Politic

Tărâmul de dincolo de Prut a fost pentru politicienii români un moft Deputatul Vişan vorbeşte despre un eşec românesc în Republica Moldova

Deputatul PSD de Constanţa George Vişan a făcut o declaraţie politică în legătură cu recenta situaţie din Republica Moldova. „Politicienii români s-au raportat la Republica Moldova ca la un trend ce la un moment dat ar putea calibra discursul politic în favoarea lor. Există infime referiri directe şi constante, nu doar sporadice şi superficial-contextuale, la situaţia socială de acolo, altele decât luările de poziţie când administraţia de peste Prut intră în vreo criză guvernamentală, parlamentară sau bancară- cum a fost faimosul furt de la Chişinău.
 
Generalizez poate cu indulgenţă o situaţie ce se poate schimba pe viitor dacă ne vom schimba perspectiva în bine în ceea ce priveşte acest minunat colţ de lume, cu bune şi cu rele, bineînţeles. Nu ne propunem să generalizăm că sunt şi excepţii de la această observaţie, dar trebuie să ne asumăm un eşec recent cu privire la optica noastră, la felul de a vedea Republica Moldova prin prisma strict a unor interese de PR sau politice.
 
Situaţia actuală din Republica Moldova este destul de îngrijorătoare şi ea reflectă lipsa noastră de atenţie sporită într-o zonă extrem de sensibilă geopolitic şi istoric. Republica Moldova a fost pentru noi toţi un trend, un moft, din care relaţiile organice, instituţionale au stagnat în ciuda unor eforturi considerabile din partea unora în această direcţie.
 
Această opinie nu este un atac fără raţiune sau o trecere frivolă în revistă a unor chestiuni arzătoare, ci mai degrabă cheamă la un apel de asumare a unui eşec românesc în Republica Moldova, dată fiind situaţia actuală şi de redefinire a unor alte tipuri de relaţii solide care să nu se desfăşoare sub imboldul unui trend sau a altor pasiuni trecătoare.
 
Românii cunosc puţine despre Republica Moldova şi cetăţenii români de peste Prut. Mulţi politicieni români, din toate partidele, cunosc chiar mai puţine lucruri decât românul de rând. Un apel către o normalitate organică este necesar pentru a înţelege Republica Moldova cu dragoste, nu doar geopolitic şi geostrategic, din când în când, dacă dă bine la CV-ul politicianului mediocru ce digeră tot ce primeşte în materie de substanţă politică a actualităţii. Să nu uităm că noi suntem alături de acum şi pururea de Republica Moldova. Să sperăm că şi de peste Prut vom primi, vreodată, vreun astfel de mesaj”, a susţinut parlamentarul constănţean.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atletul Florin Vișan, campion național de tineret. Mai multe locuri pe podium pentru Constanța, la întrecerea de la Pitești (galerie foto)

16 Jun 2019 875

Parlamentarii PSD Constanţa, George Gabriel Vişan si Ştefan Mihu, au depus o coroană la Monumentul Eroilor Independenței României - 1877 din Constanţa

09 May 2019 428

Parlamentarii PSD de Constanţa, întâlnire cu rezerviştii ce reclamă discriminarea salarizării (pensiilor)

06 Apr 2019 997

Facilităţi fiscale pentru transportatori, adoptate în Camera Deputaţilor. Deputatul Vişan, despre efectele micşorării cotei TVA

13 Dec 2018 429

Sistemul dispecerat al ARSVOM, modernizat de Navtron SRL (document)

13 Oct 2018 856

Deputatul George Vișan prezent la a V-a ediție a Conferinței Forumului Internațional al Schemelor de Garantare în Asigurări

11 Oct 2018 459

Atletul Alexandru Florin Vişan, din Constanţa, pe locul şase la Campionatul Mondial (galerie foto + document)

16 Jul 2018 1542

UPDATE Atletul Alexandru Florin Vișan, din Constanța, s-a calificat în finala Campionatului Mondial (document)

13 Jul 2018 1348

Atleţii Alexandru Vişan şi Răzvan Grecu, din Constanţa, evoluează astăzi în calificări la Campionatul Mondial

13 Jul 2018 1365

Atleţii Alexandru Vişan şi Răzvan Grecu, din Constanţa, evoluează la Campionatul Mondial

09 Jul 2018 1147

„Sus, sus, tot mai sus!“ Podium constănţean la Naţionalele de atletism. O afacere în familie, cu recorduri personale! (galerie foto)

02 Jul 2018 1059

De la lupte la atletism Campionul balcanic Alexandru Florin Vişan priveşte mai sus. Urmează Mondialele

30 Jun 2018 1669

Atletul constănţean Alexandru Florin Vişan, campion balcanic, cu record personal

25 Jun 2018 1836

Vişan, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative, despre beneficiile legii cooperaţiei

16 Jun 2018 645

Atletul Florin Vişan, dublu campion naţional, cu recorduri personale. A îndeplinit şi baremul de Mondiale! (galerie foto)

28 May 2018 1804