Politic

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

  • PNL a încheiat cel mai recent sondaj în municipiul Constanța în contextul alegerilor locale
  • Clasamentul îl indică pe senatorul Chițac drept câștigător, urmat de Decebal Făgădău, Stelian Ion și surpriză, Mohammad Murad, dacă în cele din urmă va candida
  • Potrivit surselor liberale, nehotărâții depășesc în acest sondaj 11%
  • În cazul principalilor competitori electorali, Făgădău și Chițac, orice este posibil, dat fiind faptul că procentele lor finale pot fi estompate semnificativ de campaniile negative de care vor avea parte

Cel mai recent sondaj realizat de PNL în municipiul Constanța, încheiat recent arată o favorabilitate de 39,5% pentru liberali la nivelul județului Constanța în contextul alegerilor locale.
Rezultatul acestui sondaj, certifică alegerea candidatului PNL Constanța pentru primăria Constanța.
Chiar dacă imaginea sa a avut de suferit în perioada martie – mai , din cauza scandalului legat de infectarea cu Covid 19, Vergil Chițac, stă cel mai bine în acest sondaj, fiind cotat cu 27%, în timp ce, PNL Constanța, organizația municipală – 37%.

Interesant este că potrivit surselor liberale, nehotărâții depășesc în acest sondaj 11%.
Pe locul al doilea dar în scădere se află primarul în funcție, care a scăzut comparativ cu ultima cercetare realizată la începutul anului. În ianuarie, Făgădău avea aproape 30%, iar acum nu trece de 20%, în timp ce organizația municipală a PSD Constanța își menține trendul de la prezidențialele de anul trecut și nu depășește 17% din voturi.
În cazul principalilor competitori electorali, Făgădău și Chițac, orice este posibil, dat fiind faptul că procentele lor finale pot fi estompate semnificativ de campaniile negative de care vor avea parte.

În cazul lui Făgădău, la capitolul “favorabilitate”, de pildă doar 35% dintre respondenți au o părere bună, alți 29%, au o părere mai puțin bună și 4% o părere proastă despre prestația actualului edil.
Stelian Ion de la USR se află pe locul al treilea cu 17%, dar cu șanse de creștere, funcție și de modul în care își va gândi campania electorală iar USR se situează undeva la 19-20%.

 

Plutonul este completat de Palaz, Dobre și Constantinescu

Horia Constantinescu, intrat în cursa electorală în calitate de independent, mai nou membru și candidat PPUSL are 5% în acest sondaj ca intenție de vot.
Față de cercetarea realizată la începutul anului, candidații Pro România și PMP sunt în ușoară creștere, dar nesemnificativ. Claudiu Palaz rămâne însă sub 10% în sondajul PNL, sub partidul pe care îl conduce.

 

Cine i-a luat masiv voturile lui Decebal Făgădău?

Noutatea sondajului este numele omului de afaceri Mohammad Murad, măsurat de liberali, după ce acesta a anunțat că vrea să candideze independent pentru primăria Constanța. Aproximativ 17% se regăsesc în dreptul acestuia, o cifră enormă, chiar dacă sondajul are și o marjă de eroare.
Liberalii sunt de părere că Murad ar lua cele mai multe voturi de la actualul primar iar dacă în cele din urmă, nu va mai candida, PNL este obligat să facă un alt sondaj pentru că 17% care vor fi redistribuite nu sunt deloc de neglijat.

Iată care sunt numele măsurate în sondajul PNL: senatorul Vergil Chiţac, desemnat candidatul PNL la primărie, omul de afaceri, Mohammad Murad, Stelian Ion, deputat USR de Constanţa și candidat la primăria Constanța, Claudiu Palaz, președinte PMP, Mircea Titus Dobre, deputat și coodonator al organizației județene a PRO România, Horia Constantinescu, membru PPUSL şi evident, Decebal Făgădău (PSD) primarul în funcție al municipiului Constanţa și candidat pentru un nou mandat.
Sondajul are o marjă de 3.5% și a fost realizat de aceeași companie cu care liberalii lucrează și la nivel national.Citește și:

Avem numele măsurate în cercetarea sociologică a PNL Constanţa. Pe cine iau în calcul liberalii ca adversari în lupta pentru primărie

Bogdan Huțucă (PNL) „Candidatul pentru Primăria Constanța va fi desemnat pe baza unui sondaj!”

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

george

02 Aug, 2020 12:26

Fratila e cu o clasa peste ei !

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța

14 Aug 2020 613

#alegerilocale2020 Vergil Chițac, candidat PNL, despre promisiunile PSD din 2016 pentru Constanța

14 Aug 2020 648

#alegerilocale2020 Vergil Chițac (PNL) - “În mandatul meu, realizarea unui nou PUG va fi prioritate zero”!

13 Aug 2020 767

#alegerilocale2020 Stelian Ion (Alianța USR-PLUS)- ”Scrutinul din septembrie, șansă istorică de a scăpa municipiul și județul Constanța de PSD”

12 Aug 2020 710

AEP a publicat subvențiile primite de partide de la bugetul de stat

10 Aug 2020 1525

#alegerilocale2020 Gheorghe Mechenici, noua voce politică PNL în Costinești, promite renașterea stațiunii

10 Aug 2020 1522

#alegerilocale2020 Mihai Lupu candidează pentru Consiliul Județean Constanța sub egida „ÎMI PASĂ“ (galerie foto)

10 Aug 2020 871

#alegerilocale2020 Mai puțin de 50 de zile până la ziua alegerilor locale. Liberalii constănțeni susțin că sunt pregătiți să le câștige!

10 Aug 2020 707

#alegerilocale2020 Vergil Chițac, candidat PNL pentru Primăria Constanța - „Ceea ce s-a întâmplat în Constanța în ultimii ani de zile se datorează acestui cartel PSD-PMP”

06 Aug 2020 416

Proiect de modificare a Legii 51/1991 privind siguranţa naţională a României, depus la Camera Deputaţilor

05 Aug 2020 417

Ludovic Orban salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării Dosarului 10 august

04 Aug 2020 382

George Muhscină a demisionat din PNL Constanța. Candidează independent pentru conducerea Consiliului Județean (galerie foto și video)

03 Aug 2020 2878

Mihai Lupu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Constanța"Bogăția arheologică din Dobrogea ar putea ajuta turismul"

31 Jul 2020 2385

#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

31 Jul 2020 806

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

30 Jul 2020 1772