Susţinerea tinerilor, o prioritate pentru Dinu Gheorghe, candidatul PP-DD la Primăria Constanţa

PPDD-1-iunie.JPGÎn opinia avocatului Dinu Gheorghe, candidatul PP-DD la Primăria municipiului Constanţa, „copiii reprezintă bucuria tuturor părinţilor şi speranţa de mâine a României". Cadru universitar, până de curând decan al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Spiru Haret", Dinu Gheorghe a predat şi la Universitatea „Ovidius" şi ştie că fără învăţători şi profesori bine plătiţi şi competenţi „Constanţa este condamnată să fie doar o piaţă de desfacere şi copiii noştri o mână de lucru ieftină". Pentru a nu se ajunge în această situaţie, candidatul PP-DD la mandatul de primar al Constanţei promite: „Copiii vor avea parte de o educaţie performantă prin grija sporită faţă de elev încă de la clasele primare, prin construirea de centre afters chool, creşe, grădiniţe". Mai mult, susţine Dinu, pentru intelectualii din Constanţa, profesori, doctori, ingineri, va aloca un fond special de la bugetul local pentru plata deplasărilor acestora la diferite congrese şi simpozioane ştiinţifice din ţară şi din străinătate.

Dinu Gheorghe consideră că „tinerii din Constanţa au nevoie de locuri de muncă, de o viaţă civilizată, de cultură, baze de distracţii, discoteci, dar şi de teatre, parcuri". În această ordine de idei, Dinu a gândit Programul „Tinerii, şansa Constanţei şi a constănţenilor". Acest proiect presupune pregătirea tinerilor prin intermediul unor cursuri gratuite de formare profesională în cele mai variate domenii: de la informatică şi întocmire de proiecte europene, management şi administraţie, până la meserii diverse ca electricieni, mecanici-auto, constructori, agricultori, cursuri finanţate prin POSDRU.

Dinu Gheorghe intenţionează, de asemenea, să implementeze Programul „Vreau să fiu colegul tău", prin care liceenii şi studenţii să efectueze stagii de practică în firmele din Constanţa, din Portul Constanţa, dar şi la firmele din ţările şi oraşele cu care Constanţa se va înfrăţi.

O altă prioritate pentru Dinu Gheorghe este sănătatea. Din acest punct de vedere, el va susţine, prin toate pârghiile legale, toate activităţile specifice întreţinerii sănătăţii constănţenilor, a copiilor, „deoarece Constanţa are una dintre cele mai mari mortalităţi infantile din ţară". „Acest fapt este inacceptabil!", este de părere Dinu Gheorghe. „În primul rând, asistenţa sanitară pentru copii trebuie să fie performantă, atât în ceea ce priveşte dotările spitalelor şi ale policlinicilor, dar mai ales pregătirea, perfecţionarea şi retribuirea personalului sanitar şi medical", a declarat candidatul PP-DD.

„Prin programul «Mens sana in corpore sano» vom realiza pentru copiii noştri parcuri de joacă în aer liber, o piscină olimpică cu acces gratuit, vom suporta cheltuielile pentru deplasările copiilor sportivi la olimpiade în ţară şi în străinătate, în special ale campionilor. Bineînţeles, vom suporta şi deplasarea instructorilor care antrenează copiii campioni", a conchis Dinu Gheorghe.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Are o diplomă în jurnalism. Fostul parlamentar Marian Vasiliev și-a făcut o firmă de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune

05 Aug 2022 1923

Foştii preşedinţi ai PP-DD Constanţa, la Înalta Curte de Casaţie

24 Oct 2017 2163

Sentinţă definitivă în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa Mariana Ciuciuleacă - cinci ani. Nicolae Aldea - şase ani

24 May 2017 7005

După alegerile din 11 decembrie, trei dintre foştii parlamentari de Constanţa au rămas fără mandat. Alţi 12 nu au mai candidat, cu sau fără voia lor! (galerie foto)

17 Dec 2016 5496

8 decembrie, noul termen de judecată în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa

31 Oct 2016 2205

Hotărâre definitivă în dosarul fostei conduceri a PP-DD Constanţa

29 Aug 2016 2279

Candidatul independent la primăria Constanţa George Andrei Popescu - „Constănţenilor le propun să înveţe să îşi iubească oraşul“

27 Apr 2016 12924

Consilierul local Dumitru Cojocaru, noul lider PND Agigea

22 Mar 2016 1851

Marin Hristoaie, viceprimarul din Negru Vodă, a trecut de partea PND

14 Mar 2016 3897

Comunicat PND

14 Mar 2016 1826

Comunicat UNPR

11 Mar 2016 1444

Fosta conducere a PP-DD Constanţa, menţinută sub control judiciar

02 Mar 2016 2466

Comunicat UNPR 19 IANUARIE 2016

19 Jan 2016 1383

Migraţii pe scena politică de la Constanţa

24 Dec 2015 2260

1000 de membri de la UNPR Constanța au plecat la PND

23 Dec 2015 2899