Supraveghează lucrările finei lui Nicuşor Firmă recent înfiinţată - diriginte pe şantierul Muzeului de Istorie

cap_1.jpgConsiliul Judeţean Constanţa a atribuit dirigenţia de şantier pentru lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie.

Contractul privind „Servicii dirigenţie şantier pentru lucrările de C+M+I (construcţii, montaj, instalaţii) aferente proiectului HIPERB" a fost atribuit unei firme din comuna Valu lui Traian. SC Consult Primo Partener SRL va încasa de pe urma contractului semnat pe 16 februarie 2011 cu instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu 116.230 lei fără TVA, dintr-o valoare estimată de 116.230 lei fără TVA. Interesant este faptul că SC Consult Primo Partener SRL a fost înfiinţată pe 8 decembrie 2010, iar la numai două luni după, câştigă un contract important de dirigenţie de şantier, fiind totodată şi singurul ofertant în cadrul procedurii de achiziţie. Pentru a afla cum se face că o firmă de pe certificatul de înregistrare al căreia nici nu s-a uscat bine cerneala reuşeşte să câştige un contract de dirigenţie de şantier pentru lucrări atât de importante ca cele incluse în Proiectul HIPERB, l-am contactat telefonic pe unicul asociat şi administrator al societăţii - Alexandru Drăgan. De precizat că acesta mai deţine părţi sociale şi în SC Radvisar SRL, alături de Nicoleta Carmen Berechet.

Drăgan: „Am avut şi puţin noroc"

„Am avut susţinere tehnică şi financiară din partea altei societăţi mai vechi şi puţin noroc. Este legal", ne-a dezvăluit Alexandru Drăgan reţeta succesului său la licitaţia CJC, păstrând însă misterul legat de firma care-i susţine afacerea. „Întrebaţi-i pe cei de la Consiliul Judeţean care este firma", ne-a îndrumat secretosul patron. Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, ne-a îndemnat să facem o cerere scrisă dacă vrem să aflăm această informaţie, adăugând că oricum nu ştie dacă este legal să ne spună cine este firma. De parcă banii publici ar trebui cheltuiţi în secret. De precizat că şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Muzeului de Istorie şi Arheologie pe 17 februarie, adică la o zi după ce a fost semnat şi contractul pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii.

Mara s-a săturat să fie diriginte

De precizat că de lucrările de consolidare a muzeului se ocupă SC Mara Construct SRL din Mihail Kogălniceanu. Pentru acest contract, societatea va primi 6.459.630,72 de lei fără TVA. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă chiar în ultima zi a lui 2010, Mara Construct fiind de altfel singura societate participantă. Contractul obţinut de Mara Construct de la CJC-ul lui Nicuşor Constantinescu poartă numărul 26.844/31.12.2010, iar valoarea estimată iniţial de autoritatea contractantă a fost de 7.055.014,20 lei fără TVA. Firma din Kogălniceanu nu este la primul contract cu instituţia condusă de Nicuşor. Firma a obţinut în 2010, tot prin licitaţie, contractul pentru Servicii supraveghere lucrări de execuţie prin dirigenţie de şantier pentru lucrarea de reabilitare a sistemului rutier DJ 228, tronsonul dintre DN 22 C şi DN 2A. Cu alte cuvinte, drumul Nazarcea - Ovidiu, pe care Consiliul Judeţean, condus de Nicuşor Constantinescu, îl reabilitează din bani europeni cu firma Tel Drum, fosta firmă a CJ Teleorman, privatizată de PSD-istul Liviu Dragnea. Prin acest contract, Mara Construct va primi 321.426 de lei fără TVA. Firma a fost, de asemenea, singurul ofertant şi la această licitaţie. Pe lista de contracte cu CJC se mai află serviciile de dirigenţie de şantier pentru două şcoli speciale, dar şi cele pentru lucrările de extindere la Complexul Terapeutic Albatros.

Contract de la naşu-mare

Mara Construct o are ca asociat pe Maria-Cătălina Căpăţînă. Aceasta este fiica Sandei Ciocoiu, vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PSD şi şefă la Conpress Holding. În luna mai a anului trecut, mai exact în prima zi a acesteia, Nicuşor Constantinescu a fost şi mare naş la nunta Mariei-Cătălina cu alesul ei, Nicolae Valentin. Nicuşor, împreună cu soţia Codruţa au devenit părinţi spirituali ai tinerei familii la biserica Sf. Mina din Parcul Tăbăcărie. Parc pe care, de altfel, îl regăsim şi în dosarul retrocedărilor, în care este judecat şi şeful CJC, alături de primarul Constanţei. Dar Sanda Ciocoiu este unul dintre oamenii de încredere ai tandemului Mazăre - Constantinescu. În Mara Construct a fost implicată, până nu demult, familia Sanda şi Gheorghe Ciocoiu. Situaţia s-a schimbat la un moment dat, fix înainte de nunta cea mare. În monitorul Oficial 1856 din 29 aprilie 2010, se spune că unicul asociat, Sanda Ciocoiu, i-a cesionat Mariei-Cătălina Căpăţînă, născută pe 6 martie 1983, părţile sociale ale firmei Mara Construct SRL. Acelaşi act arată că Gheorghe Ciocoiu, tatăl vitreg al noii patroane, s-a retras din funcţia de administrator, lăsându-i locul lui Constantin Dima. Sanda Ciocoiu este cunoscută şi ca cea care, în 2002, a preluat părţile sociale ale Conpress Holding de la Radu Mazăre şi de la Nicuşor Constantinescu, devenind asociată alături de Sorin-Gabriel Strutinsky şi Mihail Cârciog - parteneri de afaceri ai cuplului Mazăre-Constantinescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 553

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1712

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2723

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 726

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1376

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1537

Modificări în firma Plaza Events SRL din Constanța. Printre asociați este și cumătrul lui Nicușor Constantinescu

05 Feb 2024 719

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 882

Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu Licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor bunuri aflate în proprietatea Ideea Contrast SRL

29 Dec 2023 934

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, contestație la executare, la Tribunalul Constanța

19 Dec 2023 2679

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1002

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1301

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1045

Mazăre și Nicușor, citați în 2024 la Judecătoria Constanța!

24 Sep 2023 1363