Tăriceanu, pus la zid de PNL Constanţa „Inclusiv şefii lui de la PSD spun că o nouă suspendare e inutilă“

O a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu rămâne incertă în acest moment. Asta pentru că un astfel de demers este greu de pus în scenă cu doar două luni înainte de alegerile prezidenţiale, dar şi pentru că, se pare, pragul de validare la referendumul de demitere va trebui să fie tot de 50%, şi nu de 30%. În acest context, iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, pare încă departe de concretizare. În plus, partidele din Opoziţie critică dur intenţia fostului liberal, PSD încă nu s-a decis, iar UDMR nu susţine un astfel de demers împotriva şefului statului.


Mai mult, Călin Popescu Tăriceanu este pus la zid chiar de foştii colegi de partid din PNL Constanţa, care consideră că o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu este tardivă, inutilă. „Sigur că o nouă suspendare este inutilă. Inclusiv şefii lui de la PSD spun că o nouă suspendare e inutilă“, a declarat deputatul Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa. Parlamentarul constănţean este de părere că „o a treia suspendare ar fi o pierdere de vreme, mai ales pe fondul proximelor alegeri prezidenţiale şi mai ales în condiţiile în care situaţia internaţională din zonă este tensionată“. „Călin Popescu Tăriceanu este în criză de subiecte şi se doreşte acoperirea stângăciilor şi a nerealizărilor guvernării pesediste. Asta însă nu trebuie să fie o temă de campanie. Românii nu mai vor scandal. Prin această suspendare se încearcă o deturnare a atenţiei de la problemele României“, a explicat deputatul PNL.

„O dispută de ambele părţi consimţită“


Senatorul Puiu Haşotti consideră că povestea posibilei suspendări este rezultatul unei înţelegeri politice între premierul Victor Ponta şi preşedintele Băsescu. „PNL pune mai presus interesul naţional, care înseamnă inclusiv alegeri prezidenţiale necontaminate de o dezbatere privind suspendarea preşedintelui, în comparaţie cu disputa de ambele părţi consimţită dintre Ponta şi Băsescu. Această dispută este, de fapt, un aranjament între cei doi, care nu face decât să continue pactul de coabitare“, a menţionat senatorul PNL.

„Un joc electoral“


Nici deputatul PNL Mihai Lupu nu consideră această eventuală a treia suspendare a şefului statului ca fiind oportună. „Astăzi, este doar un joc electoral. Dacă vrei însă să faci un joc electoral, nu te joci cu imaginea, cu credibilitatea României. Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să vină şi să indice clar ce prevederi constituţionale ar fi încălcat preşedintele, pentru a cere apoi suspendarea acestuia“, susţine Mihai Lupu.
Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că social-democraţii nu au luat încă o decizie referitoare la susţinerea demersului iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu pentru suspendarea preşedintelui. În acest context, prim-ministrul a afirmat şi că suspendarea şefului statului presupune nişte implicaţii interne şi internaţionale. Şi vice-premierul Liviu Dragnea a făcut, ieri, declaraţii pe marginea suspendării. El a menţionat că Tăriceanu nu s-ar fi consultat cu PSD atunci când a iniţiat demersul de suspendare.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiripesurse.ro Tăriceanu, primar general al Capitalei/ surse

24 Jul 2015 2207

Fratele lui Jean Paul Tucan a rămas în PNL Partidul lui Tăriceanu a luat praful de pe tobă la Constanţa

22 Jan 2015 4651

Călin Popescu Tăriceanu şi-ar putea pierde funcţia de preşedinte al Senatului

21 Jan 2015 1689

ŞtiripeSurse.ro Radu Stroe – “Am DEMISIONAT din PLR!”

13 Jan 2015 2408