Techirghiol se racordează la rețeaua de gaz Bogdan Huțucă (PNL)- “Oamenii din județul Constanța trebuie să aibă acces la condiții de viață cât mai bune. Sper ca epoca buteliilor să se încheie cât mai repede” (galerie foto)

  • Cei peste șapte mii de locuitori ai orașului Techirghiol vor avea gaze natural
 
  • Proiectul are o valoare de peste 10,3 milioane de lei, fără TVA, din care contribuţia autorităţii locale este de peste 5,5 milioane de lei, iar cea a concesionarului este de peste 4,8 milioane de lei, sume care nu includ TVA
 
 
  • Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, a apreciat că această realizare dovedește că starea de lucruri se poate schimba în bine, dacă există voință și determinare

Cei peste șapte mii de locuitori ai orașului Techirghiol vor avea gaze naturale, după ce administrația liberală a reușit să finalizeze una dintre cele mai importante realizări din timpul acestui mandat. 
În 2016, primarul liberal Iulian Constantin Soceanu și-a propus aducerea gazelor naturale în localitate. A fost, apoi, nevoie de trei ani pentru finalizarea documentației necesare demarării proiectului pe care administrația locală, locuitorii și agenții economici îl așteaptă de multă vreme. 
 
“Proiectul are o valoare de peste 10,3 milioane de lei, fără TVA, din care contribuţia autorităţii locale este de peste 5,5 milioane de lei, iar cea a concesionarului este de peste 4,8 milioane de lei, sume care nu includ TVA. Reţeaua de gaze din Techirghiol va avea peste 41 de kilometri. În prima etapă vor fi realizaţi 10 kilometri de reţea, urmând ca în etapa a doua să fie realizată diferenţa până la cei 41 de kilometri”, a declarat edilul localității, joi, la conferința de lansare organizată în Piațeta 1 Decembrie 1918. 
 
Prezent la ceremonie, deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, a apreciat că această realizare dovedește că starea de lucruri se poate schimba în bine, dacă există voință și determinare. “Extinderea rețelei de distribuție a gazelor este benefică nu doar pentru comunități, ci și pentru mediul de afaceri autohton. În plus, existența acesteia pe o zonă cât mai mare, va permite accesul la viitoarele exploatări. Am susținut, în Parlament, introducerea unui amendament, care a și fost votat, privind Legea offshore, care prevede ca banii plătiți de companii să fie virați într-un cont special care va finanța extinderea rețelei de gaze naturale și racordarea lor la sistemul național de transport de gaze. Efectele pot fi benefice atât pentru cetățeni, cât și pentru economia locală. Oamenii din județul Constanța trebuie să aibă acces la gazele naturale și la condiții de viață cât mai bune. Sper ca epoca buteliilor să se încheie cât mai repede”, a spus Bogdan Huțucă.
 
 
Potrivit primarului Iulian Soceanu, realizarea acestui proiect a fost posibilă cu sprijinul instituțiilor abilitate să rezolve aspectele legate de întocmirea documentației. “Când vine vorba despre interesul unei comunități, nu trebuie să existe culoare politică, și acest lucru a fost dovedit prin pașii făcuți în acest proiect. Succesul nu este doar al meu, ci al tuturor celor care au contribuit pentru ca astăzi să putem vorbi despre începerea primei etape de realizare a rețelei de distribuție a gazelor naturale în Techirghiol”, a spus edilul. Acesta a ținut să mulțumească locuitorilor, care au avut răbdare ca acest proiect să prindă contur.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă „Reabilitare, anvelopare și consolidare imobil Primărie, oraș Techirghiol - Corp C1“

29 Mar 2023 899

Județul Constanța Persoană scoasă din apă, în zona Clubului Nautic Român, Techirghiol

31 Jul 2021 1536

Post vacant la Primăria Techirghiol. Nu se solicită vechime

01 Jul 2021 2578

Protest spontan la Sanatoriul Techirghiol Zeci de angajaţi au cerut demisia noului manager, Alexandru Georgescu (galerie foto)

09 Dec 2014 2845

Dublă sărbătoare, luni, la Techirghiol Edilul Adrian Stan şi-a serbat ziua de naştere alături de elevi

17 Sep 2014 2217

Gonea pe motocicletă fără carnet!

12 Jun 2014 2171