Târgul „Să dăruim împreună", un succesPrefectul Palaz i-a servit pe cumpărători cu sarmale (galerie foto)

cap_9.jpgConstănţenii au putut cumpăra bucate tradiţionale din belşug, suveniruri, dar i-au şi surprins în ipostaze noi pe consulii de la Constanţa şi pe prefectul Claudiu Palaz. În urma evenimentului s-au strâns 20.000 de lei

La Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc cea de-a patra ediţie a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună", banii strânşi din vânzarea produselor expuse urmând a fi donaţi Secţiei de nou-născuţi şi copii abandonaţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

targ_de_binefacere_2.jpgÎncă de la primele ore ale dimineţii, de la deschiderea oficială a târgului, consulii de la patru consulate din Constanţa au lăsat deoparte vestimentaţia oficială şi discursul protocolar şi s-au alăturat fiecare standului cu produsele tradiţionale pentru a atrage vizitatorii, totul cu un singur scop: strângerea de fonduri pentru copiii abandonaţi. Au fost prezenţi Consulul General al Republicii Turcia - Fusun Aramaz, Consulul General al Republicii Populare Chineze - Su Yanwen, Consulul General al Federaţiei Ruse - Mikhail Reva, Consulul Onorific al Libanului - Charbel Maroun, dar şi prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, care şi-a adus-o în ajutor pe soţia sa, Claudia.

Logo-ul evenimentului a fost „Copilul - mărţişorul sufletelor noastre", evenimentul fiind organizat la iniţiativa Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa, cu participarea celorlalte consulate constănţene şi cu sprijinul prefectului Palaz. Toţi cei care au venit la eveniment au participat şi la o tombolă cu premii impresionante.

Prefectul, ajutat de soţie

Prefectul Claudiu Palaz, care şi-a intrat cum se cuvine în rolul de gazdă servindu-şi cumpărătorii de produse tradiţionale ca un adevărat profesionist în ale artei culinare, s-a declarat mulţumit de numărul mare al cumpărătorilor veniţi ieri. Palaz, care a fost ajutat de soţia sa, dar şi de colegele de la cabinetul său, i-a servit pe cei care au cumpărat bucate tradiţionale româneşti. De pe masă nu au lipsit ceapa, şunca, mămăliga, sarmalele, vinul la carafă sau brânzeturile minuţios aranjate.

Excelenţa Sa Fusun Aramaz, Consulul General al Republicii Turcia, venită împreună cu cei doi copii, dar şi cu soţul, şi el consul al Turciei la Sofia, s-a declarat mulţumită că, în ciuda vremii, constănţenii au venit în număr foarte mare la târg. „Am simţit într-adevăr atmosfera de mărţişor aici. Am cumpărat de la Consulatul Libanului mai multe feluri de mâncare, iar de la masa românească un ceas care are inscripţionat logo-ul evenimentului de azi. Şi de la masa chinezilor am luat mătase chinezească şi un tapet de perete, iar de la cea rusă o cutie de bijuterii. De la mesele turceşti am cumpărat mai multe lucruri făcute manual. Nu am ratat nici bucatele tradiţionale făcute chiar aici de către doamnele gospodine".

Consulul Chinei a venit cu propriul bucătar la târg

Şi Consulul General al Republicii Populare Chineze a fost încântat că participă la o astfel de acţiune caritabilă, mai ales că se apropie ziua de mărţişor şi că evenimentul este organizat într-un scop caritabil. „Vrem ca fondurile colectate care vor fi donate să fie un semn de recunoştinţă pentru cei care au nevoie de astfel de ajutor", a declarat consulul general al Chinei. La târg, consulul Chinei l-a adus chiar pe bucătarul său personal, venit de pe meleagurile natale, pentru ca preparatele care au fost servite să aibă gust şi savoare autentică. „Am pregătit mai multe alimente tradiţionale, pui cu arahide, colţunaşi cu diferite umpluturi, dar şi multe altele", a mai spus Su Yanwen.

Şi Consulul General al Federaţiei Ruse a venit cu soţia sa. „Evenimentul este foarte important, cu atât mai mult cu cât scopul său este unul caritabil. La noi la stand avem obiecte tradiţionale, dar şi bucate. Am servit de la standurile libaneze, chineze şi de la cel românesc şi am cumpărat suveniruri tradiţionale de la fiecare stand". Consulul Onorific al Libanului, un obişnuit al acestor târguri, a venit, împreună cu echipa sa, cu gustări din ţara de origine. „De obicei, evenimentul se făcea înainte de Crăciun, dar e bine că s-a reuşit organizarea lui şi acum. Am pregătit mai multe bucate tradiţionale, iar pentru curioşi am pregătit CD-uri de prezentare a obiceiurilor, tradiţiilor, dar şi a locurilor din Liban".

Prima ediţie a târgului a avut loc în 2006, suma strânsă la acel moment, 10.500 de lei, fiind donată Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Techirghiol. În ultima ediţie, din 2009, s-au strâns 14.832 lei, bani care au fost donaţi şcolii din Ivrinezu Mic, comuna Peştera, pentru a contribui la un proiect de alimentare cu apă a comunei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vadim

28 Feb, 2011 13:44

imagini decacat intr o tara de ...boc adicacacat in turceste-....se iua de minoritati milioane de euro pe an de la buget din banii de pensii si salarii,infometati poporul si mai spalati niste bani prin aceste activitati -ca sa mi traga niste bani de la buget -si in timpul asta ati saracit populatia-e genocid..citi pensionari nu au mai mincat o srama? jegosilor masoni

bela

28 Feb, 2011 09:14

intodeauna laudabile,actiunile lui Palaz! nu am decat cuvinte de lauda pt dansul,mai ales ca prea putin oameni se gandesc la acesti copii!

Articole asemanatoare

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 593

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 706

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1047

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 969

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2660

Claudiu Iorga Palaz, PMP Constanța „Președintele CJ Constanța își alocă, pe lângă cheltuirea banului public după bunul plac, și dreptul de a minți“

01 Mar 2023 1761

Precizări importante ale Consiliului Județean Constanța despre proiectul de extindere a Delfinariului Constanța

26 Jan 2023 1334

UPDATE. Claudiu Palaz „Se reziliază un contract de finanțare în valoare de 5 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru modernizarea Delfinariului Constanța“

26 Jan 2023 1479

După decesul tătălui, președintele Partidului Mișcarea Populară, filiala Constanța intră în afacerea familiei, Imperial Agro Palaz SRL

21 Oct 2022 2449

ZIUA-n amiaza mare Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „În perioada când am fost prefect, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea”

04 Jun 2021 3120

ZIUA-n amiaza mare Invitatul este Claudiu Iorga Palaz, un politician priceput în administrație și, mai ales, în tehnici de apărare

03 Jun 2021 3169

Este oficial. Prefecții și subprefecții, numiți politic. Se introduce funcția de secretar general al Prefecturii

27 Jan 2021 3978

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu a votat!

06 Dec 2020 2241

#alegeriparlamentare2020 Claudiu Iorga Palaz (PMP) - „Războiul dintre Guvern și Biserică va avea repercusiuni la alegeri”

30 Nov 2020 2079

#alegeriparlamentare Claudiu Palaz, candidat PMP la Senat, vine la ZIUA Electorală

29 Nov 2020 2462