„This is the beginning of a beautiful friendship” Deputatul Cernea s-a întâlnit cu IPS Teodosie pentru a discuta despre legea privind finanţarea cultelor

Deputatul Remus Cernea a declarat, ieri, la Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că a avut o întâlnire cu Înalt Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Tomisului Teodosie, context în care au discutat atât pe marginea proiectului de lege privind finanţarea cultelor din România, cât şi pe cea a iniţiativei legislative legate de parteneriatul civil între persoanele heterosexuale, dar şi între cele homosexuale.

„Am răspuns invitaţiei la dialog. Mereu am afirmat că sunt un om al dialogului şi am avut o întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, o întâlnire desfăşurată într-un cadrul civilizat, care ne-a permis amândurora să ne exprimăm un punct de vedere. Cred că a fost o întâlnire care reprezintă o bază pentru continuarea acestui dialog şi pentru căutarea punctelor de convergenţă”, a menţionat deputatul Colegiului 9, Remus Cernea.
Deputatul de Constanţa a afirmat, de asemenea, că a fost un dialog privat, pe care atât el, cât şi IPS şi l-au dorit şi că el a reprezentat o şansă pentru a se întâlni, pentru a se cunoaşte, pentru a-şi prezenta punctele de vedere: „Dialogul va continua, eu am întreaga deschidere de a explica şi de a clarifica propunerea pentru finanţarea cultelor. Vreau sprijinul bisericilor din România. Vreau sa continuu acest dialog”, a declarat deputatul Remus Cernea.
Tot ieri, parlamentarul a apreciat că declaraţiile precum cea pe care senatorul PNL de Constanţa Puiu Haşotti a făcut-o la adresa homosexualilor „sunt în măsură să participe la ostracizarea şi discriminarea persoanelor homosexuale”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 526

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 616

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 376

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1273

Ședință CJ Constanța Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului își dorește repartizarea unui spațiu pentru înființarea unui birou județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 374

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 381

CJ Constanța aprobă acordarea unui drept de uz și servitute în favoarea White Gate Industrial Park SRL pentru niște suprafețe de teren (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1730

Un proiect ce vizează instituțiile publice, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 455

Proiect finanțat cu bani europeni Primăria Constanța caută o firmă care va reabilita Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“. Contract de peste 6,7 milioane lei (DOCUMENT)

21 Apr 2024 475

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Spitalul Județean Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

21 Apr 2024 351

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 567

Investiția "Amplasare stație fixă telefonie mobilă", pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 408

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 562

Ședință CJ Constanța Achiziția serviciilor juridice de consultanță pentru obiectivele de investiții în curs de realizare, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 401

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 474