, întâlnirea cu electoratul liberal din oraşul Ovidiu s-a anulat. În schimb, conducerea PNL şi candidaţii la europarlamentare au mers în comuna Mihail Kogălniceanu, unde s-au întâlnit cu activul de partid şi cu simpatizanţi liberali.

Citeşte şi:
 
LIVE TEXT Lansarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, la Constanţa. Rareş Bogdan, prezent la eveniment (galerie foto + video)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preluarea magistralelor CET, subiect de campanie electorală. Liberalii şi primarul Făgădău îşi umflă muşchii pe spatele constănţenilor

21 Aug 2019 237

Decebal Făgădău se întâlneşte cu consilierii locali. Se va discuta reluarea votului privind termia

20 Aug 2019 478

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a rețelei termice și să vină cu el în fața consilierilor

19 Aug 2019 491

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 1932

OUG 51/2019, motiv de scandal între liberali şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. „Transportul public, comercial, al elevilor şi al persoanelor cu handicap, în pericol“ (documente)

14 Aug 2019 243

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

14 Aug 2019 385

Din 10 august, PNL începe campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale

09 Aug 2019 477

Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

09 Aug 2019 622

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 402

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor inițiate de primar, în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală!“

07 Aug 2019 693

PNL va strange semnături pentru candidatura lui Iohannis la prezidenţiale

06 Aug 2019 346

Interesele dobrogenilor, îngropate în sertarele Parlamentului Proiectul de lege privind anularea taxelor de pod de la Giurgeni şi Feteşti nu a mai ajuns la Camera Deputaţilor

06 Aug 2019 651

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 1055

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănţeni în audienţele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu

03 Aug 2019 538

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 756