Tănase Barde, candidatul ARD pentru Colegiu 2 Senat„Consiliul Judeţean e o instituţie generatoare de baroni locali"

conferintaard.jpgDemocrat liberalii Constantin Chirilă, Zanfir Iorguş şi Tănase Barde, candidaţii ARD Constanţa la alegerile generale, au susţinut, ieri, prima conferinţă de presă în calitate de aspiranţi la un mandat în Parlamentul României. Cei trei au vorbit despre proiectele pe care le consideră prioritare în mandatul 2012-2016 şi au insistat asupra ideii de reorganizare administrativ-teritorială a României.

„Singura şansă de relansare a României este spaţiul rural", a declarat ieri, în contextul unei conferinţe de presă, deputatul PDL Constantin Chirilă, aspirant la un nou mandat parlamentar, în acelaşi colegiu (Colegiul 5), din partea Alianţei România Dreaptă (ARD) Constanţa. În calitate de secretar al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, democrat liberalul a iniţiat o serie de proiecte de lege care au avut la bază mediul rural. Din acest punct de vedere, Chirilă a declarat că va continua să facă mai puţină politică, pentru a face, în schimb, „politica mediului rural".

Tot în cadrul conferinţei de ieri, deputatul Colegiului 5 a insistat asupra nevoii de a reface legislaţia achiziţiilor publice din România.

„România nu e guvernată"

În opinia democrat liberalului, „în ARD s-au adunat oameni care înţeleg că lipsa de dezvoltare va sufoca România". „De şase luni de zile România e pe pilot automat. Nu funcţionează niciun minister. Este ceva nemaiîntâlnit. Un prim ministru îşi lasă ţara, pentru că el are treabă. Miniştrii îşi beau cafeaua la ora 11.00. Suntem de râsul curcilor. România nu e guvernată", a menţionat candidatul ARD Constanţa pentru Colegiul 5 Camera Deputaţilor.

Nu în ultimul rând, Constantin Chirilă a afirmat că „ARD-ul trebuie să ştie să arate că poate să ţină ţara în echilibru". „Am greşit şi am recunoscut când am greşit. Sper că am învăţat din greşeli", a conchis Chirilă, referindu-se la guvernarea de dreapta a PDL.

„Primarii sunt oprimaţi"

Candidatul ARD pentru un mandat de senator în Colegiul 2, Tănase Barde, a vorbit, ieri, despre nevoia imperativă de refacere a legii privind achiziţiile publice din România. „Marea problemă a României o reprezintă modul în care se fac achiziţiile publice. Legea achiziţiilor publice trebuie urgent modificată astfel încât să se fure mai puţin", a precizat democrat liberalul. Barde a criticat, din acest punct de vedere, Primăria municipiului Mangalia pentru că, în mandatul fostului primar, Claudiu Tusac, nu ar fi ţinut licitaţii pentru achiziţiile publice: „E inadmisibil ca Primăria Mangalia să nu fi ţinut nicio licitaţie pentru o achiziţie publică".

Interesante au fost, însă, declaraţiile democrat liberalului referitoare la relaţia primarilor din judeţ cu instituţia Consiliului Judeţean Constanţa. Barde a declarat, în acest sens, că în urma discuţiilor cu oamenii din Colegiul 2 a constatat „o nemulţumire foarte mare cu privire la raporturile dintre primărie şi Consiliul Judeţean Constanţa". „Primarii sunt oprimaţi. Inclusiv cei de la PSD", a menţionat democrat liberalul. Tănase Barde a declarat şi că primarii vor să se „elibereze de sub jugul sub care se află", dar şi că instituţia consiliului judeţean „este o instituţie generatoare de baroni locali". Tocmai de aceea, Barde a afirmat că va susţine proiectul reorganizării administrativ-teritoriale, dar fără a desfiinţa judeţele, ci doar consiliile judeţene.

Zanfir Iorguş, deputatul Colegiului 5, candidat ARD pentru un nou mandat parlamentar în acelaşi colegiu, a afirmat, ieri, că se va opune proiectului prin care herghelia din Mangalia va reveni Consiliului Judeţean Constanţa. De asemenea, el a declarat că dezaprobă proiectul prin care Consiliul Local Constanţa, consiliile locale Mangalia, Agigea şi Năvodari, dar şi CJC-ul vor deveni acţionare majoritare ale Portului Constanţa. „Vom spune un nu hotărât. Portul Mangalia trebuie să fie al Mangaliei".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Părerologul de Constanţa.

02 Nov, 2012 08:55

Strigătele ARD ului,care se simte împilat de către toţi ceilalţi care nu sunt cu ei sau ca ei,semănă mai degrabă a jelanie strigată de nişte cumetre care duhnesc a băutură ieftină...!O citire mai atenta a listelor,tuturor candidaţilor din toată ţara,reliefeaza parşivenia democrat-liberalilor, care, paradoxal sau nu,au mai mulţi candidaţi ca oricând...peste tot,de la Timişoara la Suceava,de la Roman la Constanţa... ! În ciuda faptului că "şi-au schimbat părul" şi culorile politice,apucându-se,din nou de croşetat,citind poezii sau mai tăindu-şi dit tocuri şi afişându-se mai neglijent, ascunzându-se în alte colegii electorale sau partide sau sub paravanul unor aliaţe electorale,de două parale,nu şi-au schimbat absolut deloc "năravurile" politice... minciuna ridicată la rang de artă,infatuarea peste poate şi dorinţa lor nedisimulată de înavuţire cu orice preţ,corelate cu convingerea că electoratul ar fi o masă amorfă,uşor de manevrat,sunt principalele caracteristici ale acestor pseudopoliticieni.... Conjunctura legislativă,care le permite acestor indivizi şi individe fără scrupule,să candideze "mascaţi",vor transforma alegerile din decembrie într-un Haloween politic întârziat...de tot râsul pentru noi,alegătorii, dar profitabil... pe ici pe colo pentru ei,vampirii şi vârcolacii democrat-liberali, care doresc cu tot dinadinsul să ne ofere încă 4 ani de "transfuzii" ...vorba aia veche,comunistă...doresc cu tot dinadinsul să ne sugă..sângele şi vlaga...care ne-au mai rămas...Doamne ajută să nu se lase cu...sânge...! "Unde eşti tu Ţepeş-Doamne ?!"

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 262

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 291

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 264

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 239

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 372

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 278

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 373

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 343

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 451

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 490

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 477

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 593

Cumpărări directe Constanța Primăria Seimeni cumpără tobogan complex (DOCUMENT)

15 Apr 2024 380

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Cobadin investește în servicii de toaletare a arborilor (DOCUMENT)

15 Apr 2024 748

Licitații Constanța Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA cumpără servicii de mentenanță pentru sistemul de gospodărire calitativă a apei din canalele navigabile (DOCUMENT)

15 Apr 2024 319