UPDATE 2 Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului, în urma alegerilor din turul II. Declarații

S-a terminat ședinţa din plen în care trebuia să fie ales preşedintele Senatului.

Cei trei candidați propuși sunt: Teodor Meleșcanu, din partea PSD, Alina Gorghiu, propusă de PNL și Ion Popa, candidatul ALDE.
 
În urma alegerilor, Teodor Meleșcanu a obținut 67 voturi, iar Alina Gorghiu, 49 de voturi, aceștia fiind primii clasați pentru șefia Senatului.
Pentru că Meleșcanu nu a primit majoritatea de 67+1, va exista un al doilea tur pentru scrutin, dar doar pentru cei doi clasați.
 
Au fost și cinci voturi nule, ceea ce înseamnă că senatorii nu au vrut să-și asume niciun vot pentru unul dintre cei trei candidați propuși pentru șefia Senatului.

Candidatul propus de ALDE, Ion Popa, a primit 13 voturi. După ce a fost eliminat  din tur, clasându-se pe locul al III-lea, în presa centrală s-a declarat că voturile vor pleca în turul II spre Alina Gorghiu, ceea ce ar însemna un vot de egalitate pentru Meleșcanu și Gorghiu. 

UPDATE 1: După alegerile din turul II, Teodor Meleșcanu, din partea PSD, este noul președinte al Senatului, obținând 73 de voturi. Alina Gorghiu a obținut în cel de-al doilea tur, doar 59 de voturi.

După ce ALDE a declarat în presă că vor vota cu Gorghiu, aceasta nu a obținut toate voturile promise.

Alina Gorghiu a mulțumit partidului ALDE pentru voturile din turul II, spunând că finalul nu este scris astăzi.

Aceasta a mai declarat și că marele perdant al acestui vot este PSD.

UPDATE 2: „În diferitele funcții pe care le-am avut în decursul timpului, și care nu au fost puține, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experiență pe care o pun, necondiționat, la dispoziția poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit țara mea, poporul meu și niciodată interesele politicienilor momentului. Înainte de a fi membru de partid, sunt român. Sunt membru al grupului ALDE și voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016. Este de datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituțională legală și eficientă în interesul cetățeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetățeanului trebuie să fie determinant și nu jocurile de culise în interesele câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o și o repet, că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza „să facem cât mai mult, câtor mai mulți”. La începutul discursului v-am promis echilibrul meu, iar acum, în încheiere, vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României, o instituție de elită în sistemul democratic românesc. Vă mulțumesc!”, a declarat Meleșcanu după succesul din turul II.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul șef al Senatului Teodor Meleșcanu, așteptat la DNA

12 Feb 2020 822

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a demisionat

03 Feb 2020 858

CCR Teodor Meleșcanu, pus nelegal în funcția de președinte al Senatului

22 Jan 2020 914

Președintele Senatului, față în față cu ambasadorul Republicii Croația în România. Ce subiecte au fost dezbătute

15 Jan 2020 627

Președintele Senatului, față în față cu ambasadorul Republicii Serbia în România. Ce au discutat

10 Dec 2019 556

Teodor Meleşcanu, despre revizuirea Constituţiei „O țară este puternică atunci când are o Constituție puternică“

08 Dec 2019 693

Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu și Ștefan Băișanu, funcții în Partidul Forța Națională

16 Nov 2019 1650

Teodor Meleșcanu, față în față cu Khalid Al Kalaldeh, președintele Comisiei Electorale Independente din Regatul Hașemit al Iordaniei

11 Nov 2019 845

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 766

Teodor Meleșcanu - „Nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!”

11 Jun 2019 738

Teodor Meleșcanu, despre alegerile din diaspora. „Am făcut pentru prima oară 441 de secţii electorale, record mondial”

29 May 2019 795

Teodor Meleşcanu consideră că preşedintele Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate

29 May 2019 1186

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu va da explicații în Camera Deputaților pentru modul în care s-au desfășurat alegerile în diaspora

29 May 2019 812

Ministrul Teodor Meleșcanu „Cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să îşi exercite dreptul de vot”

27 May 2019 736

Ministrul Teodor Meleșcanu, despre prelungirea programului de votare în străinătate - „Dacă Autoritatea consideră, se pot lua măsuri foarte rapide”

26 May 2019 705