Termen limită dat de prefect pentru înverzirea zonei Casei de Cultură

poluare_intersectie_casa_de_cultura_01.jpgClaudiu Palaz a cerut autorităţilor în domeniu - Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu Constanţa - să rezolve în cel mai scurt timp problema legată de depăşirea cu mult a limitelor de poluare în zonele cele mai concentrate din punct de vedere al traficului.

Problema cea mai mare legată de acest aspect este intersecţia de la Casa de Cultură, unde, potrivit celor declarate de şeful APM Constanţa, Senol Zevri, în 2010, au fost 21 de depăşiri ale limitelor dintr-un maxim de 30. De altfel, Primăria Constanţa îşi luase angajamentul să facă ceva în acest sens, pentru a atenua efectele, încă de anul trecut. Atunci, municipalitatea s-a angajat să planteze pomi, flori şi gazon mai mult în această zonă problemă până în luna octombrie a anului 2010. Numai că problema banilor pare să fi fost un motiv suficient de important pentru primărie ca să nu se ţină de cuvânt. „Primăria s-a scuzat că pentru 2010 nu au fonduri alocate în acest sens şi că până pe 11 iunie vor implementa această măsură. Aştept să treacă perioada limită şi luăm legătura cu primăria", a spus şeful GNM Constanţa, Vasile Petro. La rândul său, prefectul le-a cerut să transmită o adresă municipalităţii şi să urgenteze această măsură, astfel încât până de Paşti problema spaţiilor verzi să se soluţioneze. „De ce nu ia din puieţii aceia pe care îi pune prin judeţ? Au de unde material dendrologic. Vreau termen clar până la Paşte".

Zevri a spus că numai până în luna martie, de la începutul anului, au fost deja înregistrate patru depăşiri ale nivelului poluării în respectiva zonă şi nu este exclus ca pe timpul acestei veri, când traficul se va intensifica, să se depăşească limitele de anul trecut.

Discuţia în cauză a avut loc după videoconferinţa pe care au susţinut-o ieri Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, cu prefecţii din judeţele în care se află cele 15 zone şi aglomerări care fac obiectul avizului motivat pentru neluarea măsurilor ce se impun la depăşirea concentraţiilor de pulberi în suspensie PM10.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 372

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 625

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 541

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 943

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 584

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 704

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 660

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, contract pentru întreținerea serviciilor de irigații

08 Apr 2024 816

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1024

Achiziții Constanța Gospodăria Comunală Valu lui Traian SRL cumpără consumabile spații verzi

31 Mar 2024 973

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 5386

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5644

Primarul municipiului Constanța „Lucrările de reabilitare a parcului de la Gară progresează“ (VIDEO)

18 Mar 2024 784

Achiziții Constanța Primăria Medgidia cumpără brazi naturali și platani

13 Mar 2024 1242

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 807