Politic

Tăriceanu, ales președinte ALDE

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă președintele ALDE, el fiind unicul candidat pentru această funcție în partid.

Delegații Congresului ALDE l-au votat pe Tăriceanu, prin vot electronic, cu 1.065 voturi pentru, din 1.094 exprimate.

"Trebuie să vă mulțumesc tuturor din inimă, în mod sincer, pentru încrederea acordată. (...) Împreună trebuie să reușim un plan ambițios pe care vi l-am prezentat. Vreau să le mulțumesc colegilor, doamnei Norica Nicolai și membrilor comisiei care au asigurat desfășurarea și numărarea voturilor pentru modul exemplar în care au lucrat. Suntem prima dată în fața unui mecanism de votare electronic care mi-a plăcut, funcționează foarte bine și ne scutește de o muncă care altfel ar fi fost istovitoare și ne-ar fi dus probabil până după miezul nopții", a afirmat Tăriceanu după anunțarea rezultatelor.

Votarea președintelui și a structurilor de conducere statutare ale partidului s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar până la comunicarea rezultatelor a mai durat o oră și jumătate.

Tăriceanu a apreciat că unii dintre vicepreședinți și-au făcut campanie în interiorul partidului.

"Cred că din ceea ce am auzit, prezentarea rapidă a rezultatelor, cei care au o bună notorietate în partid și în afara partidului au avut un avantaj net în competiție și au ocupat primele locuri. Știu că mulți v-ați străduit să obțineți sprijinul lor. Nu vreau decât să vă felicit pe cei care ați obținut rezultate care să vă propulseze în conducerea partidului. Dacă nu suntem capabili să strângem voturi între noi, ce să ne așteptam să strângem voturile în afară? E un organism viu, oamenii își fac campanie în interior", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă a avut emoții, Tăriceanu a răspuns: "Am avut întotdeauna o emoție în sensul în care sunt în politică de atâția ani și doresc ca cei care suntem implicați în această activitate care presupune foarte mari responsabilități, responsabilitatea deciziilor noastre față de cetățeni, capabili să facem cele mai bune propuneri, să adoptăm cele mai bune decizii, să oferim cele mai bune soluții (...) Și acest lucru sigur că îmi creează, nu o emoție de care poate vorbim în mod curent, îmi creează un sentiment al responsabilității pe care îl văd și la foarte mulți colegi de-ai mei".

sursa foto: evz.ro

sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Călin Popescu-Tăriceanu, față în față cu secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo. Ce teme au fost abordate

12 Mar 2019 434

Călin Popescu Tăriceanu, despre OUG pe justiţie „Nu afectează independenţa magistraţilor“

22 Feb 2019 350

Călin Popescu Tăriceanu, şi-a delegat atribuţiile. Cine va asigura conducerea Senatului

11 Jan 2019 345

Călin Popescu Tăriceanu „Toate şicanele pe care le face preşedintele nu ne pot împiedica să adoptăm măsurile pe care le-am programat”

06 Jan 2019 428

Comisia juridică din Senat votează astăzi cerea DNA privind cazul lui Călin Popescu Tăriceanu

04 Dec 2018 363

Călin Popescu Tăriceanu, despre manifestanți - "În loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook și își imaginează că știu totul"

01 Dec 2018 445

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu nu va merge la recepţia de la Palatul Cotroceni dedicată Zilei Naţionale

27 Nov 2018 314

Când vor da senatorii jurişti un vot cu privire la cererea de începere a urmării penale formulată în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu

27 Nov 2018 310

Ambasadorul Mihnea Constantinescu s-a stins din viaţă

18 Nov 2018 3430

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi studiază dosarul de la DNA

14 Nov 2018 264

Deputatul USR Stelian Ion ştie de ce este Tăriceanu relaxat „Dosarul pare mort ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale!“ (document)

14 Nov 2018 750

Solicitarea de efectuare a urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns la Senat

08 Nov 2018 314

DNA Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect foloase materiale de la o firmă austriacă

08 Nov 2018 342

Călin Popescu Tăriceanu „Se reîncălzește o ciorbă de mai bine 10 ani și este aruncată presei știrea că aș urma să fiu anchetat în cazul Microsoft“

07 Nov 2018 247

Călin Popescu Tăriceanu, reacție după solicitarea DNA. Ce a declarat președintele Senatului despre acuzațiile aduse

07 Nov 2018 310