Tensiuni printre liberali. Va fi sau nu Congres anul acesta? PNL Constanţa este în stand-by şi susţine actuala conducere a partidului!

Nu sunt momente uşoare pentru liberali. Mai ales după ce, zilele trecute, fostul copreşedinte al liberalilor Vasile Blaga a declarat, după întâlnirea cu mai mulţi foşti democrat-liberali, că aceştia doresc un PNL puternic, însă a subliniat că sunt multe lucruri de corectat. Blaga a afirmat că este interesat de tot ceea ce va face PNL în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale. Tot Blaga s-a referit şi la importanţa alegerilor europarlamentare.

Totuşi, Blaga nu a dorit să precizeze care sunt lucrurile ce ar trebui corectate în interiorul PNL.
De cealaltă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu are cunoştinţă de vreo acţiune de strângere de semnături pentru organizarea unui congres extraordinar pentru îndepărtarea sa de la conducerea partidului şi că toate informaţiile legate de contestarea sa ca lider al PNL sunt ştiri false, „neasumate de nimeni“.
 
Deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, susţine că în acest moment organizaţia de la malul mării este în stand-by. „Nu ne poziţionăm după declaraţiile care se fac la televizor, susţinem actuala conducere a partidului“, spune Huţucă, recunoscând însă că PNL se află ca într-un tir încrucişat în acest moment. „E limpede că, de ceva vreme, toată lumea trage în PNL. De la fake news, la sondaje prefigurate, la acţiuni de lobby pentru alianţe ipotetice. Este o situaţie de criză şi un val de nemulţumiri care pornesc de la baza partidului şi se doreşte o altă abordare. Iar de aceste aspecte au profitat unele facţiuni din PNL şi au lansat informaţii despre oportunitatea schimbării managementului partidului. Nu ştiu cât vine din interiorul partidului această abordare şi cât vine din exterior. Vom vedea dacă la Convenţia Naţională din 4 august va exista şi un eventual punct legat de convocarea unui Congres. E limpede că, în acest moment, în partid sunt două curente. Eu personal nu consider că schimbarea de management presupune îndepărtarea unui singur om. Managementul acesta, aşa cum este el, este susţinut de o întreagă echipă. Sigur şi eu îmi doresc o nouă abordare, şi din punctul de vedere al comunicării, şi în ceea ce priveşte acţiunile sau resursele. La fel de bine cred însă că noua strategie se poate realiza cu actuala echipă“, a explicat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
 
Menţionăm că la întâlnirea de la sediul din Modrogan cu Vasile Blaga nu a participat niciun membru din organizaţia de la Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 211

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 556

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 605

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 344

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 527

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 771

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1365

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 551

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 579

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 930

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1640

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 426

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 851

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2955